за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Имаме разговарано околу тоа како ве запросил сопругот па ме интересира каков е вашиот веренички прстен, дали е она што сте посакувале секогаш кога ќе сте застанеле покрај некоја златара или можеби е уникатен?
< Поракaта ја уредил profesorica -- 9.10.2009 9:03:24 >
09.10.2009, 09:02
profesorica
5709
слободно прикачувајте и фотографии.Јас само што се верив и пратив слика од прстенот по нет на старосватицата и само да ја најдам таа слика па ќе ви го покажам а ако не секогаш можам да го сликам, многу ми се допаѓа.
09.10.2009, 09:08
ostoun
436
Na veridbata koja bese klasicna imav prsten megutoa togas tatko mu me barase od moite roditeli, a 1 mesec pred svadbataneocekuvano me "pobara " so drug prsten iako ne sum ljubitel na zlato pa ne si ja nosam duri ni burmata
09.10.2009, 09:09
ripce
2148
Златен е (иако не сакам многу злато, може бело) со срце и циркони врз него. Пристојна цена е околу 4000 денари , пошто за денот на свадбата добив огрлица, обетки и брош од Сваровски и + венчалните прстени, а јас не сум баш за фрлање пари по накит од причина што го не носам често.
09.10.2009, 09:10
mami
8680
ете го мојот, само што е од бело злато..ич не го сакам жолтото и мм го знае тоа...претходно носев само некои пластични прстени а сега само бурмата и вереничкиот. си таксав уште еден убав прстен ама здравје кога ке бидеме во подобра ситуација ке си го купам
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 12.4.2012 23:42:05 >
09.10.2009, 09:16
profesorica
5709
Остоун кај мене беше обратно, прво ме запроси со вереничкиот па потоа беа кај мене неговите и ја официјализиравме веридбата и тогаш ми донесоа комбинација од жолто и бело злато во комплет-огрлица, обетки, прстен и алка кои ги носев и на свадбата.Љубител сум на комбинација од жолто и бело злато со циркони,Ден денес ги носам вереничкиот прстен, бурмата, прстенот од веридбата и уште 2 што ми ги има подарено мм за годишници.
09.04.2010, 12:31
elle
613
ова е неверојатно но навистина е така пацувче
09.04.2010, 13:37
nadica
4381
навистина е невозможно да ги раздвоиш за пацувце
09.04.2010, 13:51
big_mama817
1331
многу интересантно и вистинито
10.04.2010, 11:58
BILE.F
670
Еве го мојот веренички прстен! Комбинација од бело, жолто злато со циркони.Обожавам циркони. И мојот е од Altinbas
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 12.4.2012 23:43:17 >
10.04.2010, 12:08
Leonida
411
Ова е мојот.
11.04.2010, 00:55
Maca25
7558
јас имам ист како на адријана. го носам заедно со бурмата. еден златар ми кажа дека вереничкиот прстен се става над бурмата за да го штити бракот.
11.04.2010, 01:06
Боцко
806
жм ретко носи прстени. сум и подарувал и ќе и подарувам и понатаму. но бурми немаме тогаш не ни беше тоа толку важно поради низа околности, а и свадбата сами си ја плативме и сами се подготвивме за неа. оттогаш остана тоа така. можеби би требало на следната годишница да се размениме?
02.01.2011, 23:53
Natuska85
3613
Еве го мојот веренички прстен кој си го добив во Венеција на гондола
03.01.2012, 20:15
Melanija RR
7052
Некако кога го сликам вереничкиот прстен не излегува убаво има одблесок.Каков сакам му покажав,а и еден ден си отидов во истата златара,,Мице,, ГТЦ 1 кат и си пробав бројче и му реков на мм број 14 и да не биде многу голем каменот.Како за инат земал баш таков и најголем што имало во моментот.Во таа златара барем јас не сум видела два исти прстена па така и е уникатен и убаво го плати (100евриќи)
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
04.01.2012, 09:27
Winit
22
Verenickiot prsten mi e od belo zlato so sin Topaz...i isto bese malku poskap okolu 250 EUR. Ama definitivno najubav prsten sto gi imam do sega!
04.01.2012, 10:38
kikicka
4218
Мојот незнам колку е платен едноставен е со мал дијамант и е од бело злато,тојсакаше некој со плав камен незнам што а јас му реков едноставен и било каков да е да ме препознае во прстенот ми бешемнг гооолем ама набрзо ми се здебелија рацете и сега ми етаааман.
04.01.2012, 10:55
Ikana
3780
Mojot e mnogu originalen ne sum videla tuka takov prsten, ama dobro jas ne set_am po zlatari cesto. Maz mi mi go donese od London, belo zlato so dijamanti. Vo prodavnicata mu kazale deka za prstenot da se napravi bile potrebni 4 meseci i e dosta skap. So ogled na toa deka ne nosime burmi i dvajcata, niti pak sme nekoi svadbadzii ( ne pravevme svadba) prstenot e edinstveniot luksuz koj go opravduvam, bidejki ostanuva i za narednata generacija. A dali znaete vsusnost zosto na snaata ( nevestata) sekogas i se kupuva nakit za svadba od strana na roditelite na mazot? Bidejki semejnoto zlato sekogas se dava na kerkata, ili na sinot ako nemaat kerka, demek da ostanel vo familijata, bidejki za snaata toj nakit nema sentimentalna vrednost, a za kerkata da i ke go prenesuva i cuva vo familijata. Ova go doznav pred nekoj den
< Поракaта ја уредил Ikana -- 4.1.2012 10:59:30 >
15.05.2014, 13:10
Mila mamicka
387
Познавајќи го мм, секогаш се плашев дека нема да ми одбере веренички прстен каков што сакам јас и дека ќе ми биде срам да го покажувам. Меѓутоа, ептен пријатно се изнанадив од прстенот што го одбрал (заедно со мајка му). Значи поубав прстен и да сум сакала, немало да добијам. Со огромна гордост го покажував на сите и не ми се веруваше дека толку многу ми го погодил вкусот. Прстенот е од жолто злато, и целиот е со кристали одозгора. Па богами, и скапо го платил (околу 200 евра).
02.12.2014, 00:17
scared RR
1349
Вереничкиот прстен ми е од жолто злато со камче на средината , така поголемко. Многу ми се свиѓа, баш по ќеиф ми е
02.12.2014, 02:15
caciana
863
Mojot verenicki prsten go zamislvam vaka i sakam da bide vakov!
Ne sakam cirkon...nekako mi e klise heheh sakam da bide FOREVER !!Mislam toa si go znae i mojot decko pa sea ako planira toj da go bira bez da znam jas...znae sto da odberi