за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Колку сте зависник од форуми?Дали сте верен член само на рингераја или посетувате и сте активен член и на некои други форуми за бебиња,деца и родителсво? Пред да ја откријам рингераја бев актибен цлеч на друг форум од истиот калибар но некако тука убаво се снајдов и видов дека ме задоволува и се префрлив на рингераја.НЕЗАМЕНЛИВА Е.
19.09.2009, 12:29
mother 29
4405
jas sum aktivna ovde,megutoa posetuvam i dr.forumi,ako ne mozam da najdam ili da dobijam odgovor na toa sto go baram?!
19.09.2009, 12:30
Палешка РР
7505
Откако посакав да имам дете член сум на Рингераја. Не посетувам други форуми. И зависна сум, признавам
19.09.2009, 12:32
profesorica
5709
Па јас сум зависник од РР нон стоп сум тука, а обично кога ќе барам некоја информација на нет одма ми се отвараат други форуми, каде што расправаат од А до Ш и некако ниеден не ми го задржал вниманието, рингераја е толку читлива и јасна, лесно можеш да се снајдеш во неа.
19.09.2009, 12:38
Еца
6692
И пред рингераја пак рингераја Единствено рингераја успеа да ме задржи на едно место, токму на неа, прво на хрватската, па потоа на нашата. Порано знаев да посетам и друг форум за да најдам што ме интересира, но пак искуството на рр го пренесував.
19.09.2009, 12:39
BEBICA
2014
Lele i ja sum zavisnik od rr.Pred da go otkrijam ovoj forum bev na bebac.com i ne me voodusevi nesto posebno.isto taka ponekogas go posetuvam forumot na roditeljportal.rs no rr e najdobar.
19.09.2009, 12:42
Еца
6692
нели, нели? најдобар е зошто вие го правите да биде таков!
< Поракaта ја уредил Elena -- 19.9.2009 12:43:14 >
19.09.2009, 12:49
niki
4299
Ima eden srpski forum koj go posetuvam ama samo go citam, ne pisuvam tamu, tolku e razraboten i aktiven, da koga ke otvoris tema, vednas uste prviot den se ispisuvaat po nekolku stranici i ima vednas eden kup razlicni mislenja, ton informacii, mnogu aktivni clenovi.... Toa i go posakuvam na ringeraja da stane takva, ne deka sega ne cini, ama da se prosiri, da porasne i da se razvie. Inaku zavisna sum od ringeraja, aktivna kolku mozam i verna nea ke i ostanam bidejki e na makedonski jazik i skoro od nejziniot pocetok sum nejzin clen, pa nekako kako svoe dete si ja gledam, kako jas da sum ja sozdala i ja gledam sekoj den kako raste i koga ne pisuvam, tuka sum citam sto se pisuvalo.
19.09.2009, 14:14
mami
8680
ууу па пред да почнам на рр да пишувам бев зависна од еден руски форум од сличен калибар и баш како што вика Ники, таму се пишува едно прашање и добиваш 10-20 одговори уште одма...ама нели, наше си е ннаше па откако ја најдов рр не сум се вклучила на другиот..ги читав и останатите мак. форуми за родители ама тапа ми се...верна сум и на рр, нема друга како неа
19.09.2009, 17:59
nadica
4381
дефинитивно сум за рр зависник голем мм вели дека откога сум член на форумов сум порелаксирана
19.09.2009, 20:12
agnes77
1959
па прије неколико месеци ја сам била прави зависник али сад баш нисам, сваке толико отворим рр, да видим што је ново и вежбам кирилицу
19.09.2009, 21:09
Весна
771
На никој форум не сум била член, а посетував чисто информативно еден хрватски trudnoća.net, но откако се видов со Мами и ми спомана за рингераја уште истата вечер дојдов, видов и останав само тука . Многу ме веселите .
31.05.2010, 19:43
Bitolcanka
2461
Не бев член на ниту еден форум - РР е прва Ја чувствувам блиска, поучна, забавна ... ДА - ЗАВИСНА СУМ ОД РР и не се каам поради тоа
31.05.2010, 19:47
amelbebe
1105
bev na roditeli i deca,ama otkako si ja pronajdov rr a sednam na pc samo RR i zavisna sum mnogu od rr
Палешка РР
7505
Не да сум зависна.....ќе ме избркаат од дома!
Rossana
1239
Jas sum veke 5 godini po forumi. Si go imavme do pred tri godinistrumica.tonight i bev tamu non stop, clen sum na nekolku forumi, no najaktivna sum na rr, a posle rr i na femina mk. Sepak rr e nezamenliva, i mi e potrebna se razbira.
31.05.2010, 19:52
agnes77
1959
jas sum ponovno zavisnik ali prije nekoliko meseci (vidi gore) jas sum mislila deka sum ok u zadnje vreme jas najviše sakam slo i mk ringaraja
< Поракaта ја уредил agnes77 -- 31.5.2010 19:55:54 >
31.05.2010, 19:58
amelbebe
1105
lele luge naj iskreno i mene ke me izbrkaat od doma ajde RINGERAJKE
31.05.2010, 20:02
Viktori
5329
Па не знам ... мислам да Инаку јас сум општо зависна од живеење на интернет. Некако оптен ми одговара овој уклучи-исклучи систем. Не варам кафиња, не мијам садови, не треба да трчам по грицки Инаку верна бев на двајца, форум. кајгана и рингераја. Порано спиев на кајгана, ама некако со годините не ми одговара веќе ич, па сега се логирам еднаш неделно. Рингераја е многу поинаков форум и повеќе ми одговара.
31.05.2010, 21:19
melody
743
Ne sum voopsto zavisna od forumi osven od ringeraja normalno
31.05.2010, 23:22
Тања РР
2029
Бев зависна од еден форум на кој бев и модератор ама се излечив , тогаш имав потреба од форум за дружење, сега имам потреба од семеен форум а нема подобар таков од нашата Рингераја. Се навлеков на неа и верна сум и.
01.06.2010, 13:03
^SARA^
73
Не сум зависник од форуми , повремено посетувам форуми ,наменски се разбира доколку имам потреба од информации ,искуства или мислење на одредена тема.Инаку член сум единствено на рингераја
01.06.2010, 16:37
penelopa
3419
ИЗВОРНА ПОРАКА: melody
Ne sum voopsto zavisna od forumi osven od ringeraja normalno
И јас исто, рр е прв форум на кој сум се зачленила...и не мислам да го менувам
01.06.2010, 18:06
niki
4299
Се повеќе забележувам дека сум зависник од форуми. Ако ми треба информација било каква најчесто на форуми ја барам и неретоко ја наоѓам. Денес се убив читање искуства на форум од кинолошко друштво во Србија, бидејки кученцето ни е тема број 1 дома. На интернет се може да се најде, но некако информацијата од некој кој низ истото минувал, кој објаснува народски, кој советува пренесувајќи го своето искуство, многу подобро допира до мене од сувопарните информативни текстови што ги пишувал некој стручњак. Секоја им чест на стручњаците, не би да ги омаловажувам, ги почитувам, но преферирам форуми.
20.11.2010, 23:48
Natuska85
3613
Од кога дознав дека сум се зачленив на форумов и готово зависна сум од него.Секој ден по незнам колку пати проверувам што има ново и само си наоѓам темички за дискутирање.Убаво ми е