cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Иновации, пронајдоци, изуми

clock-img

29.10.2009, 10:01

clock-img

ripce

pencil-img

2148

Мислам дека нема ваква тема...
Ајде овде да ги пишуваме најновите иновации, изуми, пронајдоци за кои сте слушнале или прочитале и за кои вреди и останатите да прочитаат...
Или кажете кој пронајдок за вас е од особено значење и не можете да си го замислите секојдневниот живот...

clock-img

31.10.2009, 19:05

clock-img

ripce

pencil-img

2148

Влажните марамици...
не можам да си замислам како е да не постојат влажните марамици...

clock-img

02.11.2009, 10:35

clock-img

delfinka

pencil-img

416

spored mene nesto sto navistina e vredno i mnogu potrebno(ne e bas najnov izum)toa e mobilniot
vo sekoe vreme dase ima pokraj sebe pomos jas vikam
i uste nesto sto nemozam da seíznacudam asto mnoooooogu pomaga e navigacioniot sistem
pa kako znae kaj vozam,kolku km idam za kolku saati ke stignam,kaj ima guzva...breeeee,cudo
sto se ne praat satelitite denes

sekoj e blagosloven ako veruva vo boga

clock-img

02.11.2009, 11:27

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

интернетuser posted image

clock-img

02.11.2009, 11:49

clock-img

ripce

pencil-img

2148

интернетuser posted image

супер што се сети... ако не е Интернетот ќе ја немало рр и не ќе сме можеле да комуницираме на форумов

clock-img

02.11.2009, 23:20

clock-img

Bogdancanka

pencil-img

5422

Автомобил кај би иделе без автомобил без разлика дали е тоа тахи или сопствен али мислам доста потребен еuser posted image

clock-img

02.11.2009, 23:23

clock-img

biljanaM

pencil-img

662

како би било кога би немало водааа.....т.е. би немало живот бидејки без вода можеме три дена...user posted image

Ил смо само ту због рамнотежа меџу звездама.....

clock-img

12.11.2009, 13:35

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

Рендгенот најголем научен изум

Јавноста го прогласи рендгенот за најдобар изум, пред капсулата на Аполо 11 и ракетата Stephenson. Од вкупно 50 000 гласови, еден во пет луѓе мислат дека рендген машината оставила најголем печат врз минатото, сегашноста и иднината.

Со гласањето се избрани најважните десет изуми од областа на науката, инженерингот, технологијата и медицината. По рендгенските зраци на листата следат откритието на пеницилинот и двојната спирала на ДНК.

Податоците за сите изуми може да се најдат во музејот за наука во Лондон.

Кураторот на музејот, Кети Мегс, мисли дека рендгенската машина која што е избрана за најзначаен изум на светот, може да послужи за инспирација на многу ентузијастички аматери, кои допрва ќе откријат нешто ново.

Инаку првата машина за рендген зраци во суштина била „направи сам “ експеримент на татко и син, инспирирани од откривањето на зраците, кои ја составиле машината во својот дом.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

12.06.2014, 00:46

clock-img

Defne90 RR

pencil-img

1991

Еднократните пелени луѓе,едноставно не можам да си замислам како им било на нашите мајки кога ставале обични пелени и морале да ги мењаат постојано и да перат по стопати.Нам сега рајат ни е со нив.Ич не се замараме.

Motherhood is a forever love story...Enjoy every minute and treasure it!

clock-img

12.06.2014, 10:20

clock-img

sandriana RR

pencil-img

2924

user posted image
Е оваа иновација на ногарки за маса ме воодушеви - веројатно дека мене ми е неопходна и би ми г решила проблемот со простор user posted image
Фала Богу некој ги измислил и монтажните ногарки за маса, па се најде пристапно решение и за мојот проблем user posted image

***I'd rather be honest than impresive***

Последни статии

article-img