cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Каков тип на личност сте според Јунг?

clock-img

28.12.2012, 08:46

clock-img

Ikana

pencil-img

3780

Познатиот психолог Карл Јунг, со помош на своето истражување дошол до теоријата а потоа и заклучокот дека постојат 16 типови на карактери, групирани според следниве карактеристики:

1. Екстровертност - Интровертност
2. Насетување - Интуиција
3. Мисла - Чувство
4. Судење - Перцепирање

Extraverted - Introverted ( Е-И)
Sensing - Intuition (С - Н)
Thinking - Feeling (Т - Ф)
Judging - Perceiving (Ј-П)

Според секоја карактеристика, зависи која повеќе ја поседувате, има 4*4=16 типови карактери, со тоа што секој вид може да запише со кратенка, на пример: ESTJ;

На странава може да направите бесплатен тест кој ќе го одреди вашиот тип на карактер, 70 и нешто прашања има (треба акаунт, одберете Basic Personality Type Test)
КЛИК

Според вашата кратенка може да барате на Интернет дополнителни психо-анализи со тоа што ја пишувате кратенката од 4-те букви во интернет пребарувачот.

< Поракaта ја уредил Ikana RR -- 28.12.2012 12:06:42 >

clock-img

28.12.2012, 08:52

clock-img

Ikana

pencil-img

3780

Ајде да видиме дали е точен описот на нашата личност според резултатот добиен од тестот user posted image . За себе, можам да кажам дека ме има буквално опишано каква што сумuser posted image ---- Интровертна, мојот тип го делат само 2,5 % од светското население!

clock-img

28.12.2012, 09:47

clock-img

penelopa

pencil-img

3419

Хахаха два пати го решавам тестов и двапати ми излегува ист резултат: INFJ јас сум уште поретка само 1,5 % од светското населенение го дели овој резултатuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

clock-img

28.12.2012, 10:12

clock-img

temjanuska75

pencil-img

770

Интересно.
Делумно точно, може набрзинка го решив тестот, ептен бев љубоптина што ќе ми каже и излезе
Extraverted Sensing. 11% од популацијата.Не сум баш тип што ги забавува другите ( како што излезе тестот).
Ај кога ќе имам време ќе го направам пак.
Во секој случај супер тема Икана.

clock-img

28.12.2012, 23:34

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Јас сум ESTJ

Extraverted
Sensing
Thinking
Judging

13% од популацијата е како мене....не сум сама user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

28.12.2012, 23:52

clock-img

*Elena*

pencil-img

542

ISTJ - The "Examiner"
Temperament: SJ (Protector)
Primary Function: Introverted Sensing
Population: 8.5% (10.5% male, 6.5% female)

Interesno, ima po nekoja vistina user posted image

clock-img

29.12.2012, 15:13

clock-img

Bethany

pencil-img

4534

Интересно, и мене ми испадна The Examiner. user posted image

Introverted
Sensing
Thinking
Judging