за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Денес е ден кога можете да бидете што ќе посакате. Дали ќе го искористите за да се маскирате? Дали го маскиравте вашето дете и во што?
06.03.2011, 08:44
Палешка РР
7505
Марио за прв пат годинава изрази желба да се маскира (Мора, инаку вечер нема да го пуштат во Лидо )
Ќе се маскира во навивач на Манчестер Јунајтед, па вчера си купи дрес и капа, јас му обезбедив црвени стегачи за на рака и за на глава, на лицето ќе му го нацртам знакот од Манчестер, на рацете ќе му напишам Манчестер Јунајтед и ќе го намачкам со гел со светки
Тешко дека ќе ми дозволи да го сликам
06.03.2011, 09:54
Felly RR
7977
Нас ни е маската спремна. Не е некоја многу креативна маска, ама па и возраста толку ни дозволува . Матеа ќе биде пеперутка. Ќе и облечам еден скафандер жолт, има жолти крилца, и и направив антени на еден обрач, за на главата. Па ќе видиме како ќе изгледа
06.03.2011, 09:55
denim
351
Mila se maskira sekoj 01.04 i sekoja godina razlicni maski. Pravat so svekrva mi razlicni kreacii i site bile uspesni. Ovaa godina maskata za aprilijada im e uste vo priprema. Paleska mi dade dobra ideja i denes da se maskira. Ke se snajdeme so nekoja maska od prehodnite godini. Nejze ke i bide sigurno zabavno i taa e mnogu kreativno dete, sigurno po toj povod ke pravi posle "zabava" doma za site nas .
06.03.2011, 10:03
denim
351
06.03.2011, 15:25
Snowhite RR
5042
Михаил го маскиравме во играорец, во народна носија, ќе ставам слика да го видите
06.03.2011, 17:18
penelopa
3419
Годинава син ми беше облечен т.е маскиран ко бубамара ( мали сме немаме голем избор)...тука има многу убави костуми да дечиња...баш прееска низ трговскиве центи само маскирани дечиња- кое од кое поубаво
07.03.2011, 09:28
Felly RR
7977
Еве ја мојата пеперутка.. user posted image
< Поракaта ја уредил Felly RR -- 7.2.2015 17:34:40 >
07.03.2011, 10:04
Maca25
7558
Ние не ја маскиравме Нина. Не знам дали во моето семејство само или општо во Скопје некако се изгубила традицијата за маскирање за Прочка. А имам гледано слики од мајка ми и тетка ми кои биле секогаш маскирани на Прочка и тоа во стари некои носии, па со шалвари, и тоа двете морале во исто да бидат облечени.
07.03.2011, 16:17
kind
4
sega za 1 April planirame da se maskirame,samo uste ne sme odbrale maska,a i ne sme mnogu golemi godina ipol,pa ke vidime kako ke bide za prv pat.i ke odime vi mcdonalds vo aerodrom,slusnav deka bilo mnogu ubavo,lani***
08.03.2011, 11:17
skorpijana
683
sekoja godina go maskiram sin mi za 1 april prvata godina bese zoro potoa lekar pa vojnik a ovaa godina ke bide gluvceto od crtanot tom i jery eve ke vi stavam sliki za idea inaku site jas mu gi siev samo zoro e kupen
daramrac bandini hehehe
08.03.2011, 11:22
skorpijana
683
< Поракaта ја уредил Felly RR -- 7.2.2015 17:35:15 >
08.03.2011, 11:24
Maca25
7558
Изгледа малце погрешно сте ја сватиле темата на овој форум - Не се мисли дали ЌЕ го маскирате детето на 1 Април туку дали ГО маскиравте за Прочка. Значи кога ќе дојде 1.Април ќе правиме муабет маски за 1.Април. Ако може да се појасни во темава дали се мисли за маскирање за Прочка или општо?!?!?!
08.03.2011, 13:03
skorpijana
683
aha za procka kaj nas ne e imalo takov obicaj da se maskiraat bar jas kolku znam
09.02.2012, 08:35
Felly RR
7977
Еве Прочка се наближува, ама како што е ладно времево, ограничен е и изборот на маски. Ако не ми текне нешто друго, изгледа ќе ја маскирам Матеа во Црвенкапа.
09.02.2012, 08:48
libra.n
645
Срна ќе ја преправам во доматче. Свекрва ми има шиено за внуките секакви костими кога биле мали. И сега остануваат за Срна. Таман топло ќе и биде цело е со памуци полно доматчето. Ќе ја сликам обавезно
09.02.2012, 09:00
Pepelaska *
3820
Овде не се маскираат за Прочка, знам дека Прилеп е многу интересно бевме пред две години, зетот е оттаму со сестра ми секогаш се маскираат.Здравје ако можеме сакам да дојдеме годинава па ќе се запознаеме можда со рр од Прилеп.
09.02.2012, 09:13
libra.n
645
Ајде Пепелашка ве чекаме, и ние со мм се преправаме, јас лани трудна бев со стомакот напред и кловн се преправив
09.02.2012, 09:22
dostickage
2181
mozda sum malce of topik ama koga e Procka?
Inace m,askiranjeto otsekogas mi bilo kul rabota.Vo Sk na prvi april samo se maskirame i maliot lani kako bebe go maskiravme vo Buba MaR.Jas mu siev i bese mn smesen deka bebe i toa batko
09.02.2012, 11:50
Pepelaska *
3820
На 26 февруари е а различно е секоја година , недела како и секогаш. Ако идеме обавезно ќе ви пишам да се видиме макар и на 10 мин
09.02.2012, 14:20
Felly RR
7977
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###
Овде не се маскираат за Прочка, знам дека Прилеп е многу интересно бевме пред две години, зетот е оттаму со сестра ми секогаш се маскираат.Здравје ако можеме сакам да дојдеме годинава па ќе се запознаеме можда со рр од Прилеп.
Ајде Пепелашка, да дојдете. Баш ќе биде убаво.
13.03.2013, 00:01
Felly RR
7977
Еве Прочка веќе дојде а ајс немам идеја за маска за Матеа. Ајде дајте некој предлог.
13.03.2013, 00:03
miana
6152
nie i ovaa godina ke si bideme zirafa
13.03.2013, 00:03
Tanjicka
475
Pilence, ima ubavi maski vo Jumbo
13.03.2013, 00:06
zzaa
884
ke ja maskiram obavezno bas denes bev vo dzambo ima mnogu ubavi maski kako ja mojata mala naveke mi se dopadna bubanara ako ne se predomislam do togas.