за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Познатиот психолог Карл Јунг, со помош на своето истражување дошол до теоријата а потоа и заклучокот дека постојат 16 типови на карактери, групирани според следниве карактеристики:
Според секоја карактеристика, зависи која повеќе ја поседувате, има 4*4=16 типови карактери, со тоа што секој вид може да запише со кратенка, на пример: ESTJ;
На странава може да направите бесплатен тест кој ќе го одреди вашиот тип на карактер, 70 и нешто прашања има (треба акаунт, одберете Basic Personality Type Test) КЛИК
Според вашата кратенка може да барате на Интернет дополнителни психо-анализи со тоа што ја пишувате кратенката од 4-те букви во интернет пребарувачот.
< Поракaта ја уредил Ikana RR -- 28.12.2012 12:06:42 >
28.12.2012, 08:52
Ikana
3780
Ајде да видиме дали е точен описот на нашата личност според резултатот добиен од тестот . За себе, можам да кажам дека ме има буквално опишано каква што сум ---- Интровертна, мојот тип го делат само 2,5 % од светското население!
28.12.2012, 09:47
penelopa
3419
Хахаха два пати го решавам тестов и двапати ми излегува ист резултат: INFJ јас сум уште поретка само 1,5 % од светското населенение го дели овој резултат
28.12.2012, 10:12
temjanuska75
770
Интересно. Делумно точно, може набрзинка го решив тестот, ептен бев љубоптина што ќе ми каже и излезе Extraverted Sensing. 11% од популацијата.Не сум баш тип што ги забавува другите ( како што излезе тестот). Ај кога ќе имам време ќе го направам пак. Во секој случај супер тема Икана.
28.12.2012, 23:34
Maca25
7558
Јас сум ESTJ
Extraverted Sensing Thinking Judging
13% од популацијата е како мене....не сум сама