за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Кај мене во станот е 32 степени во моментот, би сакала од кожа да си излезам од што ми е топло. Пиев кафенце од сабајле, топло, сега почнав од фрижидер водата да ја таманам, иакао до вчера пиев од онаа на собна температура. Како вие гасите жед? Приврзаници сте на она дека на топло во организмот се внесува топло, па пијуцкате чајчиња, кафенциња, или ладите се што пиете во фижидер? Мм водата во замрзнувач ја заледува и ја пие додека се топи, јас толку ладно неможам. Но, што год да пијам жедна сум...
16.06.2010, 13:57
Палешка РР
7505
Ники ...и кај нас во станот е иста песна, можеби не е толку жешко, но сепак. Почнаа да фрчат сладоледи, мразеви, ладна вода и знам дека кај и да е Марио ќе се пожали од грлото...претерува! Јас си купувам (мм ми купува) кило ипол лимонада и со нивна помош ја пијам..таа најубаво ме разладува и освежува.
16.06.2010, 13:58
penelopa
3419
Темава како порачана Мометално со чај од брусница, го варам, ладам и после му додавам коцки лед па испаѓа леден чај + и ладна вода доаѓа во предвид и се разбира сладолед
16.06.2010, 14:01
niki
4299
Ако изедам сладолед уште пожедна ќе бидам. Сладолед само после 12 навечер јадам.
< Поракaта ја уредил niki -- 16.6.2010 14:02:30 >
16.06.2010, 14:05
elle
613
и ние го наполнивме фрижидерот со ладен чај и вода, цедевита од лимон ме освежува
16.06.2010, 14:06
Тања РР
2029
Јас моментално се ладам со јогурт. Нема подобро освежување од ладен јогурт или евентуално леден чај од лимон.
16.06.2010, 14:19
big_mama817
1331
претежно со вода но во саботата бевме на Водно и адали од шо испив многу ладна вода чувствувам како ме боли грлото а на син ми му давам сокови леден чај и вода на собна температура
16.06.2010, 14:21
Maca25
7558
Јас се разладувам со многу многу вода ``Ладна``. Можеби пијам по 3 литри вода дневно.
< Поракaта ја уредил Maca25 -- 16.6.2010 14:27:52 >
16.06.2010, 14:22
Viktori
5329
ледена вода, леден чај (ретко) и овошен сладолед. + најважното го заборавив- ледено нес кафе За ручек строго ладна салата. И тоа
< Поракaта ја уредил виктори -- 16.6.2010 14:23:36 >
16.06.2010, 14:49
Bitolcanka
2461
Вода од фрижидер, чај (не ладен, но остинат - никогаш не сум го пиела жежок), поретко сладолед. Кафето и на највисоките температури го пијам топло Ладни сокови...
А како го ладите своето тело? Јас ако немам некоја итна обврска преку денот(во најжешките часови) гледам да не излегувам надвор, дома се ладам цело време со вода во купатилото, седам во соба со спуштени ролетни и пак ми е
< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 16.6.2010 14:57:12 >
16.06.2010, 14:50
Bogdancanka
5422
хехехехехе изгледа јас сум единствена што не се налива многу со сокови,ладни води,чаеви немам гајле само нека има вода да се туширам друго немора,ставам вода во фрижидер само заради мм,јас си пијам од чешма
16.06.2010, 14:54
niki
4299
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bitolcanka
А како го ладите своето тело?
Денес конкретно чекам да ослаби сонцето малку па да се бучнам у море, дома немам вода и до утре ќе ја немам ни раце да измијам, а не да се ладам
16.06.2010, 14:59
Bitolcanka
2461
ИЗВОРНА ПОРАКА: niki
Денес конкретно чекам да ослаби сонцето малку па да се бучнам у море, дома немам вода и до утре ќе ја немам ни раце да измијам, а не да се ладам
И ние пред некој ден немавме вода - пукнала некоја цевка (не е првпат во лето тоа) - одвај издржав додека дојде ... Во лето без вода - како риба на суво ...
16.06.2010, 15:00
arh_diz
7198
Jas tuka nemam potreba od razladuvanje i denes e okolu 14-15 stepeni uste ni maica za nadvor ne sum oblekla
16.06.2010, 15:04
vezilka RR
4931
Денес конкретно чекам да ослаби сонцето малку па да се бучнам у море
Уф niki..блазе си ти..Што би дала сега да се бувнам у море..Јас јадам овошје и пијам вода, ама не толку многу..Ништо не ми сака душава..
16.06.2010, 15:56
nadica
4381
пијам мн вода вода и само вода и тоа не мн ладна ама не и топла како мо ка понекогаш сладолед и кафе ама со млеко од фрижидер а телпто со шлапкање во када
инаку и јас би сакала да се брцнам во море ама нема
16.06.2010, 16:00
Sandric
508
Samo voda i tus tri pati dnevno
16.06.2010, 16:24
STRUMFETA
566
Bogdancanke,pa da gi pokanime site na jugot , tuka,pa da vidime kako ke se razladat i ke ja izgasat zetta na ovie temperaturi +40.
Inaku dobro e.Blaze mu na onij sto go izmislil klima uredot
16.06.2010, 16:28
Bogdancanka
5422
ИЗВОРНА ПОРАКА: STRUMFETA
Bogdancanke,pa da gi pokanime site na jugot , tuka,pa da vidime kako ke se razladat i ke ja izgasat zetta na ovie temperaturi +40.
Inaku dobro e.Blaze mu na onij sto go izmislil klima uredot
da da dobra ideja Strumfeta da vidat kako e tuka na jugot
16.06.2010, 16:39
Snowhite RR
5042
Вода со мраз, а кафе пијам топло, демек на топло, топло се пие, ама џабе пак е пекол и не можам да јадам ништо, кај сум ослабена последниов месец премногу, сега ќе се „доисушам“
16.06.2010, 18:25
Martins mom
3342
И ние пред некој ден немавме вода - пукнала некоја цевка (не е првпат во лето тоа) - одвај издржав додека дојде ... Во лето без вода - како риба на суво ...
еее знам кога снема во петокот вода, таму во брусничка имаше пукнато цевка...лелееее катастрофа... а инаку на денот на мојата свадба (во најголемите жештини на 25 јули) исто така немаше вода...ауффф, лудило, еден куп луѓе, а ти немаш вода за во wc ...невестата беше капена со вода од на комшијата базенот
16.06.2010, 18:29
Saturn
208
Вода и ладен јогурт
17.06.2010, 09:37
tereza
784
Ладен чај(овошен претежно),вода од фрижидер,кафе-2 дневно оти главата ме фаќа од жешкото,овошје и зелена салата најмногу што можам јадам(за ништо друго немам апетит на жештиниве )
17.06.2010, 09:47
niki
4299
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom
еее знам кога снема во петокот вода, таму во брусничка имаше пукнато цевка...лелееее катастрофа... а инаку на денот на мојата свадба (во најголемите жештини на 25 јули) исто така немаше вода...ауффф, лудило, еден куп луѓе, а ти немаш вода за во wc ...невестата беше капена со вода од на комшијата базенот
Леле Мартинс мом, трагедија. Јас баш ко риба на суво се чувствувам и толку валкано да би си ја одрала кожата, а дома сум никаде нема да одам, тек на свадбата сопствена ух
ИЗВОРНА ПОРАКА: tereza (за ништо друго немам апетит на жештиниве )
исто, ништо не ми се јаде
17.06.2010, 18:39
Maca25
7558
Денес бев во ЕВН во трговски да си платам струја. Редица до Стопанска Банка. На тоа жешко уште во ред да стоиш, да пукнеш. Испив цело шише вода дур чекав. Чекав 45 минути надвор и уште 20 внатре. Ииии се изненадив кога влегов внатре, за секого имаше по едно шишенце флаширана вода. Убаво што им текнало да ги освежат луѓето на оваа горештина.