|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Фински пирошки со шунка

Автор:
Редакција Рингераја

Декоративно и вкусно



Подготовка

Од брашното, маслото и павлаката замесете меко тесто и оставете го околу 30 минути во фрижидер. Намачкајте ги со маргарин калапите за мафини и обложете по малку од тестото на калапите. Исечете ги шунката и сирењето на коцки и измешајте ги со печурките, јајцата, брашното, павлаката и биберот. Распределете го филит во сите калапи. Печете на 200 степени околу 20 минути

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Kомплицираност: 3

Состав

За тесто
брашно - 120 гр
масло - 100 гр
павлака - 2 супени лажици

За фил
шунка - 100 гр.
сирење - 50 г Ементалер
печурки - 100 гр.
јајца - 2 парчиња
брашно - 1 супена лажица
бибер
павлака - 1/2 чаша за чај



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?