cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Баба на интернет

clock-img

14.09.2009, 08:24

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Една убава пролетна ноќ, Стојна, бабичка на седумдесет години, во едно далечно македонско село, ги ужива благодатите од Владата и удопствата што ги нуди новиот проект за бесплатен интернет по селата, та мирца ли мирца до ниедно време на својот пи-си.
И туку ја спотерува, та си фаќа кал под нозе (патишта во селата се' уште не им направија) накај полското веце. На синот, кој и' е одамна отселен во Австралија, на скајп му пишува:
"Биди онлајн, ќе појда до рисајкл бино, ми се оди понадвор".
И си поаѓа така, пешачи троа, зашто канализација не им направија (а секои избори им ветуваат), а полското веце е џенем, долу в нивата, едно за три куќи, и попат си мисли кого уште треба да контактира на фејсбук. И кога - полското веце заклучено. "Пу јаз'к, рисајкл бин ис локт", си помислува бабата и тропа на вратата. Од внатре се јавува соседот, дедо Митре, старче на осумдесет години.
Тој ем си врши нужда ем си гледа клипчиња на јутјуб на лаптопот што си го турил в скут на голите колена и така си се забаил внатре во ќенефот.
"Отвори, Митре, зорт ми е", му вели бабата. Кутрата, не да и' се оди понадвор, снагата и' игра колку и' е зорт. А дедото и' одговара:"Ар ју а њу мембер? Ентер јор пасворд плиз".
"Митре, море, каков пасворд, отвори, му вели бабата, ептен ми е мака." Но, дедото е кул, баш сега најде да го прекинува Стојна кога има најмногу килобајти во секунда, толку години чека некој да му обезбеди бесплатен интернет за во полско веце, та и' вели: "Опен њу виндоу, Стојне, чекмеџето се заглави, посибл хардвер ерор".

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Палешка -- 14.9.2009 8:25:43 >

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

14.09.2009, 08:28

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

Ххахаххаахх леле кај го најде се изнасмејав user posted image

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

14.09.2009, 09:45

clock-img

Еца

pencil-img

6692

user posted image user posted image user posted image рано утрово(мислам па и не е којзане колку раноuser posted image )салтко ме насмеа и мене и ммuser posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

14.09.2009, 12:04

clock-img

bibi

pencil-img

124

Многу се изнасмеав, кај го најде.user posted image user posted image user posted image Колку сум нерасположена и со лоша воља од сабајле мислам дека се разболувам, ама на ова не можев да му останам рамнодушнаuser posted image user posted image user posted image

Бракот понесен од силите на љубовта станува полесен товар

clock-img

14.09.2009, 12:14

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

user posted image  user posted image  user posted image
Ми го пратиле на маил user posted image

clock-img

14.09.2009, 12:23

clock-img

nadica

pencil-img

4381

браво палешка ме изнасмеа до солзи ќе ја разбудам ќерка ми а само што ја заспав user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

clock-img

14.09.2009, 13:26

clock-img

STRUMFETA

pencil-img

566

lele bravo, se iznasmejav

clock-img

14.09.2009, 15:01

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

..е ова беше ептен смешно..вака не сум се смеела одамна...браво а и да неречам скоро вистина е..колку работи фалат..али намаме гајле оти си имаме е-македонија..

clock-img

14.09.2009, 15:50

clock-img

natasha

pencil-img

430

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

15.09.2009, 08:47

clock-img

mami

pencil-img

8680

им го пуштив вчера на колегите..се утепаа од смеење...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

09.12.2009, 19:48

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Еве што рецитира син ми додека е на училиште  user posted image

Т`га за компјутер 

O`релски крилја как да си метнех
и накај дома да си прелетнех
во моја соба ја да си идам
да видам кревет,
јастук да видам
да видам дали и тамо
је досадно како вамо.

Ако пак и тамо је досадно ко вамо
на п`т далечен ќе се стегнам
и до компјутерот ке си пребегнам
к`де мониторот светло угревјат
к`де интернетот стално работат.

Овде је досадно и досада ме обвива
и зелена табла зид покрива
креди, сунгери, лекции
лоши мачители, учители
околу учители, наставници бедни
а в гради мисли темни.

Не, ја не можам овде да седам
не, ја не можам учебник да гледам
дајте ми крилја ја да си метнам
и дома да си прелетнам
у моја соба ја да си идам
да видам маус,
тастатура да видам.

Тамо мониторот греит душата
и тастатурата штракат в зората
тамо Google и Mozila
со сета раскош ги растурила.
Бела тастатура гледаш белеит,
а си од маус сино темнеит.
Google погледаш или Mozila
сегде интернет је хубавина.

Тамо по срце на маус да штракам
монитор да светит, ја да сурфам.

< Поракaта ја уредил Палешка -- 9.12.2009 19:49:54 >

clock-img

09.12.2009, 19:56

clock-img

mis.

pencil-img

3845

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

09.12.2009, 20:01

clock-img

ananikol

pencil-img

1568

Jako e   user posted image user posted image user posted image

clock-img

09.12.2009, 20:03

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

ananikol и син ти може да ја научи..врсници се со син ми user posted image

clock-img

09.12.2009, 20:05

clock-img

ananikol

pencil-img

1568

Da,da paleska ispecatena e veke i mu ja staviv na rabotna masa,koga ke se vrati od trening ke ja najdi...
user posted image user posted image user posted image

clock-img

10.12.2009, 09:27

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

10.12.2009, 09:59

clock-img

mami

pencil-img

8680

леле им го испринтав на моиве на работа на сите..а мм сега по маил ке му го пуштамuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

10.12.2009, 10:19

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

10.12.2009, 11:11

clock-img

Enika

pencil-img

1480

хахаха браво Палешкаааааааuser posted image user posted image user posted image

clock-img

22.10.2013, 12:49

clock-img

Bethany

pencil-img

4534

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР

Една убава пролетна ноќ, Стојна, бабичка на седумдесет години, во едно далечно македонско село, ги ужива благодатите од Владата и удопствата што ги нуди новиот проект за бесплатен интернет по селата, та мирца ли мирца до ниедно време на својот пи-си.
И туку ја спотерува, та си фаќа кал под нозе (патишта во селата се' уште не им направија) накај полското веце. На синот, кој и' е одамна отселен во Австралија, на скајп му пишува:
"Биди онлајн, ќе појда до рисајкл бино, ми се оди понадвор".
И си поаѓа така, пешачи троа, зашто канализација не им направија (а секои избори им ветуваат), а полското веце е џенем, долу в нивата, едно за три куќи, и попат си мисли кого уште треба да контактира на фејсбук. И кога - полското веце заклучено. "Пу јаз'к, рисајкл бин ис локт", си помислува бабата и тропа на вратата. Од внатре се јавува соседот, дедо Митре, старче на осумдесет години.
Тој ем си врши нужда ем си гледа клипчиња на јутјуб на лаптопот што си го турил в скут на голите колена и така си се забаил внатре во ќенефот.
"Отвори, Митре, зорт ми е", му вели бабата. Кутрата, не да и' се оди понадвор, снагата и' игра колку и' е зорт. А дедото и' одговара:"Ар ју а њу мембер? Ентер јор пасворд плиз".
"Митре, море, каков пасворд, отвори, му вели бабата, ептен ми е мака." Но, дедото е кул, баш сега најде да го прекинува Стојна кога има најмногу килобајти во секунда, толку години чека некој да му обезбеди бесплатен интернет за во полско веце, та и' вели: "Опен њу виндоу, Стојне, чекмеџето се заглави, посибл хардвер ерор".

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ете се изнасмејав поштено user posted image user posted image
Точно си ја замислив сцената во главата, а што е интересанто, ем е смешно, ем е жално, дека е вистина и се уште некаде основни услови за животот нема, битно интернет имаме, да бидеме во тек, што се случува во светот нели user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

clock-img

23.10.2013, 17:26

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

Леле и јас дури сега прв пат го читам ова, се пресмеавuser posted image user posted image user posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Последни статии

article-img