cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Колку јазици зборувате?

clock-img

08.10.2009, 15:55

clock-img

penelopa

pencil-img

3419

Јас да си се пофалам ги разбирам и зборувам сите јазици од бивша ЈУuser posted image ...посебно словеечкиот супер ми иде но сакам да го усовршам...од светските секако англискиот; сум учела и германски ама ништо не знам- браво за наставничката user posted image ... а би сакала да научам и италијански.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

clock-img

08.10.2009, 15:56

clock-img

mami

pencil-img

8680

Одлично зборувам руски и српски, потоа доаѓа англиски и шпански, сега сум на ум да го учам словенечкиот, со малку воља и напор ке биде и тоа

clock-img

08.10.2009, 15:57

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

англиски-одлично,италијански и германски-слабо

clock-img

08.10.2009, 16:02

clock-img

niki

pencil-img

4299

Зборувам англиски, грчки и српски, почнав да учам шпански и италијански и никако да завршам со учењето, ама разбирам помалку и не би било лошо да научам француски, во план сум, ама кога ќе се оствари планот ќе видиме. Се од утре седнувам да ги завршам двата и да го почнам третиов и никако да ми дојде тоа утрето.

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

clock-img

08.10.2009, 16:04

clock-img

mami

pencil-img

8680

ники за шпански имам некои материјали на комп ако сакаш да ти ги пуштам? а за француски ако треба помош кажувај ке најдам некоја од другарките што учеше па ке ти праќам материјали

clock-img

08.10.2009, 16:04

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

Одлично зборувам англиски, германски, српски, шпански а го имам учено италијански но само знам по нешто да разберам.имам учено и полски на факс но не се сеќавам ништо.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

08.10.2009, 16:09

clock-img

niki

pencil-img

4299

Не би било лошо за шпанскиов. За француски имам најдено еден сајт со интерактивни лекции има и изговор со звук и се арно ама никако да се наканам. Инаку имам материјали, не да немам, и за германски имам книга со дискови, ама незнам што ме фатила мрза и неможам да се организирам никако.

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

clock-img

08.10.2009, 16:13

clock-img

bibi

pencil-img

124

одлично зборувам англиски, српски, помалку шпански. Бидејќи работам во таква средина го научив и албанскиот и 2 степена турски завршив. Мислам знам да се разберам со пациентиве на албански скоро се,ама турски потешкоuser posted image

Бракот понесен од силите на љубовта станува полесен товар

clock-img

08.10.2009, 16:15

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

па англиски го знам баш онака солидно (би било срамота  да не знам оти пола другарки ми се професорки по англиски user posted image ), а руски, германски и италјански знам онака, ги учев што во школо што на факултет. Е сега за српски да не спомнувам оти јас сум дете од постарата генерација и ни беше задолжителен у основно user posted image ..и не знам дали овде се сметаат и мртви јазици, пошто знам и латински..user posted image user posted image user posted image ..

clock-img

08.10.2009, 16:18

clock-img

niki

pencil-img

4299

Браво рингерајки полиглотиuser posted image user posted image user posted image
Може треба да ни отворат еден форум за учење на странски јазици, па да си помагаме и заедно да учиме.

clock-img

08.10.2009, 16:36

clock-img

Enika

pencil-img

1480

zboram angliski, vlashki(majcin) perfektno neli:Dza ju jazicive ne komentoram neli:Ducev italijanski i mn poveke razbiram ama tesko mi e da vratam mn go mehsav so spanski  i ostanav na razbiranje ama kaj i da e pak ke se zapisham...spanski i portugalski razbiram skoro se(portugalskiot od brazil im e troa pomek ovie d portugalija nemozam da gi razberam)drui i gi koristev vo anglija koga bev vo shkolo:D
jazicar sum po profesija i toa me vlece...sakam da naucam sto poveke jazici...a da i albanski ucev na fax..ama mn malku znam nekoj zbor..tesko mi se vide ke treba da se zapne poveke za da mi trgne:Dsum ucela i germanski u sredno i malku grcki
kako i da e iam namera da naucam sto poveke jazici

clock-img

08.10.2009, 17:03

clock-img

mis.

pencil-img

3845

Жени па дај напишете некоја страна и ние што не знаеме толку јазици да научиме нешто .user posted image

clock-img

08.10.2009, 17:20

clock-img

beki RR

pencil-img

511

Livemocha , se zaclenuvate i ucite:)
Jas zboruvam vlashki,angliski,(da ne spomnuvam srpski i bugarski),razbiram romanski,shpanski,mala rabota grcki,pocnav na livemocha da naucham germaski ama nekako nemam vreme.

clock-img

08.10.2009, 20:54

clock-img

Natasha5

pencil-img

830

Англиски ,српски и македонскиuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

09.10.2009, 08:03

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

бреее навистина сите полиглоти на едно место, бравоuser posted image user posted image user posted image

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

09.10.2009, 10:14

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

ејјјјј и јас зборам влашки,и јас сум влаинка по мајка...еј еника ,кој др. зборуваше, баш ми е мило....еве се така влаинкиuser posted image

лелелл како можев вчера да заборавам да пишам и влашкиuser posted image

clock-img

09.10.2009, 10:19

clock-img

Iva

pencil-img

626

Англиски зборувам одлично, спрски, бугарски разбирам, руски исто така, зошто по мајка сум русинка, а имам учено и албански.

clock-img

09.10.2009, 10:22

clock-img

Adrijana

pencil-img

1301

Znam agliski i spanski, posto ziveev vo Chicago 2 godini, i posto rabotev so mnogu meksikanci, zatoa nauciv spanski, a angliski mislam oti si go znam od sekogas. I mozam da se razberam nekako na srpski ili bugarski.

clock-img

09.10.2009, 10:25

clock-img

ripce

pencil-img

2148

англиски разбирам и зборувам, хрватски,српски и бугарски разбирам добро ама тешко дека зборувам, и шпански доста научив од овие сериите што ги гледав 

clock-img

09.10.2009, 11:08

clock-img

Enika

pencil-img

1480

mora eden da se javi za vlav za da donzaam...ajde koj drug znae vlashki...koj go razbirba ako ucite nekoj od romanskata grupa na jazici ke vidite koja osnova e za brzo ucnje:Dmother 29 i beki sea za sea:Da beki ti po tatko ili majka ili 100%.ja sum 100% vlainka i decko mi e 100% vlav...se najdome...od stipskite vlasi neli:)inace da i vo romanija komuniciram so vlashkiot:)

clock-img

09.10.2009, 23:15

clock-img

milijana

pencil-img

323

Македонија е земја на писмени, образовани млади луГе.Високо-стручни кадри..само Што од некои кои мислат дека се незаменливи немоземе да дојдеме на позиција. Повекето од македонците зборуваат на два па и повеке јазици..и потоа ми е чудно..кога ке не рангираат на некој долен праг..или кога ке ни препиШуваат мерки за школството како да сме болни. Верувам во школуваните млади луге и би сакала да се смени неШто во оваа наШа земја и младите да го најдат своето место под сонцето.верувам во полиглотите македонски, верувам во македонија.

clock-img

09.10.2009, 23:44

clock-img

Anushka

pencil-img

1392

зборувам англиски, германски по малку, совршено добро хрватски, учев малку албански... Во среедно старогрчки и латински.
До скоро учев јапонски (мојот животен сон), а сега учам бебешки.

clock-img

09.10.2009, 23:45

clock-img

mami

pencil-img

8680

мислиш повторуваш бебешки..тоа ти е како возење точак- никогаш не се забораваuser posted image

clock-img

09.10.2009, 23:46

clock-img

Natasha5

pencil-img

830

хаха бебешки  и јас го зборувам
user posted image

clock-img

12.10.2009, 23:01

clock-img

Боцко

pencil-img

806

одлично: SRB, HR, SLO, EN, DE
малку: IT, ES, AL
ептен малку, скоро ич (ама решив ќе го учам): GR

сурфав и дојдов до една нова интерактивна метода на учење јазици на компјутер. методата се заснова на принципот на учење на малите дечиња/бебиња на својот прв јазик. мојот верен другар стефан ми помага во освежувањето на мојот германски. само кликаш слики и после некое време сфаќаш дека ти влегло во потсвест. така сега тој програм ни е играта SIE KOCHT user posted image

повеќе инфо и демо за методата тукаuser posted image

Sometimes it is the people who no one imagines anything of, who do the things that no one can imagine.

Последни статии

article-img