за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Од 07.10 - 13.10.2013 година во нашата држава се одбележува неделата на детето. Децата од училиштата и градинките се запознаваат со нивните права. Тие се исти за секое дете во целиот свет и не смеат да се забрануваат или на било каков начин попречуваат.
Рингераја како пријател на децата, активно се вклучува во одбележување на детската недела со ставање акцент врз почитувањето на правата на детето.
Ние ќе Ви посветиме посебна страница за промоција на творбата на Вашето дете.
Повикајте ги Вашите пријатели да ја промовираат творбата на Вашето дете со едноставен клик на копчето Like.
Сите деца кои ќе испратат цртеж ќе добијат пофалница, а детето чиј цртеж ќе биде избран добива диплома од Рингераја.мк, која ќе можете да ја симнете од нашата страна.
Да ја избереме најдобрата творба!
Ги очекуваме вашите творби!
< Поракaта ја уредил Палешка РР -- 8.10.2013 13:07:42 >
08.10.2013, 14:17
amateuress
253
еден предлог (се надевам конструктивен).
наместо да се избира „најдобар“ цртеж, што мислам не е многу педагошки и стимулативно, особено не на таа возраст, да се најде некој друг начин да се промовираат цртежите, на пример да се врамат и да се подарат некаде (детска клиника, градинка, итн). сигурно има и други начини.
се надевам нема да бидам сфатена погрешно, намерата не ми е да критикувам.
08.10.2013, 14:44
Палешка РР
7505
Добар предлог amateuress, кој што сака родител може да си го подари цртежот во најблиската градинка. Изборот на најдобар цртеж ќе си остане, затоа што дојде како предлог од група членови на Рингераја.мк до Редакцијата , а ние сметавме дека е многу добар. Се надевам дека ќе се вклучат многу родители и деца
08.10.2013, 14:46
AnnaMolly RR
6409
Целта на ова е да се одбележи симболично детската недела, а не е целта да се одбере најталентираното дете на Рингераја. Целта не е освојување на награда и натпревар, туку едноставно одбележување на неделата и потсетување на правата на децата. А децата нема да учествуваат директно во гласање и да знаат кој „победил“ а кој „изгубил“, па затоа мислам и дека не е непедагошки и нестимулативно.
08.10.2013, 21:17
miana
6152
цртежот од мојата керкичка е испратееен..Многу беше срекна кога и кажав дека ке и го испратам на "натпревар".. Не се натпреваруваме за награда. Пофалницата ке ни биде доволна за да бидеме срекни
08.10.2013, 21:40
Палешка РР
7505
Пристигнаа првите детски творби на Филип и Миа. Браво за вредните рачиња Поддржете ги со Like и испратете творба на Вашето дете.
< Поракaта ја уредил Палешка РР -- 8.10.2013 21:41:39 >
09.10.2013, 14:54
AneLav RR
1110
Еве ги и моите сонца за сега преферираат апстракна уметност Петар и Анастасија
< Поракaта ја уредил Bethany RR -- 9.10.2013 15:06:00 >
09.10.2013, 15:02
Bethany
4534
Сите се преубави Браво за умните глави
09.10.2013, 15:05
zzaa
884
AneLav RR ne mi go otvara tvojot link. Bravo za Mia i Filip
< Поракaта ја уредил Bethany RR -- 10.10.2013 9:50:52 >
10.10.2013, 10:20
Палешка РР
7505
Браво за сите!
10.10.2013, 10:24
AnnaMolly RR
6409
Прекрасни се ситеееее до една! Ама Филип ја обожава песничката на Тина, еве од сабајле цело време си ја слушаме! И ја препозна без да му кажам која е, вика „Еве го бебето Тина“. Демек па тој голем е, сите други му се бебиња
10.10.2013, 11:27
Carrie RR
326
Прекрасни се цртеживе Многу се радувам на сите - браво дечиња мили, браво родители и браво учителки