cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Како ги облекувате децата за во градинка?

clock-img

03.11.2009, 15:48

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

дали  во тренерчиња  или ги дотерувате?

јас Марко го облекувам во тренерки,комотно да му биде таму.не  му облекувам хулахопки  туку ѕиври ,да не го стегаат, ниту  фармерки.

а гледам има мајки ,кои така ги облекуват децата,во фармерки,сукњички,хеланки....

што мислите :
како вие правите?

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 9.11.2011 9:22:02 >

clock-img

03.11.2009, 15:49

clock-img

big_mama817

pencil-img

1331

и јас син ми за во градинка го облекувам во тренерки бидејќи сметам дека му се покомотни за играње

Децата се најголемо богаство :)

clock-img

03.11.2009, 15:54

clock-img

mis.

pencil-img

3845

Па јас мартин секако го облекувам.Фармерки,сомотни панталони,тренерки,панталони но најчесто гледам да се меки и угодни за носење. 

clock-img

03.11.2009, 21:38

clock-img

ostoun

pencil-img

436

Во тренерки затоа што сакам да и биде комотно . Таму играат вежбаат и не сакам да биде стегнатаuser posted image

clock-img

01.02.2010, 08:42

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

dali gi iznosuvate gornite trenerki sto nalikuvaat kako dukserki?so patent i so kapa sto se?
Marko ne gi saka vednas go otkopcuva patenetot,a mislam i kapata bi mu smetala pri spienjeto vo gradinka!
zatoa ni ostanuvaat epten neiznoeni!samo po ponekogas koga ne e vo gradinaka,ama toa e epten malku,za trenerki plateni 1 000 den ,samo edniot del (dolniot da se iskoristi)!

aj sovet!
mislev edno vreme da gi nosam na sivac da im go zatvori patentot i od kapata da napravi jaka,ama sto znam!?

da mi kazete nesto!kako e kaj vas !?

clock-img

01.02.2010, 08:49

clock-img

mami

pencil-img

8680

па што знам, ги износува, му ги облекувам исто како и секоја друга тренерка, а за спиење мајка ми му ја соблекува ако е со капа позади. Е сега тоа малку потешко во градинкаuser posted image
А за преправањето па и не сум многу за. Има различни материјали, кои различно реагираат на шиење а поскапо ке ти се фати да ги преправаш..едноставно кога купуваш гледај да не се со капа, незнам што да ти предложам друго

clock-img

01.02.2010, 08:53

clock-img

pacuvce

pencil-img

1289

ИЗВОРНА ПОРАКА: mami

едноставно кога купуваш гледај да не се со капа, незнам што да ти предложам друго

Исто и јас многу внимавам кога купувам тренерки и едноставно секогаш кога ќе ми понудат такви работи,јас одбивам...И мене ми остануваат неизносени...Ама сепак се случува да добие за роденден или сл.па тогаш правам некои комбинации...

Love is in the air

clock-img

01.02.2010, 08:56

clock-img

Iva

pencil-img

626

И јас така мислам, како Мами. Не би предложила преправање, зошто има толку многу избор и не скапи работи, што не се исплати.  Јас не ги сакам многу тренерките со капа и затоа и не ги купувам. Но може да бидат на патент. Ги износуваме скоро сите.

clock-img

01.02.2010, 11:51

clock-img

mis.

pencil-img

3845

Мотхер29 ние го имаме истиот проблем.Тоа го сватив кога мартин беше на возраст како Марко и сите горни тренерки како дуксери со патент ни останаа неизносени.Јас постојано купувам тренерки кои горната е како блуза да не е на рскопчување и нема проблем.Е сега малку поретко ги има такви но кога најдам комплет веднаш го купувам и го износува максимално.Веќе го знаат сите дека не носи блузи со капа,патенти и јака и не му ни купуваат такви.user posted image Многу е интересен може да му облечеш со патент кога одиме некаде но ако стигнеме мисли дека е јакна и веднаш ја соблекува не трпи.Чудно и мм е таков не сака јаки и патенти.Каков татко таков син.user posted image

clock-img

01.02.2010, 11:54

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

ако Дамјан почне во градинка ќе го облакам како по дома, трењерки, не го дотерувам, нема потреба.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

01.02.2010, 12:43

clock-img

pacuvce

pencil-img

1289

ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica

ако Дамјан почне во градинка ќе го облакам како по дома, трењерки, не го дотерувам, нема потреба.

Јас ова го применував со постариот син,затоа што таму се влечат долу по под,од манџите целиот ќе се стори лом,така да воопшто не сум се трудела нешто многу да го дотерувам...

Love is in the air

clock-img

01.02.2010, 12:46

clock-img

majka 79

pencil-img

836

za vo gradinka samo trenerki, da mu bidi komotno a i mnogu se valka.

clock-img

01.02.2010, 13:55

clock-img

zami

pencil-img

574

koga bese pomal redovno vo gradinka odese so trenerki, a sega cestopati e i vo farmerki.
Znaci isto kako doma sto si sedi, so taa razlika sto za doma gi cuvame tie so fleki koi ne iskacaat, a za vo gradinka si imame drugi, cisticki novicki.

Mother 29 zosto da mu smeta kapata za spienje, koga vo gradinka gi presoblakaat za spienje. Nie obavezno nosime i pizamki vo gradinka za spienje, zimno vreme spijat po dzivrite ili po hulahopki ama gornata bluza obavezno ja zamenuvaat so pizama.

dukserite so patent ne se prakticni zosto i da ne go otkopcuva toa metalnoto patantce sekogas ke mu smeta na vratot, jas kako mis. redovno imam problem da najdam ubavi trenerki so goren del koj ne e na patent.

Allways look on the bright side of life!

clock-img

01.02.2010, 17:39

clock-img

April

pencil-img

1257

за поголеми дечиња дуксерите со патент се ок, за да можат сами да си ги откопчаат ако им е топло, барем јас така мислам...
ќерка ми има 5 год. и веќе си има свој стил user posted image не сака баш да оди во тренерки во градинка (и јас мислам дека во нив е најкомотно), ама сепак девојче е и сака да облече фустан или сукња...
еве денес на пр. имавме мал проблем сабајлето, не ја сакала таа блуза (ич не била убава)...и кога ја прашав пред малку дали во градинка го соблекла дуксерот, ми одговори: не, блузата не ми беше убава и не сакав да ми ја гледаат децата user posted image коментар???
инаку зимно време и' облекувам хулахопки обавезно, а горе долна маичка, потенка блуза и џемпер или дуксер (да не и' е ладно до таму, а после го соблекува, или не, во зависност од тоа дали блузата и' е убава) user posted image

clock-img

01.02.2010, 18:52

clock-img

BILJANA_G

pencil-img

491

Nie ne odime vo gradinka ama koga bi odela se razbira ke gledam da i oblecam nesto so sto ke i bide komotno a ne da ja stega.A i koga odime kaj babite ja oblecuvam pokomotno,a za setanje togas ja doteruvam.

clock-img

09.02.2010, 18:09

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

Секогаш им облекував фармерки или тренерки. Ќерките се на мене, па не ни сакаа сукњи да носат. Пресреќни се кога ќе им купам ракавици или патики со костурски глави user posted image .
Инаку најчесто, фармерчиња, блуза, џемпер за до врата, и одма јас им го соблакав, затоа што учителките ме убедуваа дека од сабајле е ладно, а тие носеа маици со кратки ракави. Хулхопки или ѕиври не држиме. :)

clock-img

10.02.2010, 09:37

clock-img

topce

pencil-img

523

прво ја носев во панталонки и фустанчиња ама кога видов дека цел ден во пижами ја шетаат за да и било поудобно почнав по тренерки да ја носам.

clock-img

08.03.2010, 20:27

clock-img

mama Maja

pencil-img

14

Коста за во градинка му облакам тренерчиња. Јас мислам дека така му е најубаво. Инаку Коста незнае што е сеуште ни хулахопки ни ѕивриuser posted image Ни од бебе не сум  му облакала а ни планирам да му облечам. Така си е научен да си биде гол одоздола под тренерчињата или пантолонки што носи . Горе само маичка со прерамки и нормално блузичка и јакна. А лето ....бермуди , маичка со кратки ракавчиња или прерамчиња и толку. Секој различно нели???user posted image

clock-img

08.03.2010, 20:31

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Маја одлично што си го навикнала така, велат како ќе го навикнеш од мало, така ќе биде до големоuser posted image И јас Мартина сега за во градинка ја облекувам во тренерки најчесто и тенка блузичка, бидејќи навистина е многу топло во градинка. И добре ни дојде Мајаuser posted image

< Поракaта ја уредил Еца -- 8.3.2010 20:32:02 >

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

08.03.2010, 20:34

clock-img

mama Maja

pencil-img

14

Да во право си Еца , многу им е топло во градинка.

Инаку добро ве најдов и мило ми е што се уклучив во дискусиите на Форумов.

Поздрав и Среќен Празник

clock-img

09.03.2010, 10:43

clock-img

mami

pencil-img

8680

Здравје кога ке тргне во градинка ке оди со тренерчиња, евентуално некои екстра комотни фармерчиња. Е сега ако сам изрази желба да се подотера па тогаш, ама посекако во ранчето би му ставила и тренерчиња за секој случај

clock-img

09.03.2010, 10:46

clock-img

big_mama817

pencil-img

1331

ние до скоро носевме тренерки а сега бара да носи фармерки бидејќи најверојатно повеќето деца ноат фармерки но во ранецот има резерва тренерки секогаш

Децата се најголемо богаство :)

clock-img

09.03.2010, 10:54

clock-img

Maria

pencil-img

533

Илија почна да оди воградинка овој месец и првите денови го праќавсо фармерки или пантолончиња на ластик а сега почнав со тренерки.Почна нешто да се буни.Повеќето деца одат по се изгледа со фармерки,па и тој сака.Не сака тренерки.user posted image Но мислам дека покомотни се со тренерки.

clock-img

01.04.2010, 08:56

clock-img

TRANSTAR

pencil-img

23

trenerki, bidejki sekoj den doaga so nakapani pa mi bese najlesno kupiv 7 para i samo peri nosi peri nosi

clock-img

07.10.2010, 14:40

clock-img

MATO

pencil-img

10

Me zacudi vcerasnata reakcija na ucitelkata vo gradinka deka deteto e slabo obleceno: imase corapi po kolenici, vo toplinki, debela dolna trenerka i bluzicka, a vo ranceto imase uste po edna rabota za rezerva. I zatoa me zacudi koga rekoa deka zemale obleka od drugi deca user posted image  denes mu oblekov i dzivri, 2 para corapi, dzemperce. Najverojatno nemaat greenje, pa morame da gi oblekuvame potoplo. Inaku, so prvoto dete mnogu pokomotno se oblekuvavme i toj ne znaese za dzivri ili dzemper.

Поздрав,
Мато

Последни статии

article-img