cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Каучукова или силиконска цуцла?

clock-img

27.08.2009, 11:37

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Каучуковата цуцла е од природен материјал и пократко трае (и треба да се менува почесто), додека силинконската подолго трае. Вашите искуства и размислувања за тоа која и зошто е подобра?

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

27.08.2009, 11:39

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

Каучуковата е помека и може полесно да се дупне, откако ќе направи бебето 6 месеци треба да се почне со силиконска цуцла.А дали има врска со растот на збите било која цуцла?

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

27.08.2009, 11:41

clock-img

mami

pencil-img

8680

свеки му купи на Лука силиконски цуцли и овој несакаше ни да ги проба, ги плукаше, после мајка ми му купи каучукова и ја фати и до ден денес сме со таква цуцла. Помека е и да, се менува на пократок период ама па и подобро според мене. Силиконска пробавме пак да му дадеме ама не ја сака дека му е тврда

clock-img

27.08.2009, 11:43

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

ние од 6 месеци сме стрикно на силиконска и му ја менувам на месец ипол 2.

clock-img

21.09.2009, 20:21

clock-img

mis.

pencil-img

3845

Јас и за двете деца започнав со каучукова цуцла но уште со првото вриење знаеше да се деформира и веднаш преминав на силиконска.И двете деца тешко ми фатија цуцла па ги испробав скоро сите и силиконската полесно ја фатија и се покажа како поиздржлива на вриење.

clock-img

03.10.2009, 18:08

clock-img

nelka

pencil-img

20

nie prvo koristevme silikonska pa posle dva meseci kupivme kaucukova..no nasiot bebus poveke ja saka silikonskata .pa ja ostavivme novata i prodolzivme so silikonskauser posted image

clock-img

30.11.2009, 19:58

clock-img

darija

pencil-img

5

nie prvo pocnavme so silikonski anatomski cucli i samo na niv se navikna kerka mi .probav chicco-va fizioloska ama ne ja prifaka pa se vrativme na prvite .od prviot den e na ishrana so sise no samo na moe mleko (se izmolzuvam)

clock-img

30.11.2009, 20:13

clock-img

Maria

pencil-img

533

Lele Darija kako uspevas toa da go pravis sekoj den,postojano?Jas trebase da se molzam koga go rodiv Ilija,bidejki dobiv mastit.I mi bese mnogu bolno.Znam kako e da odbiva da cica od tebe,nie go imavme toj problem prvite 2-3 dena vo bolnica.No potoa se nauci i tolku.kolku meseci ima tvoeto malecko?

clock-img

11.12.2009, 12:39

clock-img

Mucka

pencil-img

117

cisto zbog higijene preferiram silikon....iako imamo i kaucukovu.....kcer ih jos ne zeli...2 mjeseca su joj.....ali sin nazalost 3 i pol g jos spava sa cuclom....e sto da mu pravim....znam da ce morat protezu za zube nosit zbog tog...vec mu zagriz ima rupu...:(****

clock-img

23.01.2010, 00:26

clock-img

Весна

pencil-img

771

А кажете ми, кога првпат им дадовте -каква и да е- цуцла? Јана некако ми е мала за цуцла, само месец и 1 недела е. Неколку пати имаме пробано да и’ дадеме, но таа ги стиска ли стиска устенцата. Еднаш свекрва ми успеа да и ја тупне, и тоа наопаку и’ ја ставила. Гррррр, колку бев лута!
Туку, чекајќи во ординација кај матичната, беше една женичка со двомесечно бебе и имаше дадено некаква посебна, анатомска цуцла во која има дупче во средината, во кое се става прстот и бебето мисли дека го цица прстот на мајка му. Ги давале во Ремедика, а таа ја купила во некоја аптека кај универзална. Знаете нешто за ваквата цуцла?

clock-img

23.01.2010, 09:22

clock-img

mis.

pencil-img

3845

Весна доколу е мирна и не плаче па и немаш некоја голема корист од неа повеќе има штета..Обично голема работа им врши на мајките чии деца плачат па со тоа успеваат да ги смират.Моите деца не прифатија цуцла лажовка и всушност не знам за каква прашуваш.Доколку имаш потреба тогаш јас би ти препорачала силиконска иако лекарите до 1 година преферираат каучукова како за цуцла лажовка така и за цуцла за шише.

clock-img

23.01.2010, 09:29

clock-img

mami

pencil-img

8680

Веснич, абе ти се огромни цуцли и мене ми се многу гадни, а да не и даваш цуцла воопшто?Убаво ти вика Мис, ако немаш потреба од неа зошто на сила да и ја нудиш...

clock-img

23.01.2010, 09:34

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

Damjan дури на 3 месеци проба и прифати цуцла и тоа каучукова од НУК.

clock-img

29.01.2010, 12:41

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

Oсвен силиконска ,друга не сум му купила....тие другите ми мирисаатuser posted image
ама сега не ни треба никаква user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.01.2010, 12:46

clock-img

BILJANA_G

pencil-img

491

Selikonska.Imam kupeno im kaucukova i nikako ne bez zadovolna so vrienje omeknuvaat.

clock-img

22.02.2010, 12:26

clock-img

dragana_vane

pencil-img

263

Koristime kaucukova, no mnogu brzo se deformira, pa sega so vtorotouser posted image ke probam so silikonska, a Vidan ne saka da  fati nikakva druga cucla osven kaucukova na Nuk. Uste kakva nemam zemeno. Vednas ja pluka.user posted image Samo neznam dali da i dadam na user posted image koga ke se rodi, vednas silikonska, ili da pocnam so kaucukova?user posted image . Ako i dadam vednas kaucukova, mi e strav deka posle nema da ja prifati silikonskata. Kako user posted image .

clock-img

22.02.2010, 12:32

clock-img

Adrijana

pencil-img

1301

Eva si cuca samo silikonska, kaucukova ne sme ni probaleuser posted image

clock-img

22.02.2010, 12:35

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

дамјан до 6 месеци цуцаше каучук а после силиконска.

познавам деца на возраст од дамјан сеуште се со каучукова од причина што се гадат од силиконска.

секое дете си е различноuser posted image

clock-img

02.03.2010, 00:01

clock-img

baby mama

pencil-img

679

Јана има каучукова цуцла на НУК. Ова веќе и е втора, првата ни се залепи а не ја користевме многу. И поарноuser posted image

clock-img

07.06.2010, 21:54

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

Martin sega pred 2-3 nedeli pocna da cica cucla i toa kaucukova, silikonskata ja pluka

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

04.07.2010, 18:56

clock-img

ananikol

pencil-img

1568

Ne sum kupila kaucukova cucla ni so pogolemiot sin a ni so bebusov.
Kupivme nekolku i site bea silikonski pa za sreka ja fati poslednata a veke izgubiv nadez deka ke fati cucla user posted image

clock-img

04.07.2010, 23:14

clock-img

baby mama

pencil-img

679

И купив на Јана силиконски цуцли ама никако не ги фаќа, си игра со нив, па ги фрла.Овие ги земав од Чико ама многу се тврди, сите силиконски цуцли се такви тврди? Да знам да не купувам од друга фирма.

Always kiss your children goodnight - even if they''re already asleep.

clock-img

05.07.2010, 00:13

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

Да, baby mama, силиконските цуцли се потврди од качуковите ама побавно замирисуваат.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

clock-img

05.07.2010, 15:22

clock-img

baby mama

pencil-img

679

Па изгледа ќе остане на каучукова цуцла. Проблем е кога ќе заспива и така се врти 10-15 мин низ кревет, па уште цуцлата да не и е погодена и ќе почне да вриштиuser posted image

Always kiss your children goodnight - even if they''re already asleep.

clock-img

06.07.2010, 10:03

clock-img

zaklina

pencil-img

48

nie koristvme silikonska cucla od nuk.koga prvpat mu ja dadov na sin mi taka so slast ja prifati sto mislev deka do 5 god ke ja cuca.ama merakot mu pomina za odprilika eden mesec i sega ne saka da ja vidi 

Последни статии

article-img