Лето 2012 (Целосна верзија)

Форум >> [Семеен живот] >> Излети и годишни одмори

Порака

Melanija RR -> Лето 2012 (24.2.2012 12:27:16)

Почнаа понудите и попустите за предсезона и сезона за ова лето,па мислам дека сме на време да почнеме со дискусии и препораки за ова лето.[sm=smiley1.gif]

Јас веќе 2 недели листам по сајтовите на нашите туристични агенции,и да ви кажам право понуда нешто плус нема,промена во цени нема барем на она што во моментот се нуди.

Но идеи и предлози може да разгледуваме.Да започнеме со летото барем виртуелно

dostickage -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 12:51:01)

ax bravo za temava! kje go sonca meli gazenceto letovo [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

jas si napraviv online rezervacija za septemvri za tasos. sekako bez trosoci za rezervacija i besplatno otkazuvanje na rezervacijata dve nedeli pred terminot dokolku se resime za toa neli. :-)

se sme probale,i sami i agencii pa sega resiv da vidam i vaka.

inace po agenciive toa e toa,sekoja godina isto.a i cenite se tuka nekade so lani amo se mi se cini deka godinava sepak gi izvadija cenovnicite malku porano.

Imal li nekoj iskustvo so bukiranje on line?

Luci -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 13:13:37)

Ние летово планираме во Грчка да одиме, од причина што ни е најблиску. Со наша кола ќе си одиме, и ќе се најде сигурно слободен апартман зашто не сакам ни да чујам да одам преку агенција. Ајде сега тие што сте биле кажете каде е најповолно да одиме, значи сакам чиста плажа, чисто море, гужви ни под разно не сакам зашто М. ќе биде тогаш околу 18 месеци и ќе си сака детето слобода, и секако да е блиску

Џесика -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 13:51:16)

Ние лани бевме во Грчка со кола, без агенција, си договоривме директно со сопствениците на апартманот по меил и по телефон и не зажаливме... во Неа врасна бевме и сум многу задоволна од плажата, водата беше многу чиста и топла, многу бучава немаше и не сакавме, баш онака тивок одмор... и годинава би одела пак таму.

JovanaJ -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 13:55:41)

I nie bi odele vo istiot apartman od lani vo Nea Vrasna. Vednas do plaza, kukata opkolena so drvja, dvor so treva za igranje...mnogu bese ubavo.
I nie si bevme so kola ama cenata na apartmanot i so i bez agencija bese ista. Nie se javivme i im pustivme mail privatno i ni ja dadoa istata cena kako i od agencijata. Plus apartmanot sto go nudea preku agencijata bese poubav...[sm=smiley1.gif]

dostickage -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 14:03:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

Ние летово планираме во Грчка да одиме, од причина што ни е најблиску. Со наша кола ќе си одиме, и ќе се најде сигурно слободен апартман зашто не сакам ни да чујам да одам преку агенција. Ајде сега тие што сте биле кажете каде е најповолно да одиме, значи сакам чиста плажа, чисто море, гужви ни под разно не сакам зашто М. ќе биде тогаш околу 18 месеци и ќе си сака детето слобода, и секако да е блиску

Nea Moudagnia. Zakon! Mirno,tivko,voda prekrasna,plitko.Blisku e , super e se.
Edna maana ima sto plazata e malku podaleku ama ne da vrediiiii , super.
Steta sto nemam sliki od tamu da postavam ama mozes da vidis na google.

Calypso -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 14:56:03)

I mene mi se dopadna Nea Moudania. Ne bevme tamu, ama pominavme koga odevme nakaj Elia Beach, t.e vo Anthemus Spa & Resort na Sitonija. Mi se dopadna gratceto, epten bese ubavo, mirno i nekako lezetsko. Za plazite ne znam, ama veruvam deka se dobri.

Inaku, nie za letovo ne znam sto ke pravime... ama ako odime na more, ke odime vo septemvri. I onaka mm ne moze da zeme odmor vo tekot na letoto, a jas se uste ne rabotam. Ako se vrabotam, ke bide druga prikazna, Ohrid ni e tuka, barem za vikendi[sm=smiley1.gif]

elenak -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 15:06:12)

Абе многу не има одмараши во Неа Врасна [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Јас седум години по ред одам таму и мислам дека и оваа година не ми бега [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ајде да договараме термини, да има дружба.

miana -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 15:14:50)

nie ova leto so mawo bebe odime vo Grcija ,no kade tocno - ke vidime..ajde kazete nekoe mesto so pesocna plaza i apartmani do plaza

Maca25 -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 15:33:13)

И јас сум за летово во Грција. Ќе видиме само каде, како, кога..

Andriance -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 19:51:31)

Eheeee kje se najdeme ringerajki u Grcija osekjam [sm=smiley36.gif] inace i nie so mm se dogovorivme kje ideme predsezona...bebe togash kje ima skoro 9 meseci...gi razgledav ponudite za predsezona...primamlivi se...samo treba uste da se reshime kaj da ideme...ja sakam haniot...ama sakam da mi kaze nekoj ako bil i vo furka....iance preku savana i iguana ima za predsezona..pa uste ako uplatis do kraj na mart - imas popust...konkretno toa shto ja go gledav...cenata e 135 evra za 2 za 7 nokji...apartmanite se ubavi, mi se dopagja kaj grcite shto site imaat opremeni kujni...imaat apartmani i na prizemje so dvorce, i blisku se do plaza...
i prethodno sum idela preku agencija...si imam svoj coek..pa mi kazuva - biduva ili ne [sm=smiley36.gif]

Ikana -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 20:59:20)

Mene nekako mala mi e M da ja set_am preku granica. Ke se zadrzime na Mavrovo i Struga, tamu imame vikendica i stan, najzgodno ke bide.

Melanija RR -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 21:03:00)

Мене ме изненадува годинава што во предсезона начесто се нуди со 7 ноќи по цена што лани беше за 9 ноќи [sm=zmeden.gif]
Кога ние сме си зависни од агенции поради превоз но тоа е ќе видиме.
Тасос пред се па Лефкада се желба но сите велат посебно за Лефака бев превоз ништо,така да тие дестинации ќе мируваат засега.
Внимавајте според месецот што ќе го изберете од тоа зависи гужвата на плажа и временските услови.
Егејско море е најтопло,од доста читања дел се жалат на ветер на Ситонија,Јонското море е поладно поради струите,ова се првични мои совети.
Имам информации за Неи Пори и Парга,ако некој е заинтересиран.

kleo -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 21:13:04)

Ние годинава сакаме да одиме во Турцијаво септември, тогаш бебчо ќе има 13 месеци. Можете ли да ми препорачате некој хотел

Melanija RR -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 21:18:25)

Неможам да поставам слика ќе продам повторно[sm=smiley1.gif]

Melanija RR -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 21:56:06)

плажа Валтос -Парга (јонско море)

[img]http://i926.photobucket.com/albums/ad110/EckaGj/PATUVAME/IMG_1653.jpg[/img]

плажа Неи Пори-Пиериа (егејско море)

[img]http://i926.photobucket.com/albums/ad110/EckaGj/PATUVAME/IMG_0227.jpg[/img]

Мапа на Халкидини со градови
[img]http://3.bp.blogspot.com/_9McHp3e3xG0/SzcpT6L-3TI/AAAAAAAAY4Q/2BTjUzQyfX4/s400/nothern_greece_chalkidiki_afitos_map.png[/img]

Andriance -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 22:19:43)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija

Мене ме изненадува годинава што во предсезона начесто се нуди со 7 ноќи по цена што лани беше за 9 ноќи [sm=zmeden.gif]
Кога ние сме си зависни од агенции поради превоз но тоа е ќе видиме.
Тасос пред се па Лефкада се желба но сите велат посебно за Лефака бев превоз ништо,така да тие дестинации ќе мируваат засега.
Внимавајте според месецот што ќе го изберете од тоа зависи гужвата на плажа и временските услови.
Егејско море е најтопло,од доста читања дел се жалат на ветер на Ситонија,Јонското море е поладно поради струите,ова се првични мои совети.
Имам информации за Неи Пори и Парга,ако некој е заинтересиран.

Pishi mi pp te molam za Nei Pori

Andriance -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 22:21:03)

Nie lani bevme na vtor krak - na Sitonija i tocno....mnooogu duvase

Natuska85 -> RE: Лето 2012 (24.2.2012 23:19:39)

Ние планираме јуни една недела Грција,не сме одлучие уште точно кое место, а септември сакам јас Турција,некој убав хотел 5 * алл ин [sm=smiley1.gif]. Ќе видиме само како ќе излезе рачунот на пазарот[sm=smiley36.gif]

elenak -> RE: Лето 2012 (26.2.2012 21:19:46)

Андрианче ако сакате мир Ханиоти не, таму е многу гужва во било кој период и има многу тесна плажа, а Фурка е мирно место и многу убаво за со деца. Неи Пори и така и така, мене лично не ме бендиса многу ама сепак ствар на вкус. Јас повторно ја бирам Неа Врасна, широка плажа, убаво средено, за шетање е многу убаво...    

Тања РР -> RE: Лето 2012 (26.2.2012 21:44:40)

Jас пак мислев дека само мм размислува за одморот уште од сега[sm=smiley36.gif]
Според неговите планови оваа лето одиме во Бугарија, малку е подалеку ама нема споредба со Грција. Цените се багателни, можеш да си дозволиш се што ќе ти падне на памет. Во Грција малку потешко.
Лани бевме во Неа Врасна и мене местото многу ми се допадна, мирно, водата топла и чиста, плажата убава песочна, но реално е малку досадно.

mamamoni -> RE: Лето 2012 (26.2.2012 22:22:52)

и јас мислев дека само јас мислам уште од сега на одмор [sm=smiley36.gif].Ние сме за Полихроно во јуни, најдов и понуда останува уште да резервираме. Неа Врасна сме биле убаво е местото, тивко баш за со дете, бевме во септемри и не ни се погоди баш времето.

Pepelaska * -> RE: Лето 2012 (27.2.2012 18:51:23)

Kaj ima ponudi zenski?

Melanija RR -> RE: Лето 2012 (27.2.2012 21:17:53)

Скоро сите ангенциии извадија понуди за Лето 2012,ако не е реклама можам и подетално некои понуди да пишам ако некој го интересира а нема време [sm=smiley1.gif]

Natuska85 -> RE: Лето 2012 (27.2.2012 22:07:57)

Мислам може со копи пејст да ставаме тука некои интересни понуди и името на агенциите.Не би се сметало како реклама само си помагаме за полесно одлучување нали[sm=smiley1.gif]. Ние имаме некое непредвидливо приливче деновиве па баш зборевме со мм да си уплатиме уште фрс минут кога ќе излезат понудите.

Страница: [1] 2 3 4 5   Следна страница >   >>