mis.
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Cacko Не сретнав ваква тема,или можеби грешам Актуелно ми е ова периодов бидејќи на 7 Април е Благовец и адет е ако му ги бусите увцињаат на детето сефте да биде на тој ден.Елена тогаш ќе биде неполни 8 месеци и сакам да и ги дупнеме увцињата(100% ќе и ставиме минѓушки ). Сакам да ве прашам вас за вашето искуство и мислење.Еве на пример сестра ми на внуки те не им има ставено,постарата има 4 години и се мисли дали оваа година да и ги дупне,а за помалата(14 месеци) не станува збор,ама сестра ми премногу негативно пристапува на све,ке си го исекла увото,те ќе ја извадела и ќе ја лапнела,те...ко прво и последно бебе да е накое му ставиле.Башка што нема да и ставиме од оние ко алкичка неего од тие на гвинт.Башка ќеф ми е ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка На внука ми Анастасија и ставивме обетки на Благоец, имаше само 10 месеци. Јас ја држев и срцето ми се кинеше колку плачеше. Добро ги поднесе, не ги вадеше, не доби инфекција. Но сепак, ќе чекам Миа да потпорасне за да и ставам обетки. ИЗВОРНА ПОРАКА: nadica ние на надица и ставивме лани на благовец имаше 7,5 месеци и немаше проблем се навикна на нив и не ги чепка не и сметаат прво и ставија од тие со кои го бусат увото и ги носеше 1 месец а потоа и сменивме има едни како детски ги препорачуваат лесни со посигурно закопчување до сега ги носи подоцна ако можам и слика ќе поставам ИЗВОРНА ПОРАКА: BEBICA Iskreno jas ne sum nesto zainteresirana za stavanje obetki od pricina sto prvo ke ja istraumatiziram posto ke vristi 100% a plus se plasam od infekcija posto moze da se sluci da i natece pa uste pogolem problem da si napravam. Koga ke potporasne koga ke razbira sto e toa e togas ke i stavam.Sega zasega ne.I ovaka mi ubava. ИЗВОРНА ПОРАКА: topce кај нас мм не дава да се малтретира детето, така да кога ќе порасне тогаш обетки ќе носи ИЗВОРНА ПОРАКА: Cacko abe toa so infekcija i natekuvanje moze sekogas da se sluci i koga e mala i popoprasnata,gaol ni ora ni kopa a za ubava ne praam muabet,nego kef mi e ,kako sto mi e Elence i so frizurce,mmmm meraci ИЗВОРНА ПОРАКА: BEBICA Dobro jas samo go iznesov svojot stav.Znam deka postoi moznost da se inficiraat no ako go izostavam toa pa zosto da ja istraumatiziram bez potreba da vristi place. I ovaka place poradi vakcinite pa zosto da place i za edni obetki. Koga ke porane ke nosi. ИЗВОРНА ПОРАКА: mami Јас кога ке имам ќерка здравје помала ке ја носам да и стават обетки...Ние сме 4 братучетки и паметам дека во ист ден не однесоа сите 4. Јас имав 5, сестра ми 3, братучетките 7 и 9 години. Сите три се сеќаваме кога ни ги бушеле ушите и дека сме вриштеле и се..јас се сеќавам како седнав после на задното седиште на дијаната на тетка ми и низ задото стакло со прст го карав чичкото што ми ги стави обетките. Сестра ми не се сеќава на ништо...Не гледам на тоа како на траума. Ќе поплаче и ќе и помине. А може и да не плаче. Ете внука ми глас не пушти дури и се смееше со типот кој и ги местеше обетките... ИЗВОРНА ПОРАКА: Adrijana I jas sakam da gi dupcime usnjata, ama mm ne dava ni da spomnam a i malku mi e sube toa bas da bide na Blagovec, taka da neka prkne uste malku pa ke stavime, moze za godinkata. I da bebica so vika, kaj ja busat na vakcina, pa moralo i za obetki da ja busat.Ne znam ke vidime, ne mozam ni so sebe da se dogovoram ИЗВОРНА ПОРАКА: BILJANA_G Nie na Angela i gi stavivme na Blagovec,togas imase godina i pol,i mnogu placese i mrdase koga i gi stavaa duri na ednoto uvce toa pistolceto se zaglavi pa moraa dva pati da i go gupcat.Tie obecki gi nosevme podolgo vreme dodeka ubavo i zarasne ranickata,pa potoa gi smenivme so drugi.A za pobrzo da i zarasne ranickata sekoja den ja mackav so kantarion i lesno pominavme. ИЗВОРНА ПОРАКА: alex_mo Ања на Благовец ке има точно 2 месеци и едвај чекам да и ги дупнеме ушите. Сестрами двете деца и се родени во јуни и не чекаше до април туку на 2 месеци им ги дупна ушите и немаа никаков проблем. ИЗВОРНА ПОРАКА: Mila na mama Мила имаше 5 месеци по еднаш писна при ставањето и готово. Прво носевме медицински а сега полуалки со циркони подарок од кумовите, не само што не ги пипка туку ич не ги регистрира дека ги носи. Мој став колку поголемо детето толку повеќе пипкање и плачење. ИЗВОРНА ПОРАКА: jovanka i gi dupnavme edna nedela pred blagovec za da gi izbegnam guzvite i onaka site placat imase 10 meseci do den denes gi nosi bez nitu edna infekcija prvo medicinskite a posle zlatni a sega i od belo zlato ИЗВОРНА ПОРАКА: Adrijana citajki gi postovite se poveke se zagrevam da i stavime obetki, a da ve prasam kakvi se tie medicinski obetki??? ИЗВОРНА ПОРАКА: BILJANA_G Mislam deka se onie so koi mu gi dupat uvcata,za drugi ne znam.
|