HELP!!! Nekoj mi go "kidnapira" moeto pametno, poslusno i dobro vospitano dete, i mesto nego mi go ostavi ova 6 godisno "cudoviste" koe nema den da ne me izvadi od takt i da ne mi gi iskine zivcive (citaj, da me donese na rab na nerven slom-bukvalno,znaci da mi tecat solzi od nervoza ), a nego ic oko ne mu trepnuva.V oci mi veli deka sum losa majka, deka ne me saka, ne saka da odi nikade so mene, nitu da sedi,nisto. Imeno sega e prvo odd. i edvaj uspevam da go sednam da napisime domasna, ili nesto da procitame ili nacrtame,A se trudam so site sili da mu udovolam na sekakov mozen nacin, da go zanimavam , raspolozam, ucenjevo da ne mu e dosadno izmisluvam milion ludorii,i da ne se oseka zapostaven,posto imam i 3 mes. bebe ama nisto ne mi uspeva . Voopsto ne me cuvstvuva kako majka, odsekogas, a ne samo sega. Ama dosega imav kakvo takvo vlijanie vrz nego, a sega voopsto nikakvo.Postojano saka da odi kaj dedo mu i baba mu dolu, posto tie mu dozvoluvaat se, i duri ako mu vikaat ili brkaat ,sepak ke najde izgovor da gi opravda pred mene , znaci loso za niv ne smee da se rece, iako tie ne go cuvaa koga odev na rabota, tuku majka mi. Tie go pribiraat na 5-10 min. ko ke se raspolozeni da poigraat so nego i tolku.Kako da postapam so ova dete?