|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Варен ѓеврек

Автор:
Редакција Рингераја

Мирис кој отвора апетит



Подготовка

Се меси тестото со млака вода, да не е многу меко. Се прави кора и се вадат ѓевреци кои се варат во врела вода. Се вадат од вода се ставаат на сув лист хартија и се валаат во сусам. Се печат во плех подмачкан со малку масло.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Kомплицираност: 3

Состав

1 кг брашно,
2 лажици шеќер,
1 лажица сол,
2 пакетчиња сув квасец.



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?