за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Психолозите кажуваат дека кај децата се раѓа интерес за идната професија околу четвртата – петтата година, но сепак е тоа индивидуално. На таа возраст децата почнуваат да играат разни улоги.
Сигурно сте виделе прекрасни девојчиња како невешто одат во чевли и штикли имитирајќи ја својата мајка, или божем готват ручек. Колку има момчиња на кои столчето им служи како возило, или со пластичен чекан поправаат нешто во домот. Улогата на мајката и таткото е прва со која децата се идентификуваат, а потоа следат професии кои им се познати. Тоа се повторно оние со кои се занимаваат нивните родители.
< Поракaта ја уредил Палешка РР -- 28.3.2014 22:02:09 >
28.03.2014, 22:07
Палешка РР
7505
Ќерка ми најчесто е невеста
Облекува моја бела блуза (која малку е широчка и чипкаста), става голема розова пуфка на косата, зема розово шаторче, се шминка и невеста е. И обавезно си бара принц, тоа сме или јас или брат и Принцот мора да има чалма на главата
Е денес има нова улога, денес невестава е бремена Си ставила кукла под блузата и си ја гали преку блуза (а нема видено скоро бремена жена). Па после го изваде бебето од под блуза, па зеде го приближува накај градите да цицало Потоа го заспа и пак под блуза го пикна да му бидело топло. Па едно време го фрли оти ја нервирало.
Многу ми е смешна
28.03.2014, 23:23
Defne90 RR
1991
Да навистиона децата на таа возраст играат најразлични улоги и тоа можам да кажам ептен им е интересно и забавно.Ете мојот син го гледам дека многу често си игра и тој е полицаец.Така ќе го земе пиштолот и ќе пука и ќе почне да не апси сите по дома.Тоа најчесто си игара,но понекогаш пак си го зема детскиот алат и се преправа дека демек е механичар и ги поправа автомобилите.Исто така една од поомилените улоги што ги игра е таа да се преправа дека демек е готвач и дека прави ручек за цело семејство.Најчесто пече кокошки и потоа ги дели на сите и не прашува дали ни се допадна јадењето.Ха ха ха живи смешки е навистина да се гледа како се внесува во улогата што ја игра.И ептен ми е интересен и со задоволство му се приклучувам и јас во неговата детска игра.
31.03.2014, 10:04
sandriana RR
2924
На Т најактуелна за сега и е улогата за докторка или учителка. Има сет играчки - докторски инструменти, па по дома си наоѓа "жртви" да бидат пациенти, да им става инекции и сл. Кока е во филм на учителка, се однесува како воспитувачките и негувателките од јасли - ги ниша и храни куклите, им пее или ги кара - зависи колку ја слушаат
31.03.2014, 13:30
AnnaMolly RR
6409
Најново играње улоги ни е маж и жена. Ќе донесе две играчки, на пример едно кафеаво и едно црвено коњче. Едното е маж, другото жена. Па прават свадба, па си раѓаат дете :) На сите играчки дома свадби им правевме :)
07.02.2016, 23:19
marchi
948
stefan ima nepolni 3 godini i ne ja svakja igrata na ulogi,probav da mu objasnam toj da bide mama jas stefan i da pravam onaka kako sto pravi toj a toj da pravi kako jas i mi vika jas ne sum mama jas sum samo stefan
08.02.2016, 11:14
sandriana RR
2924
Со големата веќе навикнав на "филмање" - од докторки, учителки, сега стигна до штикли и шминки, и фризури (мене лично ме вади од такт, не е мој стил тоа однесување, ама е резултат од дружбите во градинка со другите девојчиња, што веројатно е нормална фаза). А да- и свадбите, спознавањето машко-женски односи, хит и е муабетот кој со кој ќе се жени (за децата од градинка). Се трудам да разговарам на таа тема - да не и биде табу, да и ја приближам некако соодветно на возраста. Малото е прав глумец, ама во вистинска смисла - копира до детали. И она, со 17 месеци, се става во улога на учителка и мајка- храни кукли, ги прише и преслекува, ги кара или успива. Успешно ги имитира и Пепа прасе и Џорџ
09.02.2016, 09:22
deluxe
2479
Ф моментално игра улога на мајстор,поправа коли,мотори,се нешто тропа со чекан Потоа ги имитира Маша и медвед(нормално јас сум Медвед ,тој Маша )
10.02.2016, 15:12
mommy_angels RR
1543
Кај нас моментално главен хит е невеста ,ама некако не и е јасен моментот со младоженецот ,дека и тој постои во целата приказна .Нејзе и е важно да има долг фустан(ќебе,чаршав или било што друго врзано на неа ) и тоа мора да се влече по земја.Секој ден по стопати ми кажува дека ќе ручала,па ќе одела на школо и ќе станела невеста
10.02.2016, 15:41
lukajana RR
1481
Л моментално е војник предходно беше доктор , свирач ,механичар и што уште не . Најзабавно ни беше кога тропаше на тапан и тоа вистински ,мене тапан ми беше главата и фала богу го батали А Ј цел ден готви ,вари чај и после ние јадеме пиеме многу забавно
14.02.2016, 14:37
marchi
948
deneska stefan stanuva i vo vagja jaziceto mu vikam aman sramota e ke te boli jaziceto mi odgovara jas sum kuce ,me iznasmea denes negovata uloga e kuce