ИЗВОРНА ПОРАКА: niki
kaj nas privrsuva prvo polugodie uste tri-cetiri dena
vcera imavme roditelska so vpecatoci od ucitelkata
mi ja ispofali kako e super ucenice i dete, neproblematicna, kreativna raspolozena za ucenje, da pomogne na drugarcinjata i sl.
edinstvena zamerka bese sto vo posledno vreme ortografija poslabo i odi sto ne mi bese nisto novo bidejki veke nekoe vreme maka macam so detevo, ne deka ne moze da nauci ili nesto slicno tuku nekoja neodgovornost ja fatila i se nekako i e seedno kako ke napise, se onaka nonsalantno nema veze sto zgresila ili zaboravila nekoj akcent, demek ne e bitno site deca gresat mi veli, pa nikoj nemalo sekogas da dobiva odlicno i takvi slicni opravduvanja
i jas djabe si zboram, se nadevam deka sega koga i ucitelkata kaza zamerka ke gi svati rabotite poseriozno i ke vnimava poveke
Niki da to kazam I kerka mi ja fati nekoja takva faza na neodgovornost minatiot mesec,odnosno 1tromesecie od skolska godina.Demek mi vika ,pa mamo ete i Taa (devoice sto uci so nea) zaborava domasna zadaca,pa I jas ednas ako zaboravam ne e nisto...
Potoa test mi donese so nekolku (glupavi)greski,I na toa mi odgovori is to,demek Taa I Taa imaa isti greski Kako mene,pa sto
Od toa zakluciv deka decata megu sebe se pregleduvaat,deka dokolku nekoe sto vazi vo klasot za jak ucenik popusti ,vednas I drugi si zemaat za pravo da olabavat.Jas na ovie raboti reagirav so seriozen razgovor.GI razjasnivme nekoi raboti,deka taa ne treba da se ogleduva na nikoj,deka treba da se trudi ,deka mene ne me interesira drugite deca sto imaat Na test I takvi nekoi raboti,deka nejziniot uspeh e samo nejzin I SL ....Ja pojacavme samodovrebata,sega ne sum zabelezala vakvo mrzlivo odnesuvanje,testovite se odlicni,sega na polugodie ke ima za prv pat ocenki(4odd.e).