Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Не верувам во Господ, не верувам во судбина, во задгробен живот и слично. Верувам во случајности, факти и опипливи и видливи работи.
Meinteresira annamolly ako ne veruvash vo gospod ....dali beshe na molitva posle 40dena bidejki jas koga bev i go prashav popot da mi potvrdi deka molitvata e za novorodenceto toj mi rece nee ovaa molitva posle 40dena e za majkata"Жената преку раѓање деца ке се спаси! се вели во библијата!" idekanovorodenceto ja prima verata so samoto krshtevanje ....dali i kako ke go krshtevash ili seuste ne e krsten filip ako ne veruvash vo gospod ??? Veruvash vo hristijanstvoto ?!bidejki ako veruvas vo nego togas veruvash i vo boga . Izvini ako nesto te navredam !
Јас верувам во Бог и неговата сила како и силата на мајката Божја, одам во црква кога можам, се молам, кога можам и постам ама знам и да заборавам ама Бог е голем и простува, поимот религија е многу широк и тука може цели фермани да се напишат, а причина зошто верувам е и самиот мој живот како и животот на моето дете од кога се роди
I jas veruvam vo boga i a i vo zadgroben zivot..Moze e cudno ama znam mnogu slucki na moi bliski ( na babami ) i imam nesto oseteno - no ne bi sakala tuka za toa... Inaku vo osnovno imav eden nastavnik po geografija - ateist i sekogas me zakacase deka sum vernik vo boga i me zafrkavase...Arno ama jas zavrsiv osnovno i posle toa doznavam ( od na drugarkami majka koja raboti vo istoto skolo ) deka profesorot imal mozocen udar na srede banjanje i nekoja klinicka smrt vo koja mu se pojavil Sv.Petar i go bodel so krst vo stomakot i go prasuvam- da te zemam il da te ostavam uste malce? I mu rekol - aj ke te ostavam uste malce...Jezivo ama ete - prasaj te go sega mojot nastavnik po geografija- dali veruva vo Bog...Ne sum nekoja pristrasna sto odi vo crkva sekoj praznik,megutoa si ja pocituvam religijata i si pocituvam praznici...Mora nekako da sme nastanale ..ako nastanavme od majmuni- koj gi sozdal togas majmunite???? Ova si e moe mislenje...
Miana, evolucijata veli deka ne sme nastanale od majmuni, tuku deka so majmunite imame zaednicki predok. Sosema razlicno. Jas veruvam vo Boga iako sum tip na covek koj za sekoja rabota bara postoenje na fakti i dokazi. Megjutoa ne veruvam vo popovi i crkvi. Moite deca se krsteni vo crkva, megjutoa toa ne znaci deka utre tie nema da odberat nekoj drug pat ili pak nekoja druga religija.
Jas veruvam vo Boga iako sum tip na covek koj za sekoja rabota bara postoenje na fakti i dokazi. Megjutoa ne veruvam vo popovi i crkvi.
Го делам истото мислење како анедеспо. Јас сум венчана во црква, но мојата ќерка не е крстена. Таа нека одлучи дали ќе се крсти кога ќе порасне или не. Тоа голема/мала молитва не знам што е и не ме интересира. Ги почитувам сите што се големи верници, не ги почитувам баш поповите . Одам во црква, ама не претерувам...верувам во некоја си виша сила, која би можела да ја наречам Бог.
пред некое време кај нас стариот поп го префлија на друго место а тука дојдоа двајца помлади попови,е сега кога пристигнаа новите попови кај нас во црква има такси за се и сешто,почна да се плаќа по тарифа а не како што беше предходно кој колку сака толку даваше,е сега не ми јасно како предходниот поп работеше а како сега овие работат...верувам во Бог,верувам дека постои некоја виша сила али неверувам во поповите...
Meinteresira annamolly ako ne veruvash vo gospod ....dali beshe na molitva posle 40dena bidejki jas koga bev i go prashav popot da mi potvrdi deka molitvata e za novorodenceto toj mi rece nee ovaa molitva posle 40dena e za majkata"Жената преку раѓање деца ке се спаси! се вели во библијата!" idekanovorodenceto ja prima verata so samoto krshtevanje ....dali i kako ke go krshtevash ili seuste ne e krsten filip ako ne veruvash vo gospod ??? Veruvash vo hristijanstvoto ?!bidejki ako veruvas vo nego togas veruvash i vo boga . Izvini ako nesto te navredam !
Бев на молитва за 40 дена, правевме и крштевка за Филип, се венчав и во црква... ЈАС не верувам во Господ, но мм и целата моја и негова фамилија верува. Јас не сакав да се венчам во црква, но на мм многу му значеше тоа и решив да ја испочитувам неговата желба, мене тоа не ми прави разлика, а на мм многу му значеше. А тој е среќен што се венчавме во црква и што го крстивме Филип. И јас сум крстена, па чудо големо. Кога ќе порасне, ако сака и будист нека стане, сеедно. И таман работа, не се навредувам. Исто како што не сакам и некој да се навреди од моето гледиште на работите. Се надевам дека си задоволна од одговорот.
Yap fala za odgovorot me interesirashe zosto ne mi beshe jasno zatoa i prashav! Inaku gledav sliki od vencavkata kaj tebe naFB i te gledam namrstena vo crkva :))
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.