cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Колку често перете?

clock-img

12.09.2009, 14:04

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Ајде жени колку лесто перете, колку пати во неделата уклучувате машина?
Јас секој ден, освен во недела, ретко да прескокнам ден(се случува...) и сега се размислувам да не ја претерувам јас работатаuser posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

12.09.2009, 14:15

clock-img

natasha

pencil-img

430

ili podobro koga ne peremeuser posted image user posted image user posted image user posted image sekoj den vrti masinata,pa koga ke se soberat za peglanje of lele majkouser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

12.09.2009, 14:27

clock-img

BEBICA

pencil-img

2014

Sekoj bozji den peram.moze i malku preteruvam no cepidlaka sum.Sto da pravamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

12.09.2009, 14:34

clock-img

Весна

pencil-img

771

Ех, па ова е стандард одговор за сите женетинки. Ние дома сме четворица (свекрва ми, маж ми, сестра му и јас), значи три на еден user posted image , па не една, по две-три машини на ден пуштаме и тоа најчесто бело, на вриење, а си мислам, а тек кога ќе се роди малово, ихааааа, Вардар не’ не крпи. user posted image

clock-img

13.09.2009, 18:49

clock-img

delfinka

pencil-img

416

jas ziveam sama so soprugot no mi se sobiraat raboti na sekoi dva dena da peram,a peglam ednas-samo petok nautro!
mnogu sum haoticna ako nesto ne mi e cisto,mazmi mi vika toa mi e mana,ama podobro da peram otkolku da mirisam na svasta.......

sekoj e blagosloven ako veruva vo boga

clock-img

13.09.2009, 19:45

clock-img

cevlice

pencil-img

209

Да викажам толку се собира алишта а само двајца сме дома .
Не поминало 2 дена се собрало за на вриене. А , најново што е го сменив
прашакот , сега го користам ПЕРСИЛ и екстра е за бело.

clock-img

13.09.2009, 20:16

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

Ние многу често пуштаме машина на 2-3 дена се собираат алишта.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

13.09.2009, 20:28

clock-img

Bile

pencil-img

440

Mene mi e sram da kazam deka sekoj den skoro mi pere masinata. Znaci ako preskokneme den den naredniot se sobrale dve za vklucuvanje.

clock-img

13.09.2009, 21:07

clock-img

mami

pencil-img

8680

уххх..па се  нервирам кога треба да пеглам секој ден па обично во еден ден пуштам по 5 машини а следниот ден се утепувам од пеглање..еве вчера и денес само перам а вечерва ме чека пеглање на тон па ве поздравувам и ви пишувам утре од работа user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

13.09.2009, 21:32

clock-img

Twins

pencil-img

1228

па скоро секој де а ако прескокнам еден или два дена наредниот ден пуштам по двеuser posted image

clock-img

14.09.2009, 13:05

clock-img

bibi

pencil-img

124

а бе луѓе што правите вие, па евн живеат од вас. Си велам да не нешто не е во ред со мене. па, јас маж ми и ќеркичката си пуштаме викенд машини, се што ќе ми се собере од неделата и викенд ќе пуштам по 4, 5 машини и после до душа капнувам од пружување и пеглање алишта, ама јас така правам. Имам алишта многу,Сара веќе не е мала, 2 годишна е,ама си мочка и кака на шоља, така што пелени не користиме освен сеуште ноќната, ама си имаме многу гаќички и си чекаме да ни се соберат. Па, штедете домаќинки малку, рецесија доаѓаuser posted image Е, сега тргнавме во градинка, па може повеќе да се валкаме , тоа допрва ќе видимеuser posted image

Бракот понесен од силите на љубовта станува полесен товар

clock-img

14.09.2009, 13:10

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Јас перам два пати во работните денови и 3-4 машини во сабота. Над мене комшивката стално се жали дека не може да истресе, ама сама е па кој и валка user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

14.09.2009, 13:13

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

zaperuvam toa sto e na raka reci si skoro, sekoj den.a masina preku eden den.

clock-img

14.09.2009, 13:13

clock-img

big_mama817

pencil-img

1331

mnogu cesto pa da ne preteram najmalce ednas vo denot user posted image

Децата се најголемо богаство :)

clock-img

14.09.2009, 13:15

clock-img

bibi

pencil-img

124

а, машините што ги пуштате се полни онака, крцаат или полупразни?user posted image user posted image user posted image

Бракот понесен од силите на љубовта станува полесен товар

clock-img

14.09.2009, 13:15

clock-img

srekna mama

pencil-img

316

и јас доста честочретко се случува да прескокнам ден

clock-img

14.09.2009, 13:42

clock-img

Natasha5

pencil-img

830

Охооо секој ден,машината пере на 2-3  дена  а од Јана на рака перам секој ден .

clock-img

14.09.2009, 14:53

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

и јас перам секој ден. дома сме тројца ама мислам дека од бебушот има најмогу валкани работи. неделно за нејзини алишта пуштам 3 до 4 машини. ако преку недела не сум можела да пуштам машина, се собира за викенд и тогаш тешко мене - викендов пуштив дури 8 машини. мислам дена цел ден тоа правев - пушти, пружи, собери, испеглај, нареди. аман више!!! 

clock-img

15.09.2009, 08:33

clock-img

mami

pencil-img

8680

кога беше лука помал пуштав секој ден некогаш и по 2, сега кога порасна ми се фака се на куп и пуштам обично четврток и петок навечер по 2 или повеќе за недела да пеглам до касно и понеделник да спијам на работаuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

15.09.2009, 08:36

clock-img

Весна

pencil-img

771

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

clock-img

15.09.2009, 08:39

clock-img

mami

pencil-img

8680

ааа смеј се..ке те видам за некој месецuser posted image user posted image

clock-img

05.10.2009, 14:19

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

Машината ми е расипанаuser posted image user posted image user posted image па деновиве свекрва ми пушта машина и за нас ама и свекор ми морам да го пофалам ми ги враќа соастрени испеглани алиштата, намирисани да ти е мерак да си ги наредиш во плакар.Се надевам брзо ќе ни ја поправат машинатаuser posted image

А вие мамички колку често перете?

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

05.10.2009, 14:24

clock-img

mami

pencil-img

8680

мислам дека си го урнав рекордот вчера..пуштив 4 и останаа алишта за уште една ама ми се спиеше веке, и плус како што ги сушам внатре немаше шанса, да е жива и здрава сушалката колку тежина може да трпиuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

05.10.2009, 14:27

clock-img

nutelizza

pencil-img

357

Секој ден освен петок и недела

clock-img

05.10.2009, 14:30

clock-img

niki

pencil-img

4299

Јас немам ред на перење, може секој ден да уклучувам по една па неколку дена да не перам, па да уклучам во еден ден три- четири машини и така, како сум расположена и зависи колку се собрало за перење.

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

Последни статии

article-img