за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Знаеме дека без нив не се може и колку и да ги имаш не се доволно. Но сте се запрашале ли каде одат парите? На што најмногу трошите пари: - храна и пијалоци - облека - козметички третмани - фризерски услуги - шминка - излегување-кафуле, ресторан - украси - апарати за во домот - книги - вежбање (фитнес, аеробик) ... Обично трошиме на тоа што ни претставува задоволство, па со тоа се тешиме кога ќе сфатиме колку пари сме потрошиле, повеќе од планираното
03.05.2010, 01:21
ananikol
1568
Kaj nas odat po nekoj vakov raspored;
1-Hrana i pijaloci 2-Obleka 3-Aparati za vo domot 4-Izleguvanje
pa posle se drugo
03.05.2010, 01:27
Bitolcanka
2461
И кај нас така некако, само 3-то - излегувањето пред апаратите е почесто. Инаку јас лично најмногу пари трошам на книги (од тоа не можам да избегам и да сакам, но кај и да е ќе се куртулам), кафе со дечкото, картичка за мобилен задолжително (без кредит сум како без воздух ), после се' друго. Минатиот месец потрошив малку повеќе од вообичаеното и на други работи-фризер, аеробик и козметички услуги (депилирање и веѓи).
03.05.2010, 10:15
big_mama817
1331
па во секојдневните работи кој се потребни за син ми прво нели па послем за све останато парите си доаѓат и си одат и сметам дека во денешно време и немат некоја вредност
03.05.2010, 10:49
matushka
510
Na hrana, peleni, smetki, zena, kirija..... Ima li potreba uste da nabrojuvam?
03.05.2010, 16:22
Bogdancanka
5422
кој знае кај одат влези во продавница и излези со една кеса и празен новчаник и во право си Биг мама немат некоја вредност сметки колку ти душа сака,гардероба никогаш доста..........и ред други работи
03.05.2010, 17:25
ripce
2148
Платата на мм оди за сметки, пазарување за дома, негови трошоци (плаќање на неговата сметка за тел. јадење на работа, патни трошоци), она што јас го добивам од моите (татко ми и дедо ми) го трошам за плаќање на факултетот, она што ми треба за факултетот (книги, скрипти, фотокопирање), купување на некои останати работи за дома, купување за мене и син ми (облека, обувки и др. што е потребно), плаќање на сметката за тел. итн...
03.05.2010, 17:57
Viktori
5329
комуналии, телефони (за овие пари најтешко ми паѓа ) останати сметки (целодневни, кошарка и сл активности) и троа за надвор
03.05.2010, 23:08
Annabel
425
Кредити
03.05.2010, 23:31
Палешка РР
7505
Кредити, струја, телефон и на крај останува минималец
05.05.2010, 10:03
penelopa
3419
Ах колку добро прашање
Кредити.
Храна
Облека
Шетања, патувања, излети.
05.05.2010, 10:17
melody
743
1.Hrana
2.Obleka
3.iznajmuvanje kola za da site ovie pari se potrosat
05.05.2010, 17:47
Maca25
7558
1. Кредити 2. Кирија 3. Сметки 4. за јадење, пелени и играчки 5. ако остане нешто за нова облека
12.06.2014, 01:15
Defne90 RR
1991
Па парите се знае каде најчесто одат,за храна,за пелени за играчки на децата,за сметки и ако остане некој денар непотрошен за облека или обувки.
12.06.2014, 08:38
princessa
1056
Најголем дел од парите одат за кирија и сметки. Па за јадење, облека, патување, за колата гориво да се стави и сите други попатни огромни трошоци итн.
28.11.2014, 21:20
scared RR
1349
Па на храна мислам највеќе, но многу трошиме на сапуни и тоалетна хартија т.е јас трошам А, знаеме некогаш да се опуштиме па да се потрошиме повеќе и на облека
28.11.2014, 21:28
Ki4iko
438
Денес го правевме муабетов,колку само се троши на храна,цццц, неверојатно
24.11.2015, 14:45
marchi
948
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bitolcanka
Знаеме дека без нив не се може и колку и да ги имаш не се доволно. Но сте се запрашале ли каде одат парите? На што најмногу трошите пари: - храна и пијалоци - облека - козметички третмани - фризерски услуги - шминка - излегување-кафуле, ресторан - украси - апарати за во домот - книги - вежбање (фитнес, аеробик) ... Обично трошиме на тоа што ни претставува задоволство, па со тоа се тешиме кога ќе сфатиме колку пари сме потрошиле, повеќе од планираното
od ovie raboti nie trosime za: - храна и пијалоци - облека - излегување-кафуле, ресторан internet,telefon mastiki za deteto.....