writing-img

Бонбони и мастики

clock-img

03.09.2009, 13:57

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

јадат ли вашите деца бонбони и џвакаат ли мастики?дали ви е страв?дали сте имале грозно искуство од вакви рабои?

Моето  ги прејаде пез,сега јаде цедевита (ама од оние со се топат во уста не од малечките зрнца) и рондо с.во суштина ги имаме пробано сите од аптеките.јаде дури и љути-гајле нема.а мастики џвака од 1,5 без проблем.

clock-img

03.09.2009, 14:07

clock-img

mami

pencil-img

8680

не сме му дале досега..ми е страв..ке почекаме уште малце

clock-img

03.09.2009, 14:12

clock-img

big_mama817

pencil-img

1331

da karameli a mestik se uste ne sme pocnale

Децата се најголемо богаство :)

clock-img

04.09.2009, 08:41

clock-img

natasha

pencil-img

430

mojte deca jadat bomboncinja,Luka gi obozava gumenite,mastikite samo gi stava vo usta i vednas i frla,a pak Leon obozava lizavce,pa dosega sme nemale nekoj problem

clock-img

26.11.2009, 13:16

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

сега актуелни му се рондо цuser posted image

clock-img

26.11.2009, 13:17

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

уште сме малиuser posted image

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

26.11.2009, 13:20

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

а  да и бронхи ,ги обожаваuser posted image

clock-img

26.11.2009, 13:22

clock-img

mami

pencil-img

8680

и за нас е уште рано...ке почека уште некое време, неможам сега иза тоа да го мислам дали ке ја излиже или ке му залетне бомбонатаuser posted image

clock-img

04.01.2010, 12:22

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

хахаха имате ли бони-топ?така прашува Марко хаха како ли персира само?!и прави фаца,демек те молам дај!user posted image

clock-img

04.01.2010, 12:35

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

user posted image user posted image user posted image леле марко-закон!!!

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

04.01.2010, 12:40

clock-img

Mucka

pencil-img

117

nisam za boni top,puni su boje...moj sin sva mu je brada crvena od alergije gdje mu potece ta boja....radije cokoladni nego ti obojani...a za lizalice nisam nikako....vec mi se gadi od njih...
ma sladoled radije nego lizalice....:( ima vise koristi,a nema stete!! lizalice su zabranjene kod nas i zvake!!!!

clock-img

04.01.2010, 12:57

clock-img

mis.

pencil-img

3845

Мартин обожава бони топ,чунга лунга,цедевита бомбони.Знам дека се штетни има доста вештачки бои и ароми но ги сака и кога ќе му дадам е пресреќен а јас уште посреќна дека сум го направила среќен со едно бомбонче.

clock-img

05.01.2010, 00:51

clock-img

HristinAntonio

pencil-img

176

pred nekoe vreme pocna da djvaka orbit od detskite

clock-img

21.01.2011, 23:54

clock-img

nadica

pencil-img

4381

до пред некое време на надица не и давав ниту бонбони ниту мастики, ама од пред нова година од кесињата почнавме и со едното и со другото user posted image  
од бонбони ги сака на пез, цедевита, бонитоп и харибо гумени, а свеки денес и даде и обични бонбони од кои се плашам дека ќе ги скрши со забите па ќе направиме беља user posted image  
мастики џвака на орбит од лубеница и детските
знам дека не треба и едното и другото ама кога имам мн чувари неможам се да забранам

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

clock-img

22.01.2011, 00:01

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

За мастики мислам дека е мала и дека ќе џвака некое време и ќе ги голта. А од бонбони ги обожава Цедевита кидс и Кики. Пез денес баш и дадов и и се виде тврда и ја плукна после некое време. Ги сака и Харибо мечињата и змиите. Мислам дека бонбоните ги сака повеќе од чоколадата. После ручек, ако ручкала убаво и давам десерт. Секогаш ја прашувам помеѓу 2 работи, што сака да и дадам. Секогаш бира бонбона.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

22.01.2011, 10:39

clock-img

mama ance

pencil-img

14

user posted image imam tri i pil godisen sin i vo nasata ishrana se strogo zabraneti mastiki, bonboni, lizavcinja i slicno. probuvam da mu vsadam navika za zdrava ishrana i doma nitu jas jadam bonboni nitu kupuvam.se uste ne odi vo gradinka pa ne gleda koga drugi deca jadat pa ne znam kako ponatamu.jas sum pobornik na zdrava ishrana i veruvam vo opravdanosta na mojot stav okolu toa. i ima efekt. vo pogled na imunitetot i energijata. veke se navikna deka ne kupuvame takvi grickalici pa ni koga pazaruvame ne bara da kupime. se nadevam deka toa ke mu ostane kako licen stav okolu nacinot na ishrana i koga ke porasne. pozdrav

clock-img

22.01.2011, 11:12

clock-img

strelec 8

pencil-img

420

moeto dve godisno dete jade pez bonboni,boni top i lizavcinja.strav mi e uste da mu davam tvrdi bonboni , karamelii mastiki

clock-img

22.01.2011, 22:22

clock-img

anag

pencil-img

5

zdravouser posted image ,mojata 5 godisna kerka jade se sto ke i dojde na raka od bonboni i mastiki,a sin mi sega 2 godini pocna so kiki bonboni odkoga gi dobivme paketcinjata.Sega za sega sme dobri,nemame nikakvi negativnosti-pozdravuser posted image user posted image user posted image

sekoja majka znae sto e najdobro za nejzinoto dete

clock-img

05.06.2011, 17:26

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

Бонбони има пробано бони топ, ама како му се обои устата, уште еднаш не му давам(и овој пат не му дадов јас, му ги даде чичкото во продавница), и пез вчера цело го изеде, ја чистев кујната и останале од колетите од нова година, ги најде и плачеше по нив, не можев да му ги земам. Инаку мојот став е против вакви бонбони, мастики и лижавчина, барем до 3 години

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

08.06.2011, 13:32

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Уште нема пробано, ни бонбони, ни мастикиuser posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

08.06.2011, 15:23

clock-img

Octavia

pencil-img

617

Син ми има 9 години и нити џвака мастики, нити па бонбони сака. Од бонбони изразува желба само за Цедевита бонбони од портокал, и за Ацерола user posted image . Еднаш до сега ми има побарано мастики, купивме детски Орбит, се мачеше неколку минути и ми вика „мамo, ова ич не ми се допаѓа“ user posted image .
Помалото ми има една година и се надевам дека и кај неа ќе успеам да не сака бонбони и мастики user posted image

< Поракaта ја уредил Octavia -- 8.6.2011 15:24:43 >

clock-img

17.09.2011, 17:03

clock-img

sweety girl

pencil-img

38

Ние сме луди по Кики бомбони кога ке ги види во продавница плаче , вика, ке и купиме и ако не ги отвори да ги јаде ке не крене во воздух

clock-img

17.09.2011, 20:48

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

Михаил се научил сега пез бонбони и в продавница кога ќе ги види, обично на каса стојат и вика плачи: Пез, пез, дури не земиме. Исто и лижалче, јас му немам до сега купено, ама кај свекрва ми, ги гледа внуците од девер ми и бара и тој, па тие му давале, а јас појма немав и кога еднаш му даваат пред мене и јас викам: Не јади Михаил лижалче, а тие(јатрва ми) ми се пофали: Јади, јади, му имаме дадено ние. И кога го зеде Михаил да го лижи лижалчето, па уште и вика: лизалце, научил и како се вика, јас останав подзината, ама тоа е, се изнервирав малку, ама што да му речамuser posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

17.09.2011, 21:14

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Една комшика му понуди мастика на Филип пред некој ден, а јас и викам Филип дека не џвака мастики. Таа вика дека и давала на својата внука којашто има 16 месеци. Јас ја прашувам Нели ја голта? Таа вика Па, ја голта. user posted image

Ни бонбони, ни мастики, ни лижавчиња не сум му дала и нема да му дадам во скоро време, страв ми е да не му залетне.

Live and let live

clock-img

18.09.2011, 00:35

clock-img

*miki mami*

pencil-img

579

Мастики и лижавче не ама гумени бомбони му се омилени несака ни чоколади ни грицки само бонииииuser posted image

Последни статии

article-img