sunchips -> Кандида кај деца (23.11.2009 4:44:23)
|
I nie go koristime Penatenot, no vo slucaj na kandida samo penaten sigurno ne e dovolen. I kerka mi dobi crvenilo, mislevme deka e od dijareata poradi toa sto i iznikna zabce, stavavme penaten, ama nisto. Bevme na doktor i se ispostavi deka e kandida, pa sega skoro edna nedela stavame panaten kako bariera i preku nego kanesten krema i bledee, ama uste ne i e pominato. Doktorkata ni rece ako ne pomine za 1 nedela da se vratime i da prepise kortikosteroidna krema sto mene bas i ne mi se dopagja so ogled deka bebusov e 5 meseci. Osven toa mora mnogu cesto da se menuva pelenata, da ne se dozvoli urinata da ja iritira kozata uste poveke, i vo vodata za banjanje ni preporaca nekolu kapki bebesko maslo za telo. I nikako stavanje pelena dodeka kozata ne bide potpolno suva, po moznost bebusot da se ostavi sto podolgo na vozduh, bez pelena. A pred 1 mesec ja vidov kerkickata na edna prijatelka, 10 meseci, gazeto i bese crveno kako na onie majmuncinjata, znaci eden del zafaten skroz, kozata ne mozese duri ni krema da vpie, kaj niv pomogna penatenot, no zalepen so pudra. Ne sum probala druga krema so cink oksid, ama koga kupuvate gledajte i vo koj % e, vo Penatenot go ima 18%.
|
|
|
|