изворна порака: Наташа5
Да точно е тоа.И секогаш си го поставувам прашањето зашто ние повеке треба да ги почитуваме родители одколку тој насите?
изворна порака: мами
На почетокот имаше огромна почит кон нив тие кон него...меѓутоа откако почнавме да се караме дома јас и мајка му почна и тој со некаков ладен однос спрема нив иако тие секогаш биле коректни према него. Неколку пати сум му повторила дека нема право така да се однесува со нив бидејќи тие секогаш биле фер и дори спрема него, за разлика од мајка му и ништо не коментира, само ке си заврти глава
изворна порака: Палешка
Еххх, да се сакавме јас и свекрва ми како маж ми и мајка ми, ќе бевме неразделни
Навистина...неможат еден без друг и понекогаш ме нервираат
Па додека беше жив татко ми...тоа беше дружба за приказ, нигде без милото му зетче
изворна порака: Емица
Paleska ocigledno ti si edna golema sreknica okolu ova prasanje, statisticki 99% od mazite ne gi sakaat roditelite na soprugata.E sega mnogu dikutabilno prasanje ZOSTO?
изворна порака: Николина
и кај мене истата приказна,за зал мазот ми немасе срека да ја запознае мајка ми таа сигурно би му го освоила срцето неа немасе цовек кој не ја саксе,најинтересно е сто мазот ми ги нејки моите а ги гледа еднас или дваоати годисно ни помагаат колку мозат не се месаат ама апсолутно за нисто,стално ми префрла дека не ме сакале затоа не идела дека одвај цекале да се ослободат од мене јас знам дека не е така и знам дека не идат оти не сакат да сметаат и ако дојдат мора да пренокат а и свекрвами не е таков тип сто сака гости одма ке ми реци дека ова не е хотел,леле колку ја мразам бас викендов имаме гостин од Валандово на цимерката брат и и многу заживееа со мажот ми и мажот ми го поканил на гости и таа не можи на мажот ми да му речи и ми се закани прееска дека свекорми се буел и дека ќе ми викал БЕЗВЕЗЕ.ама тоа е кога ќе живееш со некој кој само себеси се сака и самао децата и нејзините чинат а никој друг.
изворна порака: Боцко
моето искуство е интересно и разновидно. ќе се обидам само накусо да опишам.
од познати причини родителите и бранеа на жм да се гледаме и сешто правеа се додека таа еден ден не си отиде од дома за да живееме заедно. им нема заборавено. постепено се воспоставија прифатливи односи до заеднички ручеци, празници, родендени. развив почит кон нив и секогаш бев коректен и внимателен. кога рековме дека ќе се регистрираме, нешто се преврте во нив. на свеченоста (мала свадба) беше непријатно и набргу потоа мајка и и татко и дојдоа и ме обвинија мене и рекоа ќе и купат стан ако се разведе од мене. тогаш ме воволекоа и мене и јас им реков да си одат. повторно останавме без дипломатски односи. живеевме така и се роди стефан. наполни 8 месеци и некои роднини бараа начин да не смират. јас разговарав со татко и. потоа јас ја наговорив да им се смири. повторно се воспоставија односите. денес мајка и го чува стефан. многу го сакаат сите. нашите односи се коректни а не премногу емотивни. ги почитувам, со бабата се гледаме секој ден, но сега сите сме некако претпазливи. и понатаму мислам дека е добро што се смиривме иако понекогаш се насетува она нивно старо издание. но, тие имаат внуче а тој баба, дедо и тетка кои го обожаваат. тоа е се што ми е важно.
изворна порака:Еца
Леле Боцко, моите да направиле такво нешто, мислам еднаш едно нешто да рекле, маж ми ке ги отпише...Секоја чест на компромисот, и јас мислам дека некои други работи се побитни од гордоста и размислувањата на некој друг, но сите сме приказна за себе
изворна порака: Ники
Najnormalen odnos imaat, toj e pocesen gostin vo nivna kuka i se se gleda da mu se ugodi, toj gi pocituva zosto vo nieden segment od nasiot zivot se nemaat zamesano. Taka da nema mesto za konflikt. Koga bi morale da ziveeme zaedno ili koga bi se mesale sigurno bi bila sosema druga prikazna, verojatno slicna na mojot odnos so majka mu, ama toa se nadevam deka nikogas nema da imame prilika da go doznaeme.
изворна порака: професорица
Дали некогаш маж ви се испокарал со вашите татко или мајка?Знаеме дека снаите и свекрвите се во постојана борба.А дали вашите го обожаваат маж ви како моите родители?сериозно многу го сакаат и почитуваат и јас сакам неговите така да се однесуваат со мене.
изворна порака:лиде78
nema da veruvate,ama negoviot odnos so moite roditeli(isto kako i mojot so negovite)e super.znaci vzaemno pocituvanje i razbirane bez najmala doza na licemerie.
go prikazuva mojot optomizam
изворна порака: арх_диз
Zasega odnosot megu mazot mi i moite roditeli e super . No mene ponekogas mi preci majka mu no jas nikogas toa ne go pokazuvam pred nejze mu kazuvam na nego a toj si sreduva se .
< Поракaта ја уредил mami -- 16.10.2009 10:43:08 >