cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Дали имате фобија од нешто?

clock-img

27.03.2009, 17:02

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Дали има нешто што ве смрзнува од страв или нешто што не можете да го замислите во ваша близина.Имате ли некој страв, за кој дури не сакате ни да зборувате?

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

28.03.2009, 19:40

clock-img

Aleksandra

pencil-img

309

Mene mi e mnogu strav od zemjotresi, imav period duri i koga navecer ne spiev bidejki mi bese mnou strav da ne ima zemjotres.

clock-img

26.04.2009, 14:26

clock-img

biljanaM

pencil-img

662

Јас имам многу страв од животинки, може некој ке ми се смее..ама стоногалки , такави некои слични животинка ..ааааuser posted image

Ил смо само ту због рамнотежа меџу звездама.....

clock-img

19.05.2009, 23:32

clock-img

Боцко

pencil-img

806

змии. дефинитивно, само змии.

Sometimes it is the people who no one imagines anything of, who do the things that no one can imagine.

clock-img

22.06.2009, 22:11

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Имам страв од:

Пчели, оси, стршени, штркели, бумбари, скакулци, гуштери, пајаци, стоногалки, шкорпии....

Имам одбивност кон: свекрви, неразбрани шефови, тешки негативци, завидливи луѓе и лажни пријатели.

А да си се вселам јас во стаклено ѕвоно? user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

06.08.2009, 21:19

clock-img

Natasha5

pencil-img

830

jas imam strav od zatvoren prostor
user posted image

clock-img

06.08.2009, 23:01

clock-img

niki

pencil-img

4299

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Имам страв од:

Пчели, оси, стршени, штркели, бумбари, скакулци, гуштери, пајаци, стоногалки, шкорпии....

Имам одбивност кон: свекрви, неразбрани шефови, тешки негативци, завидливи луѓе и лажни пријатели.

А да си се вселам јас во стаклено ѕвоно? user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

Se pogore napisano isto potpolno

A imav edna cudna fobija pred da se omazam, otkako me pobara mm, se uzasnuvav od idejata deka ke se zememe i posle nekoj kratok period ke doznaam deka me izneveruva, ama znaete kako strav do toj stepen sto se razmisluvav deka e popametno nikogas da ne se omazam za nikogo samo i samo da ne bidam izneverena. Ama mi pomina

clock-img

07.08.2009, 09:27

clock-img

big_mama817

pencil-img

1331

jas imam fobija od visocina user posted image

Децата се најголемо богаство :)

clock-img

07.08.2009, 09:29

clock-img

mami

pencil-img

8680

најголемата фобија- да ме седнат со непознати и да ме терат да правам муабет со нив а ги гледам прв пат во живот. Имаше некој назив за ова ама не ми текнува како беше

clock-img

07.08.2009, 10:47

clock-img

Tanja K.

pencil-img

563

za mene najgolema fobija e koga ke pocne da grmi i svetka.Ne go znam tocniot naziv kako se vikase toa tocno.

clock-img

07.08.2009, 11:39

clock-img

mimicka

pencil-img

183

Jas imam fobija od visina, strmni mesta i od zatvoren tesen prostor. Sum se nasla nekolku pati na takvo mesto i toa e strasno iskustvo za mene. Duri sega koga pisuvam mi lazat mornici. Imam fobija i od pajaci mislam deka se odvratni sustestva. Doma gi tepam so usisivac ako nema nikoj drug da go utepa user posted image .  Mazot mi vika deka sum bila surova sprema niv user posted image .

clock-img

07.08.2009, 12:30

clock-img

ripce

pencil-img

2148

кој жив човек нема... најмногу се плашам да не им се случи нешто лошо на моите најблиски, пред се на моето чедо.

clock-img

07.08.2009, 14:30

clock-img

Лејди

pencil-img

187

Јас имам фобија од височина.. Кога сум на високо срцето ми лупа 100 на саат а рацете ми се прават жива вода.
Особено ако сум на мост под кој тече река аууу тоа е страва и ужаса.
Кога ќе ја погледнав водата се мислам дека нешто натаму ме влече.

Инаку покрај фобијата од височина имам страв од скоро секаков вид на инсекти (бубашваби) глувци-стаорци..

Понекогаш и од ливтови ми е страв, на памет ми паѓа што ако некаде на 9-10 кат се откачат сајлите?user posted image

clock-img

07.08.2009, 15:31

clock-img

Adrijana

pencil-img

1301

Od kade da pocnam? Imam fofija od zatvoren prostor i od guzva, koga ke se najdam vo takva situacija odma me faka panika i pocnuvam da se gusam i pocnav i sega samo oti mislam na toa. Posle se plasam nenormalno od ulicni kucinja, ama nenormalno mnogu, ponekogas se plasam od macki, ama ponekogas, uzasno mi e strav od lebarki, skakulci, sturci, majski bumbari, stonogalki, strsleni, strkoli, pajaci i site drugi insekti so licat na ovie.Se plasam od bakterii,Duri se plasam i od luge.
Niki ako ima mesto vo tvoeto dzvono i jas da dojdamuser posted image

clock-img

21.08.2009, 18:49

clock-img

penelopa

pencil-img

3419

Nešto slično kako poveketo...strav od visočina....lebarki i sekakov vid na bubačkiuser posted image ...fobija od zatvoren prostor...

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

clock-img

21.08.2009, 20:02

clock-img

Emica

pencil-img

26

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Имам страв од:

potpisuvam

clock-img

06.10.2009, 16:48

clock-img

Bogdancanka

pencil-img

5422

од змија и нешто тесно да треба да влезам во некоја дупка или еве пример ми е кај мене дома под скалите кога треба да бришам неможам да поднесам да бидам подолго од 2 до три мин мислам дека се гушам страшно ми е

clock-img

06.10.2009, 16:51

clock-img

mami

pencil-img

8680

од седење во темна соба..се си мислам дека некој ке ми излезе, барем некоја тронка светло мора да има..

clock-img

06.10.2009, 16:59

clock-img

Bogdancanka

pencil-img

5422

е да и тоа го заборавив стравот од темнината али ако сум сама не само тронка светло мора секаде да ми света не гасам светло никако

clock-img

07.10.2009, 01:50

clock-img

Весна

pencil-img

771

Имам фобија од проооострана, отворена водна површина без да го гледам копното, ааууууууф! Брррр!
Уф, се испонаежив пишувајќи го ова!

clock-img

07.10.2009, 07:48

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

Се плашам од секаков вид на инсекти, од височина и кога сум во море/езеро ако не се гледа дното.уууууууууу user posted image

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

07.10.2009, 09:21

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

од змии.

clock-img

07.10.2009, 09:36

clock-img

acka

pencil-img

133

jas imam strav od bubacki, od igli posebno mi e strav koga treba da mi zemat krv ili ako odam na inekcii se prepotuvam i mi se cini deka ke padnam,od kucinja imam strav zosto kako mala me ima kasnato i me strav koga grmi.user posted image

clock-img

07.10.2009, 11:34

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

јас сум клаустофобична, и имам стрв од темница..тоа ми се така сериозни фобии..исто така не поднесувам височини и водни пространства (се си мислам ќе се удавам), ама тоа можам да го совладам..овие првиве двете..јок, можам комотно да липсам, ме фаќа паника, се гушам и ..крај..до душе не сум дошла до крајот сеуште user posted image

clock-img

06.12.2009, 19:05

clock-img

Enika

pencil-img

1480

никако...ама баш никако неможам да си го надвладеам стравот од летање...моментот на полетување за мене е преголем стрес и негативна возбуда...кога знам дека ке летам негде со денови пред денот на патување ја сум веке под стрес, немошам да спијам, иам лоши мисли, сонувам несреки...исто е и кога патуваат блиски мои...не спијам и не сум мирна дур не пишат дека стигнале

а исто така се плашам мн и од земјотреси..последниот што го осетив ме остави без асален сон некое времеuser posted image

Последни статии

article-img