ajde da vidime sto ni lezi a sto ne vo roditelstvoto?
vo sto uzivame, a sto odrabotuvame?
sto prevzemame na nas pretezno, sto prepustame na drugiot roditel?
jas vo roditelstovoto pronajdov deka sum za red i raspored iako toa na pocetok ne go znaev i praktikuvav, dobra sum vo discipliniranje, avtoritetna, ne pagam na manipulacii i solzi, vazno mi e vospituvanje, dogovor, razgovor, ucenje i samostojnost na deteto
uzivam vo guskanje i baknuvanje so kerka mi, toa nikogas ne se nasituvam, uzivam koga vo nea prepoznavam napredok, a odrabotuvam igri, proset_ki, i drugi vidovi zabava koi se za nea intersni no ne i za mene i gledam ako najdam zrtva da se oslobodam od ovie raboti bidejki ic ne mi lezat, ic ne gi sakam i totalno se smaram
na sebe ja prevzemam grizata okolu zdrava hrana, na vreme da se legne, sakam da i citam knigi, da razgovaram so nea za razni aspekti od zivotot, da dadam odgovor na sekoe prasanje duri i na temi koi mi se nepoznati i togas se informiram na net ili po knigi, prasuvam isl.
na mm mu prepustam da ja odnese na tobogani, da ja proset_a, da se pogrizi za kupuvnje igracki, garderoba, sto i da posaka ili da i treba, da igra drustveni igri so nea ili bilo koja igra i se dopaga, da ja zabavuva na bilo koj nacin, bidejki e mnogu poinventiven i mnogu poveke uziva vo toa od mene i poveke se vnesuva vo igrata, jas toa go pravam otsutno so umot na drugo mesto
ajde povelele
< Поракaта ја уредил Bethany RR -- 11.6.2013 20:50:57 >