cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Бурми

clock-img

15.06.2009, 15:08

clock-img

mami

pencil-img

8680

какви бурми избравте? исти се двете или на мажот е нешто различна од вашата?

< Поракaта ја уредил AnnaMolly -- 16.6.2011 16:02:22 >

clock-img

15.06.2009, 15:16

clock-img

srnicka

pencil-img

413

nasite se isti, mesano belo so zolto zlato user posted image

clock-img

15.06.2009, 15:29

clock-img

Еца

pencil-img

6692

ИЗВОРНА ПОРАКА: srnicka

nasite se isti, mesano belo so zolto zlato user posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

15.06.2009, 22:37

clock-img

mami

pencil-img

8680

нашите се бело злато, мат е основата а има изгравирано две линии кои се преплетуваат и демек тоа значело вечна љубов, е тој дел е сјаен...не очекував од мм да ја носи меѓутоа од свадбата наваму ја има извадено само кога се бања или работи нешто па да не ја изгребе

clock-img

17.06.2009, 08:44

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Бурмите, односно венчалните прстени симболизираат вечност на брачната заедница, круг без прекин.Во старите времиња, венчалните прстени не симболизирале само љубов, туку исто така биле поврзани со способноста да се ,,заработуваат пари,,. Според молитвената книга на Едвард ВИ после зборовите ,,со овој прстен те венчавам,, следеле зборовите ,,ова сребро и злато ти го давам,,. Додека ги искажувал овие зборови младоженецот требало на невестата да и врачи одредена сума на златни и сребрени монети.

Денеска во некои земји во церемонијата на прстенувањето се вклучуваат и мали деца, блиски роднини на зетот или невестата, кои асистираат во церемонијалното разменување на прстените чувајќи ги на специјално изработено перниче.

Традицијата, иако се уште опстојува, некои ја менуваат со авангардни идеи, како што е случајот со музичката звезда Бијонси и раперот Џеј Зи кои склучувајќи го брачниот завет на мала приватна церемонија во Париз наместо венчални прстени си размениле тетоважи со нивните иницијали.

clock-img

17.06.2009, 08:48

clock-img

mami

pencil-img

8680

Златни синџири кои сјаат на сонцето, не врзуваат за невек, ти си мој а јас само твоја..немој никогаш да посакаш да побегнеш од ова златно ропство

clock-img

17.06.2009, 22:34

clock-img

Боцко

pencil-img

806

ние обајцата не носиме. немаме бурми. не ми треба прстен за да ме потсетува некому да бидам верен. ние живееме заедно од 1995 година а венчани сме во 2002, така што се е јасно.

Sometimes it is the people who no one imagines anything of, who do the things that no one can imagine.

clock-img

17.06.2009, 22:55

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Аха Боцко само ти мисли си, ма никогаш ништо не ејасно, туку далеку било од нас....user posted image user posted image user posted image Туку јас си ја носам бурмата мислам нека си знае секој дека сум си мажена, а тоа што маж ми не ја носи оправдано, алергичен е на златоuser posted image user posted image user posted image

clock-img

18.06.2009, 22:38

clock-img

katence

pencil-img

222

Nie imame no ne gi nosime,i dvajcata ne sme mnogu po prsteni.

clock-img

28.07.2009, 14:26

clock-img

mami

pencil-img

8680

Додека баравме бурми се изнагледав секакви и се изнаслушав секакви имиња, не сум знаела дека бурмите имаат имињаuser posted image user posted image user posted image еве нашата се вика- Вечна љубов, а видивме една која се викаше Бред Питuser posted image user posted image user posted image леле луѓе па таа беше како лагер- едно прстенче па на него мали топчиња со растојание од 1 милиметар и одозгора уште едно прстенче- буквално лагер абе се утепавме од смеење со мм

clock-img

28.07.2009, 16:42

clock-img

dani85

pencil-img

103

nasite se kombinacija na zolto i belo zlato. jas ja nosam a mm ne bidejki takva mu e rabotata sto ne moze da ja nosi. jas ja vadam samo koga rabotam nesto so testo za da ne se napravi necista

clock-img

28.07.2009, 16:48

clock-img

mimicka

pencil-img

183

Nasite se isti od belo zlato matirani  na sredinata. I dvajcata si gi nosime i si gi sakame mnogu bidejki se znak na nasata ljubov user posted image user posted image . Jas mojata nejkev do kasno da ja izvadam koga bev bremena pa na kraj od osmi mi otekoa prstite pa odvaj uspeav da ja izvadam user posted image .

clock-img

28.07.2009, 19:57

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Мене ми се појави некоја алергија на прстот каде носев бурма, па едвај ја извадов. user posted image
И овие неколку денови ми е неубаво без неа. user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

28.07.2009, 20:51

clock-img

niki

pencil-img

4299

So temava me potsetivte kolku e romanticen mm, imav zaboraveno.
Nabrzinka kupivme burmi, vecerta pred registriranjeto vo maticno, ovde vo Gr se razmenuvaat burmi vo maticno. I rekovme ke gi kupime taka radi reda, nema da gi nosime. Arno ama vecerta na vecerata imavme pokaneto desetina prijateli i im gi pokazuvavme burmite, ne zezaa demek sme se vrzale za navek i taka natamu i sve toa mu se vide ubavo na mm. Nakaj doma mi vika ke gi nosime burmite i dvajcata se dodeka sme zaedno, edinstveno ako se razdelime moze da gi izvadime i taka bidna, seuste gi nosime i skoro nikogas ne gi vadime i dvajcata, do koga ke vidime.

clock-img

28.07.2009, 22:06

clock-img

***Lide***

pencil-img

341

nie imame isti burmi zaedno si gi biravme i gi nosime user posted image user posted image user posted image

clock-img

20.08.2009, 11:38

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

Нашите бурми се исти само на мм е дпло поголема од мојата, дебели прстиuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , а инаку жолто злато се а на краевите со линии е разграничено белото злато.и одвнатре секоја е изгравирана со името на брачниот партнер и датумот на венчавката.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

20.08.2009, 12:58

clock-img

penelopa

pencil-img

3419

Nie imame burmi od belo zlato...lele kolku nemoževme da se odlučime kakvi da zememe...sto pati bevme probuvavme i na kraj zemavme odnostavni so edna linija na sredinata, a na mojata imam 3 briljanti...na vnatrešnata strana se izgravirani našite iminja....skapo gi plativme ali se isplatešeuser posted image

clock-img

25.09.2009, 11:35

clock-img

mami

pencil-img

8680

колку ми е криво што кога ги купувавме ни река дека неможе да ни изгравираат имиња од внатрешна странаuser posted image ама здравје за некоја екстра годишница ке си ги изгравираме

clock-img

09.10.2009, 09:49

clock-img

mami

pencil-img

8680

Барала злато во реките за да направи бурми за својата венчавка user posted image
user posted image Хобито и пасијата да бара злато по британските реки на Дејзи Туркети Ропер и помогнало да заштеди пари и самата да пронајде злато од кое подоцна биле изработени прстените за нејзината венчавка, пренесува МИА.

Туркети, 25-годишна студентка од Лидс и татко и' со години бараат злато по реките на Шкотска и на Велс.  Златото што го најдов го чував сиве овие години. Сакав да го употребам за изработка на бурми за мојата венчавка и мислам дека не можев да направам ништо поромантично од ова - вели таа.Откако го сретнала Мартин Ропер, својот иден сопруг, Дејзи се обидела и него да го запознае со убавините на златото во реките. Заеднички барале злато неколку години за да го надополнат количеството што им недстигало за изработка на двете бурми.

- Последното зрно злато го најдовме во текот на престојот во Велс. Навистина беше романтично да престојуваш во преубавата природа и да се движиш по бистрите води барајќи злато за нашите бурми. Поубава подготовка за венчавката не можев да замислам - вели Дејзи.Собраниот скапоцен метал идните младенци го однеле кај златар, кој од него направил две бурми, од кои секоја вреди 800 евра.

clock-img

09.10.2009, 10:22

clock-img

ripce

pencil-img

2148

Цепкајќи низ сликите во компјутер најдов слика од нашите бурми
user posted image

clock-img

09.10.2009, 10:59

clock-img

penelopa

pencil-img

3419

Mojata burba e od belo zlato so tri briljantiuser posted image ...hmmm nikako ne možam slika da stavamuser posted image

< Поракaта ја уредил penelopa -- 9.10.2009 11:01:40 >

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

clock-img

09.10.2009, 11:52

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

бело злато,со изгравирани иницијали и датумот на внатрешната страна

clock-img

09.10.2009, 12:25

clock-img

Весна

pencil-img

771

Е не знам кој на која рака ја носи. Нели имаше нешто ко католиците ја носеле на левата, а православците на десна рака.
А симболиката зашто токму се става бурма на лева рака и зашто токму на до-малиот прст е затоа што на тој прст завршувале артеријата-вената-капиларите кои почнувале од срцето. user posted image Баш фина симболика, нели?! (колку и да е неточна user posted image )
Инаку, бурмите и на двајцата ни се исти, бело злато со вдлабната линија на средината, плус и на двајцата ни се првите прстени што воопшто ги ставаме на рака, и плус и плус и двајцата често ги вадиме те кога се бањаме или кога работиме нешто. Ау, па чек, па јас имам и веренички user posted image . Мноооогу нежна и блесава изработка е (и тој бело злато). user posted image

clock-img

09.10.2009, 14:41

clock-img

mis.

pencil-img

3845

Нашите се исти од жолто злато во редина матирани.Јас го носам на десната рака на прстот кој е до малиот.Мм ја носи во фиока,работата не му дозволува носење на прстени,нараквици.

clock-img

10.10.2009, 11:58

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

Еве ги нашите бурми комбинација од бело и жолто злато и изгравирани одвнатре.

user posted image

user posted image

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

Последни статии

article-img