|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Дијареа во бременоста
21.8.2009 14:08:26   
alex_mo
      Zdravo,uste na pocetok da se izvinam ako ima ovakva ili slicna teme.Ama mene nokeska i denes mi e uzasno loso.Sinokoa so soprugot setavme,mi se stezi,nemozev da gi kacam skalite vo zgrada.Otidov vo wc i -proliv.Mislev deka ke se smiri,ama ne besse taka.Cela nok dezurav ,a sabajle i povrakav.Se javiv kaj dr i mi rece LInex po 2 kapsuli 3 pati na den.Moze e rano.Gi ispiv vo 12.00h.nemozam da si dremnam mnogu me boli stomak......Pisete mi ako ste imale ovakvo iskustvo i nekoj domasen lek.Oti strav mi e za bebusto,a veke sum 15 nedela.Pozz
P.S  Samo pijam po malku jogurt,od se drugo mi se gadi.

< Поракaта ја уредил Elena -- 6.9.2009 17:48:59 >
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Dijareja vo bremenost
21.8.2009 14:13:47   
Mamicka3
Здраво alex_mo и јас го имав истиот проблем пред 2 недели помага и линексот и мене докторот ми кажа да го пијам  во иста доза како и ти.Но ако сакаш природен лек и стварно е лек најди трева-ТЕГАВЕЦ сварија и доволно е да испиеш две шољи.Проблемот веќе ќе го нема.Поздрав

Децата се најголемо богатство
Марио 31.10.2002
Ана Марија 01.11.2005
Трајче 20.09.2009

(Одговор на членот alex_mo)
Непосредна врска до пораките: 2
21.8.2009 14:19:25   
Sara
Јас имав два пати пролив во текот на бременоста, прво на почеток само што дознав дали од паника ме фати незнам ама ми рече д-р да пијам Линекс, и сега пред некоја недела изедов ладна лубеница на гладно срце и ме фати пролив, ама немав многу само три пати тој ден и пак пиев Линекс и од него ми се смири, јас пиев по едно апче после секој пат и кога ми престана ги прекинав, ама не се штетни и мене гинекологот ми ги препорача. Во овој летен период е многу честа појава и пази што јадеш, овие денови само двопек малце сиренце, бел ориз, јас земав и банани тие ја стврднуваат столицата. 

(Одговор на членот Mamicka3)
Непосредна врска до пораките: 3
21.8.2009 14:23:55   
Adrijana
Ima edni kapsuli gi ima vo site apteki i se vikaat JOGURT, bas se za takvi raboti, mnogu se efikasni mene od edna vednas mi se resava problemot, samo normalno moras prvo so doktorot da se konsultiras. I nemoj da zaboravis da pies mnoogu tecnosti, zasto preku dijareata najbrzo se dehidrira, e toa e opasno za bebceto. Ne se sekiraj ke pomine, ako ne ti mine ili ako ic ne se namali do vecer ili utre ti pak javi se kaj doktorot za sekoj slucaj.

(Одговор на членот Mamicka3)
Непосредна врска до пораките: 4
21.8.2009 14:32:45   
alex_mo
   Fala vi devojki na brzite odgovori.Mene mn me macat bolkive vo stomakot,crevata nekako mi se bunat,me tera na povrakanje.Nekako se vozdrzuvam.....WC-to ne go davam na nikojuser posted image (da se nasmeam na makata)

(Одговор на членот Adrijana)
Непосредна врска до пораките: 5
21.8.2009 14:48:56   
Tanjicka
mene stolicata miu mse regulira za vreme na bremenosta momentalna, taka da skoro celo vreme imam proliv >)))), ali super mi e, ne se zalam

Непосредна врска до пораките: 6
21.8.2009 15:58:45   
karla
I jas sum so istiot problem vekje 3 dena. kako sto mi objasni dr se raboti za virus koj go ima niz cela Makedonija, retko koj go nema fateno. Dijareata, za srekja, mi pomina vcera od dva pati Linex sto se napiv, no vcera popladneto imav strasen problem, najnapred me fati strasna treska koja nemozev so nisto da ja smiram, ottuka pravo kaj dr, mi napravija ctg i ekg i konstatiraa tahikardija i kaj mene i kaj bebeto, a nea ja predizvikala temperaturata koja mi bese 39.9C. Strasno! Seto toa bilo rezultat na virusot. Denes sum podobra, za srekja, no mnogu mi e strav od posledicite koi mozat da nastanat od takviot shok za bebetouser posted image Inaku i jas pijam mnogu jogurt od tie so bifidus i stomakot mi se smiri od toa. A tecnostite najdobro se nadomestuvaat so obicna supa, koja sodrzi elektroliti i nema da dozvoli da dojde do dehidratacija.
Pozdrav i gledaj da ne kacis temperatura, drugoto ke pomine za den-dva

(Одговор на членот Tanjicka)
Непосредна врска до пораките: 7
21.8.2009 16:08:50   
Еца
Еден стар домашен лек, не занете колку делува, ми го кажа една постара жена, во една мала шољичка ставете две лажици густин(барем тоа е природно) и испијте го тоа и ќе видите реакција.Проливот веднаш ќе исчезне.user posted image user posted image user posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот karla)
Непосредна врска до пораките: 8
21.8.2009 16:11:36   
karla
vekje podgotven gustin so mleko ili voda, ili samo prashokot treba da se ispie???

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 9
21.8.2009 16:17:13   
Еца
нема варење,во шоља со вода ставаш 2 лажици густин, или стави две мали да не ве фати после па запекuser posted image промешај и испиј.

Непосредна врска до пораките: 10
21.8.2009 16:18:28   
Еца
Ова помага и при повраќање.

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 11
21.8.2009 16:24:33   
karla
Thanks Elena, vednas ke probame

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 12
22.8.2009 13:20:56   
alex_mo
  Sinoka malku mi se pokaci temperaturata 37.5 i ne se napiv nisto protiv temperatura.Nokeska nemav,dobro pominav.Utrovo mu vikam na mazot mi se osekam kako cela da goram,a bev skroz ladna.Izgleda imav vnatresna temperatura,zasto kaga stanav podocna celo lice  mi se lupese kako lisai.Obicno imam takva reakcija na temperatura.Prolivot i povrakanjeto prestanaa vcera okoli 18h.Denes sum podobra,a utre sigurno ke bidam kako nova.
Karla nemoj da se sekiras jas go prasav de dane go boli i bebeto kolku i mene ,a toj mi rece deka toa si e zavitkano i zastiteno.Misli samo pozitivno
Pozdrav i pobrzo ozdravuvanje na site bolni ringerajkiuser posted image

Непосредна врска до пораките: 13
   Дијареа во бременоста
22.8.2009 14:41:14   
karla
Se nadevam deka e taka alex_mo. Jas vekje vtor den nemam nikakvi problemi, no seuste sum zagrizena za bebeto. Ti posakuvam pobrzo ozdravuvanje!

< Поракaта ја уредил Elena -- 6.9.2009 17:49:20 >

Непосредна врска до пораките: 14
   RE: Дијареа во бременоста
18.9.2009 2:11:40   
ananikol
Zdravo na site!Jas neznaev kade mozam da go postavm moeto prasanje pa go postavuvam ovde,mislam deka sm na vistinskoto mesto.Imeno jas sum vo 5 nedela user posted image  i toa sto me plasi e kasestata stolica dva pati na den (pred bremenosta nemav redovna stolica) i vo poslednite 4 dena stolicatae krvava.Bev na doktor me pregleda mu izgleda deka nee strasno zato sto krvta ne bila temna boja no sepak me pusti na specijalist ama terminot e daleku duri 30 septembri.Dali nekoj ima slicno iskustvo ili bi znael da mi kazi kolku e ova seriozno i sto e problemot?????user posted image

Непосредна врска до пораките: 15
18.9.2009 10:35:05   
Палешка РР
Мислам дека треба да се обратиш кај лекар, ananikol, причините можат да бидат од банални до сериозни. За крв во изметот нема некоја воопштена причина колку што знам.

И чекаме да ни јавиш обавезно user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 16
27.10.2009 19:49:28   
ananikol
Se uste neznam sto se sluci bidejki trebase da odam na snimanje na debeloto crevo ama odlozija poradi zvanicna potvrda za bremenosta i bidejki krvarenjeto prestana ke si cekam za termin pa koga i da doznaam sto navistina se sluci ke javam...

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 17
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?