за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Ајде да преброиме колку првачиња имаме на Рингераја
Утре е најважниот ден во нивниот живот, па да им посакаме многу среќа, успех во учењето, многу нови пријателства и добри учителки/учители
Мамички, Вие можете да ги разменувате чувствата во врска со првиот училишен ден на Вашето дете.
< Поракaта ја уредил Палешка -- 31.8.2010 9:30:34 >
31.08.2010, 12:08
Nade
185
Браво за темата !!!
Андреј е прваче , се спремаме , возбудени сме, вчера порачавме торта, ке правиме забава и со вас ќе ги споделиме впечатоците, поздрав до сите првачиња и нивните семејства
01.09.2010, 07:02
Viktori
5329
Наде, со среќа и преубаво да си поминете на првиот училишен ден! Само 5ки да носите!
01.09.2010, 08:37
beki RR
511
Први септември ми е некако многу свечен ден.Децата тргнуваат на училиште.А првачињата па....за нив е вистинска возбуда. Детето зачекорува во животот со обврски.Прекрсано.Кога само човек ќе ги погледне така мали, мали , да му дојде да ги изеде, и тие мали за некоја година ќе станат големи..меѓу нив седи некој иден научник, доктор, професор, политичар...
Наде , ви посакувам многу многу среќа, и многу успех. Нека училиштето го научи да биде човек ,како да застане на свои нозе секогаш,без разлика во која ситуација се наоѓа,тоа е дефинивно најголемата придобивка.
19.09.2010, 23:53
kirova
14
zdravo na site sto imaat prvacinja golema radost za site decinja prekrasni srcenca
11.08.2011, 11:26
zapce
361
Ајде мамички кој оваа година ке има прваче, како се чувствувате по повод тргнувањето на вашето дете во училиште кој ке части за таа прилика, се спремате ли за почетокот на вашето прваче, дали сте возбудени......
11.08.2011, 11:32
fila
225
i mojot sin od 1-vi septemvri ke bide prvace i mnogu sum vozbudena i poleka poleka se podgotvuvame za toj den
11.08.2011, 14:36
skorpijana
683
mojot sin petar do 1vi septemvri ke trgne na skolo prvace na site prvacinja im posakuvam mnogu uspeh vo ucenjeto i mnogu 55555555555555
18.08.2011, 02:56
Axel
90
Ajde ringerajki gledam deka lani ne ste bile mnogu aktivni na ovaa tema. Da vidime sega na ovaa tema da pisete poveke. Kerka mi e ovaa godina prvace, pa se spremame (ke poracuvame torta, pa sto ke nosi ona, pa jas...). sakav da gi prasam i onie mamicki sto veke imaat iskustvo kako bese prviot den i na sto treba da obrneme vnimanie poveke denta (slikanje, snimanje, so kogo da ideme, odnosno kolku dusi, castenje itn...). Pozdrav
P.S. Denes se javiv vo ucilisteto i me iznervira pedagogot koga mi rece deka kao demek uste nemalo spisoci i ne znaele koj kade ke bide (a jas od dtugi izvori znam deka veke se se znae). Pa , sto da pravam da se bunam za da vidam so kogo e i kaj koja ucitelka ili ne????????
18.08.2011, 09:15
riba79
683
Axel,istoto i jas se mislam .nie se zapisavme vo G.Puleski i isto mene mi kazaa deka nemalo raspored(edna ucitelka sto ja poznavam).ajde vie mamicki so pogolemo iskustvo pisete...
18.08.2011, 22:46
suzeto
1297
i mojot sin ovaa godina e prvace,jas sum mnogu vozbudena poveke od nego a toj se uste ne e svesen deka dve nedeli e mnogu kratok period i samo me prasuva kolku ke bidam jas golem sega sum mal
20.08.2011, 18:03
anedespo
940
I mojot sin e prvace ovaa godina. Jas sum mnogu isplasena zaradi ADHD . Se nadevam deka ke bide dobro i iskreno veruvam vo toa. Cestitki za site prvacinja i mnogu 5-ki.
30.08.2011, 08:24
Felly RR
7977
Се ближи првиот училишен ден. Да им посакаме многу успеси на сите наши првачиња.
30.08.2011, 09:31
mamicki
1111
Се брои ли во првачиња моето „прваче“ (постариот син е прва година средно од есенва)?
30.08.2011, 10:42
Felly RR
7977
Многу успех и за твојот син mamicki, еве тука имаме дискутирано за уписот во средно
31.08.2011, 08:56
mila mama
1616
Ajde prvacinja so lesno da vi bide! Da pominete polesno vo zivotot otkolku nie sto sme pominale
31.08.2011, 09:36
arh_diz
7198
So lesno na site prvacinja
31.08.2011, 15:42
bojanas
187
Лука е прваче од утре во Ѓорѓија Пулески. Мноооооооооооогу сум возбудена и преплашена како ќе се снајде, но како за сите така и за моето. Гледам дека нема дискусија за училишна торба. Ајде некој совет од поискусните марки-каква торба , со тркалца или без, марка, кај ја има ???
31.08.2011, 20:47
Tanjat7880
1256
I mojot sin utre zacekoruva vo svetot na "obvrskite"trgnuva vo prvo odd. Ke castime sladoled zatoa shto ke bide africki toplol den. Jas sum vozbudena,da a nego muva ne go lazi:)
01.09.2011, 21:46
*miki mami*
579
Neka im e so sreka prviot ucilisen den na nasite prvacinja i samo petki da nosat za mama i tato da se goredeat so niv
01.09.2011, 23:38
Felly RR
7977
ИЗВОРНА ПОРАКА: bojanas
Гледам дека нема дискусија за училишна торба. Ајде некој совет од поискусните марки-каква торба , со тркалца или без, марка, кај ја има ???
Бојанас, твојот пост го префрлив во новата тема за училишен прибор, се надевам таму некоја од мајките ќе ти помогне со нејзиното искуство за училишните торби, јас лично немам видено многу деца со торби на тркалца, обично сите носат ранци, а за марки не знам.
29.08.2012, 15:20
Bilence2
727
Moze li da ja osvezime temava? Ima li i drugi prvacinja osven nas? Nie doma imame sega prvace i bebe interesno neli? . Se zapisavme vo Petar Pop Arsov vo K4. Se nadevam ke se snajdeme a i deka ke zapoznaeme i drugi prvacinja od ovaa generacija da gi podelime so niv iskustvata pa i da se.druzime
03.09.2012, 09:00
Felly RR
7977
03.09.2012, 11:58
kopriva
109
Првачиња успешна учебна година... Мојата принцеза тпргна во училиште целата возбудена...малку мрмкавме со оглед на тоа што бебушот ке остане сам дома но си имам првачееееееееееее
05.09.2012, 19:00
mama26
3977
EVE i nie trgnavme prvo oddelenie