ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful RR
Тврдо и меко се релативни категории, секој различно ги доживува, но и јас знам, по долго истражување, дека за бебе се препорачува тврд душек. Нашите се најдебелите, односно најтврдите, имаат и помеки, но реално душекот не е тврд-тврд, ако ме разбирате, него е совршен (а јас лично сум човек што сака мек душек). Ние спиеме на Дормео со години, сменивме два досега, но овој мислам дека е подобар, да ги најдевме претходно ќе земевме и за нас.
И на моите бебиња сите спиења им се на тие душеци, значи по 14-15 саати во денот/ноќта, и спијат како бубалки. Нема ни трага од деформација или нешто такво. Плус, прилично е лесен, што е предност кога треба да се смени постелнина.
Инаку Беа, ич не се сеќавам каде го прочитав тоа со пружините и не знам зошто не се препорачуваше, само така ми останало... читни на нет, може не сум во право. Мислам дека општо се надминува трендот на душеци со федери, овие новиве се со нови технологии, мемори пена и слично, и сосема поинаку дистрибуираат тежина, штознам.
Во однос на трошокот, и тоа е релативно - по долго размислување, ние одлучивме да не штедиме на следните душеци, односно тие од 3 години нагоре, бидејќи ќе се користат подолго време, а за овие решивме вака. Мислевме дека е компромис, но излезе дека душеците се топ, и би платила и повеќе за нив. Инаку најскапиот душек е 35е.