ИЗВОРНА ПОРАКА: rina13 RR
Не ми пречи лупање тропање смеење во доцни часови, гласно зборење во ходник, сме биле подготвени на тоа кога сме решиле да живееме во зграда. Зарем треба на прсти да одат луѓето низ дома кога ние одмараме и обратно. Сепак не е времето на комунизмот кога се знаеше кога се работи кога се руча кога се одмара. Секој има прво да прави во својот дом што сака во нормални граници.
Да, не е време на комунизмот, ама јас мислам дека пристојното однесување, посебно кога се живее во станбена зграда, не е поврзано со комунизмот, туку со основниот ред и култура. Може исто да се рече дека и ако тие сакале да тропат и да се понашат ко дивјаци, можеби тие не беа доволно подготвени за животот во заедница.
Куќен ред би требало да има, не знам, ама јас одраснав со такво некое неписано правило, не во смисла кога кој јаде или одмара, ама треба да се почитуваат и другите кои живеат тука. Па забога, сега ќе им загорчувам живот затоа што јас ете имам право да правам што сакам во мојот стан. А има, посебно во последното време, толку многу екстремни случаеви, каде што човечката себичност оди многу далеку. Почнувајќи од се повеќе примери на родителите кои баш ги е гајле за други деца на игралиштето кое е јавно, а не па во личниот стан во станбена зграда.