за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
во ова време на брзање колку успевате да седнете на маса заедно со своето малечко и сите заедно да јадете? Лука најмногу јаде кога ке седнеме сите тројца да појадуваме или ручаме..за вечера не се погаѓаме баш ама внимавам да кога јадеме ние да јаде и тој со нас..и многу е смешен гледа кај него во чинивчето па гледа кај нас и најчесто јаде од мојот или од на мм чинијата, иако кај него е истото јадење
< Поракaта ја уредил Felly RR -- 14.1.2012 12:15:23 >
16.06.2009, 21:24
katence
222
mami jas se soglasuvam so tebe i mislam deka decata najvise sakaat da jadat so mama i tato i tn. I od druga strana mnogu e ubavo za nivniot razvoj,site deca ucat od pimeri i toa sto gledaat kako i sto jade mama i tato toa i oni kopiraat.x
16.06.2009, 21:29
Еца
6692
Дефинитивно сум за јадење заедно, значи заеднички доручек, ручек, вечера, во зависност од обврските на семејствотот, но барем еден оброк може да биде заеднички. А најдобро е кога тоа ќе премине во обичај и секојдневие, многу значи за целотот семејство.
16.06.2009, 21:32
katence
222
Samo da se nadovrzam nie se poretko jademe zaedno i toa pocnuva mnogu da mi smeta,samo kako sto kaza toa si go pravi rabotata. Preku nedelata mnogu retko da sedneme site a vikendite obicno site zaedno rucame samo togas mozeme da se organizirame site da sedneme.
17.06.2009, 10:04
niki
4299
Kerka mi vo princip jade koga e gladna i toa cesto ne e bas vremeto koga i nie jademe, no bez ogled na toa sto polovina cas prethodno jadela, koga ke dojde tatko i rucame zaedno i taa e sekogas sednata na masa so nas i ke podgricne uste nesto. Inaku najmnogu saka da jade vo drustvo na deca i togas jade mnogu kolicinski za razlika koga jade sama i posle nekolku lazicki e veke sita i i dosadno da sedi vo stolicata i saka nesto drugo da pravi.
04.01.2010, 11:16
mami
8680
Ние се навикнавме некако заедно и сега кога ке види дека се мести маса, тој прв си оди накај столчето да го седнеш за да јаде и тој..и најчесто не јаде од чинивчето пред него туку од кај мене или мм. Ама послатко му е така, па како било нека јаде, важно да јаде
04.01.2010, 11:22
profesorica
5709
штом се спомне јадење Дамјан оди во кујна и го зима чаршавот, седнуваме заедно.прво ќе го нараниме него па потоа ние.тој е побитен.а инаку јаде од истата храна/манџа што и ние.
12.07.2011, 09:10
AnnaMolly RR
6409
Заедно јадеме. Го седнувам Филип на неговото столче, му давам лепче и сам си го јаде, а јас јадам и паралелно му давам него појадок/ручек/вечера. А ако јадел веќе пред нас, сепак го седнувам на маса со нас и си јаде лепче.
06.08.2011, 00:04
mila mama
1616
Najcesto rucekot go jademe site trojca zaedno. Eden od nas ja drzi E. vo race i i dava da papa, a sega eve pocnuvame i samostojno da sedime vo stolce za hranenj. Malku sme nemirni, ama ke se navikneme E. najmnogu jade koga site jademe, a i taka treba-decata stanuvaat svesni deka hranenjeto e socijalna rabota
06.08.2011, 00:13
Maca25
7558
Заедно. Сите тројца на маса. Од бебе така. И секогаш во столче за ранење, откако почна да седи сама ја ставам и се знае дека таму се јаде. Сега дури Нина почна да ми помага во поставување на масата- нејзино задолжение е чаршавот да го стави на маса.
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 6.8.2011 0:14:22 >
13.01.2012, 15:41
vezilka RR
4931
Ние некако не се погодуваме сите на маса. Најчесто тогаш свекрва ми го зима никола да го види оти не го гледа цел ден, или тој заспива во тоа време..се некао се утнуваме. Многу ретко се случило да седнеме сите на маса. А мене ми се допаѓа и сакам да почнам со таа практика, може и него ќе му биде поинтересно.
13.01.2012, 15:48
Mihaela 2010
4230
Rucame zaedno preku nedela,i toa vo 18 casot,mozam slobodno da go narecam vecera,i tolku,eden obrok,jas ne veceram pa mm znae da si namacka nesto da ksne pred tv.inaku vikendi site obroci gi jademe zaedno.
13.01.2012, 16:17
Pepelaska *
3820
гледам да биде заедно колку што дозволува времето
13.01.2012, 16:37
Snowhite RR
5042
Во зависност од обврските и времето, практикувам колку што може да јадеме сите тројца заедно. М и да е најаден кога ќе види дека поставувам за јадење, одма се качува на столица седнува и тој да јади.
14.01.2012, 12:14
Felly RR
7977
Кај нас мм не појадува, а јас многу често не вечерам, така да најмногу за ручек се собираме сите заедно, ама сега откако оди Матеа во градинка, а мм во смени на работа, и за ручек не се собираме сите. Ама кога може, да - заедно. Еве сега Матеа заспа, па ја чекаме да се разбуди и да ручаме - денес бурек со паричка - да видиме на кого ќе се падне
14.01.2012, 22:32
*viva*
36
se trudime so pojke da bideme zaedno na masa mz mi rab vo smeni i malku potesko so nego najcesto me druzi kerkcikata za jadenje
15.01.2012, 10:45
AnnaMolly RR
6409
Во последно време ретко јадеме заедно со Филип зашто тој а види леб, друго ништо не постои на светот и јаде сув леб. Затоа прво нему му давам да јаде, па после ние седнуваме и тој си каснува лепче како десерт
15.01.2012, 11:43
Felly RR
7977
Матеа пак само -по салата трча(дали свежа или кисела/туршија, небитно). И и јас исто, или прво незе ќе ја најадам, па после сите седнуваме, или пак и ние без салата јадиме.
15.01.2012, 11:56
Natuska85
3613
На ручек веќе редовно почнавме да јадеме сите тројца(уствари четворица сега со се мајка ми). ќе го седнеме во столчето за хранење и ако му е време и него за јадење јадеме напоредно,јас го хранам и него и јас јадам,ако не му е време он јаде само лепче .Може да се удави во леб значи.
15.01.2012, 12:08
Џесика
2036
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR
Во последно време ретко јадеме заедно со Филип зашто тој а види леб, друго ништо не постои на светот и јаде сув леб. Затоа прво нему му давам да јаде, па после ние седнуваме и тој си каснува лепче како десерт
Лелеее ко јас да го пишував ова, само кај нас повеќе е за супа, па за лепче, затоа масата е поставена, му давам него да јаде, па после кога седнуваме ние да јадеме, он јаде уште 1 тањир супа и мези лепче, сиренце... ццц јадачи бреее
Инаку најчесто за ручек сме заедно, некогаш промашуваме кога порано руча Борјан
24.09.2012, 14:28
vezilka RR
4931
Никола сега е во фаза кога мнооогу сака да седи на маса и да јаде, што вика тој, како голем Штом се спомне ручек, тој трча и вика земеме точето (столчето) и тој да седне. Ама пошто во тоа време тој е веќе ручан, најчесто јаде само краставица..тој боцка со вилувчето во тањирчето и јаде, а и ние раат ручаме. Важно сите сме на маса..ќефои.
23.11.2012, 22:41
elenak
2004
Јас откако сум во оваа куќа (кај мм) се руча заедно сите на маса, што претходно не било случај, јадел кој кога ќе стигнел. Ама јас од дома сум си така навикната и тоа не ми е сфатливо, мене колку и да ми се јаде јас го чекам мм за заедно да јадеме. Не вечераме или ако каснеме нешто тоа е онака пред тв а и за појадок најчесто сега кога сум дома со го чекам да дојде на пауза и да јадеме, кога одев на работа не излегував, јадев таму. А јаде порано од нас оти 16.30 - 17.00 ми е касно за ручек за неа, ама обавезно седи на маса со нас во столче. За да седи мирна се разбира мора нешто да џвака а тоа е скоро секогаш лебче макнато во нашиот ручек
24.11.2012, 21:45
mosa
546
Gledam da jademe site trojca.Znaci koag bev kaj mojtet oa bese taka,a vo kukata na mm nikogas gi nemav viden da jadat zaedno.Koga se zemavme so mm go zamoliv da se potrudi da bideme site zaedno za rucek barem kolku e toa mozno.Znaci za mene zaednickiot rucek e mnogu vazen,a i nekako se cuvstvuvam ispolneta.Sega mm koga e na pat jas i V sekogas jademe zaedno,a porano koga rabotese tuka niz Mkd sekogas go cekav za rucek.A i V sekogas jade poveke koga jade zaednoso nas.
25.11.2012, 22:37
niki
4299
otkako trgna vo predskolsko rucame site zaedno samo za vikend praznici i na raspust i mi nedostiga deteto na masa vo rabotni denovi
26.11.2012, 11:25
penelopa
3419
Настојувам да јадеме заедно- иако син ми руча порано јас го чекам маж ми и ручаме заедно околу 17 а грицка нешто во меѓувреме