Дали има нешто што ве смрзнува од страв или нешто што не можете да го замислите во ваша близина.Имате ли некој страв, за кој дури не сакате ни да зборувате?
28.03.2009, 19:40
Aleksandra
309
Mene mi e mnogu strav od zemjotresi, imav period duri i koga navecer ne spiev bidejki mi bese mnou strav da ne ima zemjotres.
26.04.2009, 14:26
biljanaM
662
Јас имам многу страв од животинки, може некој ке ми се смее..ама стоногалки , такави некои слични животинка ..аааа
19.05.2009, 23:32
Боцко
806
змии. дефинитивно, само змии.
Se pogore napisano isto potpolno
A imav edna cudna fobija pred da se omazam, otkako me pobara mm, se uzasnuvav od idejata deka ke se zememe i posle nekoj kratok period ke doznaam deka me izneveruva, ama znaete kako strav do toj stepen sto se razmisluvav deka e popametno nikogas da ne se omazam za nikogo samo i samo da ne bidam izneverena. Ama mi pomina
07.08.2009, 09:27
big_mama817
1331
jas imam fobija od visocina
07.08.2009, 09:29
mami
8680
најголемата фобија- да ме седнат со непознати и да ме терат да правам муабет со нив а ги гледам прв пат во живот. Имаше некој назив за ова ама не ми текнува како беше
07.08.2009, 10:47
Tanja K.
563
za mene najgolema fobija e koga ke pocne da grmi i svetka.Ne go znam tocniot naziv kako se vikase toa tocno.
07.08.2009, 11:39
mimicka
183
Jas imam fobija od visina, strmni mesta i od zatvoren tesen prostor. Sum se nasla nekolku pati na takvo mesto i toa e strasno iskustvo za mene. Duri sega koga pisuvam mi lazat mornici. Imam fobija i od pajaci mislam deka se odvratni sustestva. Doma gi tepam so usisivac ako nema nikoj drug da go utepa . Mazot mi vika deka sum bila surova sprema niv .
07.08.2009, 12:30
ripce
2148
кој жив човек нема... најмногу се плашам да не им се случи нешто лошо на моите најблиски, пред се на моето чедо.
07.08.2009, 14:30
Лејди
187
Јас имам фобија од височина.. Кога сум на високо срцето ми лупа 100 на саат а рацете ми се прават жива вода. Особено ако сум на мост под кој тече река аууу тоа е страва и ужаса. Кога ќе ја погледнав водата се мислам дека нешто натаму ме влече.
Инаку покрај фобијата од височина имам страв од скоро секаков вид на инсекти (бубашваби) глувци-стаорци..
Понекогаш и од ливтови ми е страв, на памет ми паѓа што ако некаде на 9-10 кат се откачат сајлите?
07.08.2009, 15:31
Adrijana
1301
Od kade da pocnam? Imam fofija od zatvoren prostor i od guzva, koga ke se najdam vo takva situacija odma me faka panika i pocnuvam da se gusam i pocnav i sega samo oti mislam na toa. Posle se plasam nenormalno od ulicni kucinja, ama nenormalno mnogu, ponekogas se plasam od macki, ama ponekogas, uzasno mi e strav od lebarki, skakulci, sturci, majski bumbari, stonogalki, strsleni, strkoli, pajaci i site drugi insekti so licat na ovie.Se plasam od bakterii,Duri se plasam i od luge. Niki ako ima mesto vo tvoeto dzvono i jas da dojdam
21.08.2009, 18:49
penelopa
3419
Nešto slično kako poveketo...strav od visočina....lebarki i sekakov vid na bubački ...fobija od zatvoren prostor...
potpisuvam
06.10.2009, 16:48
Bogdancanka
5422
од змија и нешто тесно да треба да влезам во некоја дупка или еве пример ми е кај мене дома под скалите кога треба да бришам неможам да поднесам да бидам подолго од 2 до три мин мислам дека се гушам страшно ми е
06.10.2009, 16:51
mami
8680
од седење во темна соба..се си мислам дека некој ке ми излезе, барем некоја тронка светло мора да има..
06.10.2009, 16:59
Bogdancanka
5422
е да и тоа го заборавив стравот од темнината али ако сум сама не само тронка светло мора секаде да ми света не гасам светло никако
07.10.2009, 01:50
Весна
771
Имам фобија од проооострана, отворена водна површина без да го гледам копното, ааууууууф! Брррр! Уф, се испонаежив пишувајќи го ова!
07.10.2009, 07:48
profesorica
5709
Се плашам од секаков вид на инсекти, од височина и кога сум во море/езеро ако не се гледа дното.уууууууууу
07.10.2009, 09:21
mother 29
4405
од змии.
07.10.2009, 09:36
acka
133
jas imam strav od bubacki, od igli posebno mi e strav koga treba da mi zemat krv ili ako odam na inekcii se prepotuvam i mi se cini deka ke padnam,od kucinja imam strav zosto kako mala me ima kasnato i me strav koga grmi.
07.10.2009, 11:34
vezilka RR
4931
јас сум клаустофобична, и имам стрв од темница..тоа ми се така сериозни фобии..исто така не поднесувам височини и водни пространства (се си мислам ќе се удавам), ама тоа можам да го совладам..овие првиве двете..јок, можам комотно да липсам, ме фаќа паника, се гушам и ..крај..до душе не сум дошла до крајот сеуште
06.12.2009, 19:05
Enika
1480
никако...ама баш никако неможам да си го надвладеам стравот од летање...моментот на полетување за мене е преголем стрес и негативна возбуда...кога знам дека ке летам негде со денови пред денот на патување ја сум веке под стрес, немошам да спијам, иам лоши мисли, сонувам несреки...исто е и кога патуваат блиски мои...не спијам и не сум мирна дур не пишат дека стигнале
а исто така се плашам мн и од земјотреси..последниот што го осетив ме остави без асален сон некое време