За која храна
НЕ
1.Свежо и кисело млеко (особено штетни се млека со продолжен рок на траење)
2. Млечни производи кои содржат суви млека и конзерванси - сирење, кашкавал, топено сирење и др
3. Чоколадни производи (чоколади, вафли, бонбони, торти)
4. Газирани пијалоци, сокови во лименки и шишиња - 100% содржат конзерванси, бои и ароми, некои повеќе, други помалку. Тие водат до губење на вкусот, што ги тера децата да не прифатат овошје и зеленчук.
5. Леб и тестенини, содржат квасец и конзерванси и други "подобрувачи"
6. Конзервирана месо и месни деликатеси-паштети, виршли и салама
7. Вонсезнско овошје и зеленчук (нивната издржливост е постигната со помош на хемикалии и зрачење).
ДА
1. Домашно кисело млеко, овошни и билни чаеви
2. Млечни производи, во кои нема млеко, палминото масло, конзерванси, стабилизатори и др. штетни адитиви
3. Домашни десерти, претежно на овошна основа (јаболкова пита, раванија, баклава, тулумби) без млеко и павлака
4. Свежо исцедени сокови, домашни компоти, нектари, сирупи, билни и овошни чаеви
5. Пченичен леб, домашно приготвен леб, арапски тортиљи ит.н.
6. Свежо месо, свежа риба, домашно пилешко месо
7. Сезонски овошје и зеленчук, замрзнати или сушени плодови
_____________________________
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапија август 2013г.
Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни