cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Фамилијарно стебло

clock-img

15.05.2010, 21:57

clock-img

jovanka

pencil-img

1745

Дали си го познавате поширокото семејство поточно дали имате информации за прабаба,прапра дедо,чукундедо...обично во радосниците е даден цртеж каде треба да се стават имињата на предците и нивното потекло?Интересно е кога во разговор со постарите членови од семејството се разговара за семејната лоза.
Лично јас сакам да разговарам на таа тема и да истражувам освен за потеклото и за нивниот живот,професија и сл.Мислам дека е интересно и возбудливо и усте ако се сочувани некои стари фотографии или предмети кои се давале од поколение на поколение.

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

clock-img

15.05.2010, 22:06

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Уф да, мене многу ме интересира да слушам за моите предци. Во моментов кај мене од страна на татко ми најстар е чичко ми и него го прашуваме за тоа. Пред некое време братучедот направи електронско фамилијарно стебло, сите роваревме по дома и баравме стари слики, сето тоа се скенираше, на нет најде некој темплејт за стебла и многу убаво излезе. Стварно ќе остане и за понатамошните генерации..Треба некој да се заангажира па да напраиме такво стебло и од страната на мајка ми..

clock-img

15.05.2010, 23:59

clock-img

Bogdancanka

pencil-img

5422

искрено мене многу ме итересира за моите предци и стално некој од постарите испрашувам,колку браќа биле,колку сестри која каде живеал кој како починал,колку деца имаат.........и ред други работи поврзена сум со моите први братучеди многу а мајками се 6 живи деца едниот вујко за жал не го запознав на мајка ми мајка се 13 деца........така да тешко е за сите да знам мајка ми или тетка ми ми раскажуваат за нивните баби и дедовци......

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

clock-img

16.05.2010, 01:09

clock-img

Rossana

pencil-img

1239

Da... Jas pred 4-5 godini istrazuvav za mojata prababa(na dedo majka mu) i imav cela statija napisano za nea, no CD to vo koe bese snimen siot materijal, po mjja greska veke go nemam... Imav cvrsta pricina da istrazuvam, a i uste baram podatoci, se nadevam deka za edna godina ke prisoberam dovolno materijal za da mozam da napisam cela prikazna za nejziniot zivot bidejki navistina ima sto da se cita i da se slusa, ima edna goooolema dolga trogatalna prikazna koja sto zapocnuva vo Kukus a zavrsuva ovde vo makedonija vo naseto selo.

clock-img

18.05.2010, 13:12

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

Си ја знам "лозницата" 7 генерации наназад и сум горда на моето потекло !!!

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

Последни статии

article-img