за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Еве гледам дека сите се зафатени со тоа, па ајде да продискутираме на таа тема. Кога го правите, како? што се спаѓа во вашата пролетно- летна генералка?
< Поракaта ја уредил Fiao RR -- 22.10.2012 14:54:47 >
31.07.2009, 09:46
Mammy
337
Мене еднаш месечно ми доаѓа жена која комплетно се ми чисти..Така да на мене ми останува само да забришам прашини на два три дена, да зачистам малку во тоалет и толку... Сега планирам откако ќе се роди бебушко, да ми доаѓа почесто.. Најужасно ми е чистењето, а мм сака да ме штеди..Па зашто да не..
31.07.2009, 10:01
mami
8680
ееее штом е така, тогаш супер. Јас чекам уште едно средство од Амвеј да ми стигне и после ги бркам од дома мм и лука и да ги средам собите. Треба да направам чистка по плакари- особено кај Лука(леле на 2 недели тргам работи кои му се смалиле )да го средам тапацирот на креветот, лом е од Лука што повраќаше кога беше бебе и со ништо неможев да го исчистам, да го исперам теписонот и да направам некој нов премештај по собите(и мм ке ме убие )
31.07.2009, 10:16
Mammy
337
E мами, јака ти душа..Ти посакувам многу сила..
31.07.2009, 10:22
mami
8680
а имам јас исла..си ја црпам од негативната енергија..нема ништо подобро за исфрлање негативност и нервоза од темелно чистење после сите ке ги сакам(добро со некои исклучоци )
31.07.2009, 10:23
BEBICA
2014
I mene mi bese haos doma, posto krecevme jas pred nekolku dena perev tepisi vo dvor a mm i kerkami me nabljuduvaa:))) A denes gi posteliv site tepisi i sega sve mi e cisto napokon.Pozdrav
01.08.2009, 02:01
nadica
4381
leleeeeeeeeeeeeee cistenje denes zavrsiv (posle 3 dena) so perenje na tepioni perdinja prozorci ...pa peglanje na istite i vracanje vo normala utre uste kupatiloto da go svetnam i nova doma
01.08.2009, 13:09
Палешка РР
7505
Мене ми дојде мама на помош. Инаку неможев да завршам сама. Перење теписи, завеси, чистење под и над наместајот, кујна, купатило, перење на прекривки, аууууу. Теписите се суви, но некако не ми се ставаат, поладно и поубаво ми е вака.
01.08.2009, 13:41
mami
8680
мајка ми ги вади теписите на почеток на лето, ги пере, и после ги витка во ролни и чека да дојде октомври
01.08.2009, 13:57
Палешка РР
7505
Паметна идеја
02.08.2009, 09:55
mimicka
183
Jas go imam toa vo praktika. Mnogu polesno se odrzuvaat podovite letno vreme.
22.08.2009, 22:12
mami
8680
Луѓе капнав..уште ме држеше енергијатао днезнам каде од вчера, кога седев со вас до ниедно време па станав сабајле во 9 со Лука - мм беше на пат, си јадевме бевме до продавница, мм се врати и се започна околу 12ч. Прво го перевме килимот, па после кога сум им се пуштиила на тоа плакарите, чистка на пола од алиштата што само стојат и никој не ги носи, па средувај под кревет, па ручек, па 3 машини перење, па другата соба и еве сум до пола на другата, ама морав да седнам да видам овде што се случува, ми фали рр цел ден...а и душа да земам неможам веќе...а ме чека и еден куп така поголем за пеглање-се се мислам дека ке остане за утре
13.12.2009, 15:16
mami
8680
еве другаркине ми се жалат дека учествувале во предновогодишната генералка, значи пред китењето и се...а уште повеќе се жалат дека ги чека и пост новогодишна генералка Јас не се замарам нешто посебно, ако веќе правам толкава генералка тоа ке биде после нова гдина, а и тогаш не верувам дека нешто посебно ке биде
13.12.2009, 16:48
Палешка РР
7505
Ние денес и вчера правиме генералка, поточно мајка ми и мм . Марио конечно си доби своја соба со сите придружни елементи, а јас сум многу тажна, некако како да се одделивме Но важно тој е пресреќен.
14.12.2009, 10:37
profesorica
5709
ние викендов правевме генералка, мм го чистеше вецето а јас кујната.висечите ги бришевме заедно, јас бришев прозори и мм пушти правосмукалка.
26.03.2011, 11:25
mamicki
1111
Мораме да ја варосаме цела куќа и се да средам тип-топ да биде за кога ќе се роди бебушот. Само не знам што смеам, што не смеам да работам, оти сум на почеток од шести месец, а бепкава ја носам ниско
26.03.2011, 16:50
skorpijana
683
denes go rabotam toa malku prosetavme pa pak na cistenje a inaku morame da varosuvame i toa cela kuka kako ke bideke videme ali mora site tepisi se za perenje e i sakame boite na sidovite da gi menime
26.03.2011, 18:34
Pepelaska *
3820
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki
Мораме да ја варосаме цела куќа и се да средам тип-топ да биде за кога ќе се роди бебушот. Само не знам што смеам, што не смеам да работам, оти сум на почеток од шести месец, а бепкава ја носам ниско
Ништо да не работиш ( освен бришење прашина и слични лесни ствари ) Барај помош не вреди да се заморуваш а и мислам дека со ниско носење и не е пожелно замарање
26.03.2011, 19:20
mamamoni
492
јас имам rainbow машина и теписи чистам на место, сите други елементи ги бришам со нејзе, ми останува само перње на прекривачи и чистење на кујна и купатило
12.03.2013, 09:12
Tanjicka
475
ajde ringerajki koga ke se zaftite so proletno cistenje, se zatopli veremevo, jas planiram na kraj na april, pred veligden tamu
12.03.2013, 10:51
zzaa
884
evaj cekam da se stopli malku da krecime,a tepisite da gi odnesam na femisko.
ja odvaj cekam da se stopli pa da ja sredam sobata na M...momentalno ne ja koristime i e haos...
12.03.2013, 10:54
Tanjicka
475
a jas pa pred veligden do togas uste 2 meseci
14.04.2014, 07:39
deluxe
2479
Јас го завршив генералното чистење,традиционално пред Велигден.Цела куќа ја протресив и исчистив ,исперив,буквално до најмало ќоше,прозорец и фиока така сега куќата ми е освежена од зимските чадови и магли А инаку секојдневните чистки не се рачунаат тука
14.04.2014, 09:13
Mihaela 2010
4230
Jas pred dve nedeli prozori i zavesi sreduvav,ama kukja ko kjuka sekogas i treba cistenje,mislam deka nesto ke zacistam pred veligden ,ama ona glavnoto ke go ostavam vo maj,neka podzatopli