ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR
Проблемот го гледам во тоа што сметам дека почнаа да се задоволуваат со многу малку и после пиење кафе и шетање го сметаат за луксуз за кој треба да имаш многу пари за да си го дозволиш. Престанаа да се борат за повеќе и подобро. А исто и социјалниот живот на пример постои од мнооогу одамна, уште од човеколиките мајмуни, кога почнале да се групираат по орди, ама денес тој стана луксуз.
Od uzorot koj jas go imam vo MK, a i od se ona sto ovde moze da se procita, ne bi rekla deka nesto posebno trpi socialniot zivot. Nikoj se nema otkazano da slavi rodenden, niti da odi na rodenden, svadbi, krstevki se pravat po restorani, sekoja kuka ima slava, a po nekoja i dve, so komsiite odrzuvaat kontakti na redovno nivo kako i so prijateli, odat na odmori koj kade moze, za nekogo e Ohrid, Struga, Dojran, za nekogo nesto podaleku, site praznici se obelezuvaat vo soglasnost so moznostite neli. Neznam kolku cesto se izleguva specijalno na kafe, no smetam deka toa nema tolku vrska so imanjeto pari, kolku so nemanjeto vreme. Onoj koj odi na rabota, ima semejstvo i dom, toj ima i obvrski i posle rabotnoto vreme, taka da mi e normalno socijalniot zivot da ne mu e ist ko pred brak i deca.
Mene na primer luksuz mi e da sednam vo kafic i da pijam kafe, no ne mi e luksuz da ja odnesam kerka mi na kino da izgleda crtan film koj i se dopaga i toa da me iskosta tri pati poveke nego li kafeto vo kaficot. I voopsto ne mi nedostiga kafeto tuku naprotiv bas uzivam vo zadovolstvoto sto mu go pruzam na sopstvenoto dete i dovolno e sto mozam da go napravam toa 1 vo mesecot, poveke ne smetam deka e dobro za nejzinoto vospituvanje. I toa e bas ona sto vikaat starite: "Se vo svoe vreme".