cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Каква бременост имавте?

clock-img

18.08.2009, 10:47

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Како помина вашата бременост, дали имавте некои компликации или се помина без проблем?

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

18.08.2009, 10:51

clock-img

mami

pencil-img

8680

на почетокот имав проблеми, прво ме болеше многу стомак и ми ставаа инекции а после свадбата прокрварев и ми ги продожија инекциите до 3 месеци. После тоа бев без проблем, освен што требаше малку повеке да мирувам а јас нели тоа неможам па цело време бев во движење и возење со автобус и журки и се и накрај се породив 5 дена пред терминuser posted image user posted image user posted image

clock-img

18.08.2009, 12:39

clock-img

Bile

pencil-img

440

Jas so prvata bremenost nemav ama bas nikakov problem uzivanje sto da kazam a sega so vtorata naplativ i za prvata. Vtorata mi e teska bremnost napisav poradi sto i zatoa apeliram cuvajte si go zdravjeto site bidejki e najvazno a posle se drugo.

clock-img

18.08.2009, 12:43

clock-img

mami

pencil-img

8680

Биле кога ти е термин? и колкаво е првото сонце?

clock-img

18.08.2009, 12:46

clock-img

Bile

pencil-img

440

mami prvoto sonce mi e 4 godini UTRE NI E RODENDEN NA SITE NAS DOMA milsma na GORANA a termin mi e na 19.09.2009 ama ke se zavrsuva bremenosta porano verojatno drugata nedela so polni 36 i den dva vo 37

clock-img

18.08.2009, 12:56

clock-img

mami

pencil-img

8680

ааа па да ве пишам во списоцитеuser posted image user posted image user posted image а зошто порано? заради проблемите?

clock-img

18.08.2009, 13:03

clock-img

Bile

pencil-img

440

da mami i bebeceto pocna das e komplicira i ke mora da se prekine bremenosta milsam da ne se ceka cel deveti da go nosam 
pisi ne na spisokot nie odamna si ja citame ringeraja ama izgubiv i lozinka i neznam kako i dali voopsto sum bila registrirana bidejki sum na poveke forumi ama ovde nekako lugeto se mnogu prijatelski nastroeni (ne e ova pravenje lice) od sega sekoj den ke se druzime i ke bideme edno pogolemo semejstvo

clock-img

18.08.2009, 13:41

clock-img

BEBICA

pencil-img

2014

Jas imav odlicna bremenost site 9 meseci mi bea super duri i krecev vo 8 mesec.Bev bremena a ko da ne bev.Mnogu bev raspolozena i nasmeana, bez povrakanje bez nikakvi problemi.Se nadevam deka i vtorata bremenost zdravje boze ke mi bide takva.

clock-img

18.08.2009, 15:13

clock-img

karla

pencil-img

224

vo globala nemav nikakvi vidlivi problemi, bev sosema podvizna, bez povrakjanje, bez teskotii vo nosenjeto i sl. Osven infekcijata koja mi bese dijagnosticirana(ureaplazma)  i od koja za srekja uspesno se resiv drugi problemi nemav.

clock-img

18.08.2009, 15:26

clock-img

Natasha5

pencil-img

830

Jas imav mnogu lesna bremenost,nemav nikakvi problemi i postojano bev vo dvizenje.Do posledniot den se dvizev mnogu.

clock-img

18.08.2009, 16:35

clock-img

garfild

pencil-img

118

Јас имав лесна бременост,не повраќав,имав од време на време киселини.Вториот и третиот месец ми беа малце тешки,ми се гадеше многу,и немав сила за ништо.Инаку после тоа се беше полесно,освен стомакот :-)

clock-img

18.08.2009, 20:01

clock-img

Mamicka3

pencil-img

755

Jas so dvete bremenosti bev super i se dvizev mnogu,i rabotev so vtrorata bremenost vozev i motor do posleden den,no sega so tretata samo lezi i odmaraj.Mi ostanuva uste eden mesec do poragaj ama se potesko mi e.Namesto kolku poveke poragai da bide polesno toa e se potesko.No idni majki ne trevozete kolku poveke deca tolku poubav zivot.

Децата се најголемо богатство
Марио 31.10.2002
Ана Марија 01.11.2005
Трајче 20.09.2009

clock-img

18.08.2009, 20:03

clock-img

mami

pencil-img

8680

мамичка3 па тоа е супер..трето бебчеuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image леле колку сакам и јас еден ден така...само со лесно мила, знаеш дека и тој еден месец ке помине многу брзо

clock-img

19.08.2009, 00:34

clock-img

Aleksandra

pencil-img

309

Nemav problem ni za ednata ni za drugata bremenost, do posleden den odev na rabota, so avtobusi gore dole po skali, i cistenje i generalki i krecenje, a be nemav gajle....

clock-img

02.10.2009, 10:23

clock-img

bordan

pencil-img

96

Imav super bremenost nemav nikakvi problemi (osven sto jadev mnogu i setav user posted image ) na rabota si bev do posledniot den,a poragajot mi traese celi 5min.Na site im poskauvam lesna i ubava bremenost a uste polesen poragaj

clock-img

02.10.2009, 10:43

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

немав проблеми во бременоста, не се здебелив премногу, бидејќи не јадев за двајца а бебето си напредуваше таман,не бев од ние трудници што мораат да јадат што ќе посакаат во моментот.е сега со емоциите бев малкуuser posted image ама тоа е нормалноuser posted image user posted image user posted image

стомак почна да ми се познава дури во 6-7 месец претходно ништо user posted image и се породив само што влегов во 9 ти месец фала богу инаку ќе пукнев пред крајот.ке експлодиравuser posted image

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

02.10.2009, 11:05

clock-img

nadica

pencil-img

4381

имав лесна браменост до последен ден си ги завршував сите обврски малку повеќе се здебелив но тоа по моја вина бидејќи многу јадев user posted image пораѓај исто така лесен од 21.00 ме фатија болки во 5.45 се породив, болеше но тоа е дел од раѓањето

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

clock-img

02.10.2009, 11:13

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

типичен пример за бременост како од учебник..како што ми рекоа др.се како што треба и по список!
најполетна на свет!

clock-img

09.10.2009, 20:03

clock-img

mis.

pencil-img

3845

Првата бременост школска каква секој би посакал.Со втората имав некое крварење внатрешно кое се откри со вагинално ехо а имав и грчеви во стомакот.Користев утрогестан и гинекологот ми кажа дека е некое хормонално пореметување.Одмарав до трети месец а после се одеше како по книга.Проблемите што ги имав ги заборавив.Првото го родив 9 а второто 15 дена после терминот нормално.

clock-img

27.02.2010, 15:21

clock-img

Adrijana

pencil-img

1301

Bas skolska bremenost, bez nikakvi problemi. Kako sto e opisano vo knigite kako treba da se odviva bremenosta, jas bas taka pominavuser posted image

clock-img

27.02.2010, 15:26

clock-img

BILJANA_G

pencil-img

491

Stresna,nekolku pati imav prokrvavuvanje i toa sto donesuva stres,stres i stres.I na krj so predvremeno poroduvanje vo 34 nedela.

clock-img

27.02.2010, 15:31

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Иако на 34 години, сепак школска (ако не се сметаат забранетите сексуални односи user posted image )

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

27.02.2010, 17:54

clock-img

riba79

pencil-img

683

од кога останав трудна ми почнав да отекувам ,така да во 8 месец ми се покачи притисокот и се породив во 38 недела .

clock-img

02.03.2010, 22:40

clock-img

baby mama

pencil-img

679

До 4 или 5 месец немав никаков проблем.Мислам дека накај 5ти месец ми најдоа бактерија уреа плазма.И најстрашно беше кога докторот ми рече дека оваа бактерија нели е многу опасна и дури моше да го нападне бебето, односно да го изгубам. Многу ми беше тешко тие денови.  Ставав некои вагиналети ама не помогнаа. Во 6ти месец ми беше омекнато грлото на матката, па тогаш ми рекоа дека може пред време да се породам. Ми рекоа докториве да мирувам повеќе и секс никако.Накај 38 недела правев микробиолошки тест. Уреа плазма немав, ама имав кламидија. Леле спас нема од бактерииве, а ептен внимавав воопшто на хигиената.По една недела ја снема и кламидија.А инаку се породив со царски рез.

clock-img

02.03.2010, 22:42

clock-img

baby mama

pencil-img

679

ИЗВОРНА ПОРАКА: baby mama

До 4 или 5 месец немав никаков проблем.Мислам дека накај 5ти месец ми најдоа бактерија уреа плазма.И најстрашно беше кога докторот ми рече дека оваа бактерија нели е многу опасна и дури моше да го нападне бебето, односно да го изгубам. Многу ми беше тешко тие денови.  Ставав некои вагиналети ама не помогнаа. Во 6ти месец ми беше омекнато грлото на матката, па тогаш ми рекоа дека може пред време да се породам. Ми рекоа докториве да мирувам повеќе и секс никако.Накај 38 недела правев микробиолошки тест. Уреа плазма немав, ама имав кламидија. Леле спас нема од бактерииве, а ептен внимавав воопшто на хигиената.По една недела ја снема и кламидија.А инаку се породив со царски рез.

Заборавив да кажам дека бев и слабокрвна, еднаш дури и ми се слоши во многу  во еден маркет. Пиев Тотема и Легофер.

Последни статии

article-img