temjanuska75 -> RE: Услуга за услуга (12.6.2013 12:33:53)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR Абе како да кажам сега а да не згрешам. У принцип, тогаш кога ја правам услугата сигурно, 100%, немам во позадина, на ум, ах, добро, сега ќе помогнам на овој, зошто тој може да ми помогне тогаш и тогаш. Ама, да бидам искрена, дека сум се нашла во ситуација, кога сум побарала услуга од некој (близок) на кого сто услуги сум му напраила ( и се работело за наивни услуги, не вработување, или нешто од тој маштап) ме одбил, да се налутам. Ама КАТЕГОРИЧНО, не го намалувам интензитетот на пријателство за тоа, туку и јас почнувам понатаму да се штедам во услугувувањето. И јас сум се нашла во слична ситуација, и слично постапувам. Не сметам дека треба да се намали пријателството, туку услуги веќе нема. Значи не збораувам за ситуации кога некој неможел да ми направи услуга ( тука воопшто не се лутам), туку се нервирам кога некој занеш дека може со сигурност да ти помогне, а несака т.е. се прави наудрен, а има ситуации ќе ти заврши работа па после како Господ ќе се однесува кон тебе. Е ова ужасно ме иритира. Затоа ги избегнувам овие услуги за услуги, колку можам се рабира.
|
|
|
|