cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Колку деца имате?

clock-img

30.04.2009, 07:28

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Колку деца имате,а колку би сакале да имате?

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

30.04.2009, 10:40

clock-img

mis.

pencil-img

3845

Имам два сина, а би сакала да имам 4 ако се исполнат некои услови кои некако ми изгледаат невозможни.

clock-img

30.04.2009, 11:34

clock-img

Anushka

pencil-img

1392

jas sum edinica i vecno osamena. Sega nemam veke ni roditeliuser posted image
Zatoa koga bev dete ( a uste togas bev golem decar) nemozev da se nagodam so sebe si dali sakam tri ili pet. Arno ama, Gospod me cul, pa vaka mi napra'il:
moi 2 deca

clock-img

30.04.2009, 11:35

clock-img

Anushka

pencil-img

1392

+ negovi dve deca
+ edno zaednicko na pat
= PET user posted image

clock-img

30.04.2009, 11:42

clock-img

agnes77

pencil-img

1959

немам деце али би сакала да посвојувам 2 деце user posted image

clock-img

30.04.2009, 11:46

clock-img

mami

pencil-img

8680

Агнес правилно е - да посвојам(идно време) а посвојувам е сегашноuser posted image и 2 деца, во македонскиот јазик нема падежи како што има српскиот па именката си останува иста иако бројката пред неа се менува...ете да знаеш за следниот пат, па побрзо да научиш правилно македонскиuser posted image

clock-img

30.04.2009, 11:47

clock-img

mami

pencil-img

8680

добро Анушке како се прифатија твоите и неговите деца? сите заедно живеете?

clock-img

30.04.2009, 11:57

clock-img

Anushka

pencil-img

1392

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  за жал, сега не. Многу би сакала, ама работите се менуваат. Големите се веќе „испилени„ и си го бираат самите своето место на живеење (студираат), моите се сега со нас.
Сепак, како што напишав и во другата тема - сите си ги носам во срцето и постојано мислам на нив. Верувај, гените немаат врска со тоа - ако го сакаш нивниот татко (мајка), ќе ги сакаш и неговите (нејзините) деца. Понекогаш (многу често) другите ми се поважни - зашто знам, нивната среќа, задоволство и спокојство е среќа за нивниот татко.
Иако, има туѓи влијанија, многу малограѓанштина, традиција и тесноградост, сепак user posted image  важна е љубовта и неограничената и огромна желба тие деца да се сакаат такви какви се, да се разберат и одобрат. А најва`на е искреноста со нив. Ни едно дете несака да го лажеш, ма колку да е болна вистината.
Треба да се биде со отворено срце и затворени предрасуди.user posted image

clock-img

30.04.2009, 11:58

clock-img

agnes77

pencil-img

1959

ИЗВОРНА ПОРАКА: mami

Агнес правилно е - да посвојам(идно време) а посвојувам е сегашноuser posted image и 2 деца, во македонскиот јазик нема падежи како што има српскиот па именката си останува иста иако бројката пред неа се менува...ете да знаеш за следниот пат, па побрзо да научиш правилно македонскиuser posted image

ok, dali je to ispravno

jas sakam da posvojam 2 deca

to sad znači, da želim posvojiti user posted image  +user posted image  zajedno, jel tako?

i puno hvala za bezplatnu leciju user posted image

clock-img

30.04.2009, 12:09

clock-img

mami

pencil-img

8680

user posted image user posted image user posted image user posted image
ете гледаш дека не е тешкоuser posted image брзо се учи...

clock-img

30.04.2009, 12:13

clock-img

Anushka

pencil-img

1392

Агнес, си ме воодушевила!!! Браво, многу добра одлука. Да имаш децаuser posted image е испонитената работа на светот!
Ти посакувам многу среќа, затоа што знам колку е тешко да се победат сите бирократски пречки

clock-img

30.04.2009, 13:17

clock-img

Katuska

pencil-img

150

И јас се сложувам со тебе, секогаш сум размислувала на тој начин, АКО ИСКРЕНО ГО САКАШ ЧОВЕКОТ ДО ТЕБЕ неможе да не ги сакашдругите околу него, па сепак тоа се луѓе кои тој ги обожава во случајот тоа се неговите деца..

clock-img

30.04.2009, 13:22

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Леле јас не сум пишала колку деца имамuser posted image едно направено,другото на пат,третото во план,за понатака како е Господ никој не е!Ние сме три сестри и мислам нема нисшто поубаво од тоа кога сите три со нашите малишани ке се собереме,полна кука,полни срцаuser posted image user posted image user posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

31.07.2009, 13:42

clock-img

BEBICA

pencil-img

2014

Momentalno imam edno dete kerkicka no planirame uste edno se nadevame bratce.

clock-img

31.07.2009, 13:45

clock-img

Tanjicka

pencil-img

475

edno sto e na pat, i edno sto ke go planirame za ponataka

clock-img

31.07.2009, 13:52

clock-img

selma

pencil-img

23

jas imam 1 since i ne planiram zasega nisto mozebi posle 10 godini drugouser posted image user posted image user posted image

SELMA

clock-img

31.07.2009, 13:57

clock-img

mimicka

pencil-img

183

Za sega imam edno since a bi sakala za dve do tri godinii koga ke mi prkne Ilija i kerkicka

clock-img

06.08.2009, 18:29

clock-img

nadica

pencil-img

4381

sega za sega samo edna kerka no bi sakala ponatamu uste1 ili 2 user posted image ili poveke samo zdravje user posted image user posted image user posted image

clock-img

06.08.2009, 18:37

clock-img

katence

pencil-img

222

jas imam dve decinja maski i zensko i poveke ne planirame da imame.

clock-img

07.08.2009, 11:21

clock-img

big_mama817

pencil-img

1331

edno slatko malo ma najubavo user posted image  i ne planiram za ponata mu user posted image

Децата се најголемо богаство :)

clock-img

07.08.2009, 11:32

clock-img

ripce

pencil-img

2148

имам синче, кое може да очекува братче или сестричка здравје за 3-4 години кога мама ќе заврши факултет. Сакам наредното да е женско

clock-img

07.08.2009, 12:11

clock-img

niki

pencil-img

4299

Imam edna kerkicka i bi sakala da imam i since, ama prvo da sredime nekoi raboti vo zivotov pa posle. Nekogas vikav obavezno dve decinja, sega si vikam do 35 ako rodam uste edno dobro, ako ne dovolno mi e i ova edno sto go imam. Pa ke vidime sto ke bide imam vreme.
Vcera ginekologot me prasuvase mislis ti uste edno da ragas, a ja mu vikam mlada sum ima vreme, toj pak mi vika vremeto si leta, u pravo e ama najlesno e da rodis, koj ke go cuva e rabotava.

clock-img

29.08.2009, 09:48

clock-img

ivanaa

pencil-img

66

imam sin i kerka... user posted image

clock-img

04.09.2009, 07:11

clock-img

Bile

pencil-img

440

imama edno dete koe go cekav celi 7 godini sega zdravje vtoroto e na pat, koga ke se rodi togas ke si pisam poraka deka imam dve

clock-img

27.10.2009, 09:35

clock-img

Cacko

pencil-img

1127

Imam edna kerkicka,a sakame so mm da imame tri decinja(polot ne mi e biten,barem na meneuser posted image )so toa sto sakam da si bidat okolu 3 god razlika,ama ke vidime,neliuser posted image

Последни статии

article-img