ИЗВОРНА ПОРАКА: goche
MM go prodade svojot del od kukata na sestra mu.Jas imam 100 kvadrati kuka od moite roditeli.Edinka sum.
Sega sme vo dilema vo vrska so idninata za dvata sina:
1.Dali so parite da dogradime sptat i da ja sredime celata kuka za da i dvajcata bidat smesteni na edno mesto?(Vo ovoj slucaj nie bi ziveele vo vikendicata).
2.dali da ja prodademe i mojata kuka ,da kupime stan i da ostavime da raste kamata na ostatokot.Pa vo idnina da im kupime po eden stan?Vo ovoj slucaj me plasi da ne se polakomime i da pocneme da si azdisuvame pa da gi ostavime i dvata sina vo eden stan?
Sto mislite vie:dali e podobro dvajcata na edno mesto ili podaleku eden od drug????
a kade ziveete sega? vo tvojata kuka?
jas kukata ne bi ja prodavala, no ne bi ni dograduvala, bi go ostavila toa kako moznost decata koga ke bidat vozrasni da odlucat sami koj saka vo kuka neka zivee vo kuka, ako sakaat da dograduvaat neka dograduvaat, ako sakaat da prodadat i toa bi mi bilo ok
so parite od mazot bi kupila stan koj bi go izdavala i tie pari bi gi stedela za koga ke bidat vozrasni decata da im pomognam dali vo obezbeduvanje stanben prostor ili kako poceten kapital za nekoj biznis
vo sekoj slucaj so sredstvata sto gi imam ne bi im ja kroela sudbinata od sega, tuku bi se trudela da imam sto poveke razlicni opcii koi bi mozele da gi iskoristat decata vo onoj moment koga ke bidat zreli za takvi odluki
tie mozebi ke sakaat da ziveat na drugo mesto, vo druga drzava, na drug kontinent, a jas bi sakala sekogas da mozam da pomognam vo ispolnuvanje na nivnite idei a ne da gi sopkam so planovi sto sum gi kroela za niv uste od peleni
zivotot e niven, tie imaat pravo da biraat kako ke go ziveat, nie kako roditeli sme tuka da im dademe dobra osnova, koreni, na koi ke se razvivaat sami onaka kako sto sakaat tie