за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
ете на работа секогаш имаме некој вид на бомбони и неколку дена ме мачи исто прашање- како се виткаат бомбоните во нивните мали обвивки? некој го прави тоа рачно????или има некоја машина?
< Поракaта ја уредил Fiao RR -- 22.10.2012 14:48:11 >
18.06.2009, 10:33
mami
8680
добро никој не знае како се виткаат бомбони?
18.06.2009, 12:07
niki
4299
Pa iskreno neznam, no ako logicki razmislis i pogledas kako izgleda edno bombonce, kolku e sitno a sovrseno zavitkano verojatno e vitkano na masina i tolkavi kolicini e nevozmozno sega vo denesno vreme da se vitkaat racno. Denes e se avtomatizirano zosto toa ne bi bilo.
18.06.2009, 12:51
Еца
6692
Мами информации од прва рака, во нашата фабрика Европа бомбоните се мотаат машински со специјална машина наменета само за тоа,значи таа чест на виткање на бомбоните ја имаат машините
18.06.2009, 13:12
mami
8680
а замисли колку работници би се вработиле ако се тоа оди рачно
18.06.2009, 13:17
Еца
6692
Хаха, па кон тоа цели Светот, се да се работи машински, за да се заштеди на работната сила, ех Мами, накаде ни оди светот
18.06.2009, 13:18
mami
8680
машините ке работат а луѓето ке просат..некогаш навистина не ми се допаѓа што зависиме од машини нон стоп замисли се расипе машината? и што? Европа нема да произведува бомбони додека не ја средат
18.06.2009, 13:21
Mammy
337
хеххехее...ако им се расипе машината на Европа, ќе купуваме само бонбони од Краш..барем знаеш што јадеш.. Новите КИКИ се фантастични, па новите Bronhi Ice..па Пеперминт.. Уф..уф...Мњам..мњам..
18.06.2009, 18:29
Anushka
1392
se` e toa vo red, masini za vitkanje bonboni, ama dali ste se zaprasale zosto nema da se kupat masini za odvitkuvanje? Jas na primer retko jadam blago, ama koga mi e The Day, togas mozam da izedam kilo bajaderi. Togas mnogu se nerviram sto nekoj se macel da gi vitka, namesto da mi gi ostavat vo "lapni-goltni" varijanta. P.S. ednas na Discovery gledav kako gi pravat M&M bonbonite. Lele, lugje, koj slozen, hemiski proces. Za da iskoci trkalceto M&M od lenta, mu trebaat dva dena i kup masini... da ti se odjade