за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Создавањето музика со децата со посебни потреби дава нов квалитет во нивниот живот; Музикотерапијата може да го охрабри детскиот развој и да обезбеди практична помош и советување за родителите. ПЕЕЊЕТО ВО МУЗИКОТЕРАПИЈАТА
Звуците создадени од човечкиот глас можат да бидат комбиниран облик на песна, со која се откриваш и изразуваш себеси. Тоа е корисно за децата со посебни образовни потрби. ПЕЕЊЕ И ДВИЖЕЊЕ ВО МУЗИКОТЕРАПИЈАТА
Движењето, манипулацијата и танцот комбинирани со вокална експресија, се системска методологија со која се ослободува стресот. ЕДУКАЦИЈА
Џунџуле е лиценциран обучувач од страна на Бирото за развој на образованието при Министерство за образование и наука на Република Македонија, за воспитно-образовниот кадар со методологијата на музикотерапија.
17.05.2010, 22:19
Julie1
2354
ИЗВОРНА ПОРАКА: baby13
Zdravo jas sum nova na portalot sakam da prasam dali nekoj ima slusnato za Muzikoterapija so deca. imam gledano edna emisija odamna, deka postoi vo Skopje no nikako ne mozam da najdam informacii. ke bidam blagodarna ako nekoj mi kaze nesto sto znae. pozzz
ИЗВОРНА ПОРАКА: Julie
Добредојде драга
Еве нешто што најдов на нет, може ќе ти биде од помош КЛИК
17.05.2010, 22:28
baby13
3
blagodaram mnogu na informacijata. inaku jas uste se vklopuvam :))) a ima mnogu ubavi temu vo koi sakam da se vklucam .pozz
17.05.2010, 23:19
bucko 1
168
dobredojde baby 13 za kakva muziko terapija se interesiras kako tretman za dete so pp ili za nesto kako od postot na julie kade sto deteto bi tvorelo vo domen na muzikata.julie blagodaram za postot ova ne go imav najdeno do sega samo ke proveram dali funkcionira uste ,zatoa sto na stranata nemaat nekoja ponova aktivnost posle 2008.
18.05.2010, 10:17
beki RR
511
За музикотерапија прв пат слушнав на телевизија и баш од некој прилог за џунџуле,пред околу 2 години.За жал кај нас тоа низ македонија го нема,изгледа само во Скопје во џунџуле има можност за оваа терапија. Лично мене , од кога се роди Ана ми препорачаа да и пуштам музика , најдобро било моцарт, а може и "музика што гали". Во хрватска има отсек музикотерапија на факултетот за терапевти. Во светот се применува многу, преку песнички детето се стимулира да кажува одредени слогови.Ние немаме можност за музикотерапија, но затоа мама цел ден пее и кажува песнички, а Ана ме гледа во уста и сака да повторува по мене
< Поракaта ја уредил nadica -- 18.5.2010 10:24:57 >
16.06.2010, 11:48
beki RR
511
Музиката го забрзува оздравувањето после мозочен удар
Додека да добијам соодветна дозвола за поставување на текстот ве молам прочитајте го тектсот тука КЛИК
< Поракaта ја уредил beki -- 16.6.2010 12:25:35 >
31.07.2010, 14:02
tomislav
1
За се што Ве интересира за музикотерапија кај деца со посебни потреби може слободно да се обратите на тимот во Детскиот Центар Џунџуле во Скопје на ул.Илинденска 53 (Во зградата на пионерски дом Карпош) и на тел. 070 785 168.
Јас сум музикотерапевтот и со дел од тимот слободно ќе разговараме за Вашиот проблем. Поздрав до сите!!!
31.07.2010, 14:24
beki RR
511
Томислав, добро ни дојде
Ти благодарам што се вклучи .Се надевам дека нема да ти е проблем, тука на рр, да одговараш на некои прашање кои ги имаат родителите , и на тој начин да им се помогне и на тие што прашуваат и на тие што само читаат.
Срдечен поздрав до тебе.
31.07.2010, 18:08
bucko 1
168
dobredojde tomislav mozete da mi kazete dali rabotite i so mali deca od 3 godini vo djindjule i dali imate nekoe iskustvo so deca koi imaat narusuvanje od autisticen spektar.
02.08.2010, 01:16
sinolicka
180
julie pomogni mi da se snajdam dali ima otvoreno tema za deca so osteten sluh.mojot vnuk e so osteten sluh pa nema da bide loso da se razmenuvaat iskustva.ako ima tema prenasocime blagodaram
02.08.2010, 08:52
beki RR
511
Драга синоличка, добро ни дојде на форумот. Тема за деца со оштетен слух немаме, но секако дека може да се отвори.
17.08.2010, 14:20
antonija
38
blagodaram do tomislav sto se prikluci, sigurno kje te kontaktirame i direktno, no i na ringeraja e super barem da dobieme odgovori....
site barem malku sme cule za muzikoterapija, ama najdov edni CD od hrvatska, nameneti za koncentracija i ucenje... opisot im bese super, tocno, pretezno e klasicna muzika, imase konkretni dela od Mozart.... kje go najdam linkot i kje vi pratam za info, a cenata e isto taka ok, mislam deka se okolu 1200 denari duploto CD sto i ne e taka mnogu (ili malku).... jas se snajdov i taka sto od youtube najdov del od opisanite simfonii, ama kvalitetot na mrezata mi bese slab pa ne sum i gi pustila na antonija.... vetuvam najskoro kje se obidam da go najdam i prosledam linkot....
jas veruvam vo muzikata kako lek...
18.08.2010, 21:38
antonija
38
eve decki, gi najdov linkovite.... prilicno odamna gi imam vadeno ama se nadevam kje pomognat....