cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Временска машина

clock-img

30.10.2009, 12:22

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

Кој период од историјата ви изгледа најинтересен, во кој би сакале да се вратите..да прошетате..да живеете..
И зошто?

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

30.10.2009, 14:29

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

уф, јас би сакала да се вратам во сите периоди по малку, онака да ѕирнам, да видам како навистина се живеело и дали има некаква врска со тоа што го знаеме ние денес, да се сретнам со некои фаци како на пример со Платон, Ван Гог, царица Теодора или Ајнштајн..ама не би се осмелила да живеам во ниеден од нив, особено не како жена, оти жените имале прилично тежок живот до скоро..ако може временската машина да ме однесе во иднината, таму ќе се решам да поживеам..:))

clock-img

30.10.2009, 14:30

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

Јас би сакала да се вратам во:

Петтиот милениум пред нашата ера во Месопотамија, да прошетам низ градовите-тврдини, да ги видам градините со фонтани полни со ориентални форми и егзотични бои, зигуратите, ѕвездариумите..

Третиот и вториот милениум пред нашата ера во Египет, во времето на Кеопс, Тутмес, Хатшепсут, Аменофис, Ехнатон, Нефертити и Тутанкамон, кога се изградени најубавите градби - од градови, до пирамиди и храмови..

а вие?

clock-img

31.10.2009, 11:05

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

ајде и другите да го чујам (прочитам) вашето мислење????

clock-img

31.10.2009, 11:11

clock-img

elle

pencil-img

613

Ова прашање е како создадено за мм. Јас ќе одговорам за него сигурно за време на некоја војна или светските или во времето на Наполеон...
А јас би сакала да отидам во иднината повеке отколку во минатото...кога би можело...

Последни статии

article-img