за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Сите си имаме по некој утрински ритуал, некој се тушира по будењето, некој се освестува со шоља кафе, некој веднаш е спремен за функционирање...
Што правите вие откако ќе се разбудите, што ви помага да се подготвите за денот што е пред вас?
07.01.2012, 18:05
temjana
1159
Штом отворам очи пуштам музика( зависно на која нога сум станата обично на десна е рок, кубанско музиче... а на лева е класика или некој тежок џез ) Па одам под туш во меѓувреме кафемашината ми работи, додека сум во вц се шминкам и правам фриз... и го отстапувам вецето на мм, а јас во меѓувреме се облекувам, го ставам кафето во термос бидејќи го пијам на работа и сето ова ми фаќа околу половина час најмногу
07.01.2012, 18:08
Annet
2404
mmmmm prvo pijamkafe posle se drugo ako ne me prevari kerka mi da stane pa prvo nejze da ja sredam,inaku stanuvam i prv mi e kafenceto;-))))
07.01.2012, 21:06
Yummy Mammy
1690
Uf, obavezno prvo kafe. Vodata ja uklucuvam uste pred da vlezam da se mijam. Duri i da mi stane nekoe od decava, im vikam stoj, cekaj, prvo uklucuvam voda da zovrie, pa posle se drugo. Ne mozam da funkcioniram bez toa. I ne dozvoluvam nikoj drug da mi go napravi prvoto kafe. Bas mi e ritual.
07.01.2012, 21:16
Natasa981
955
off zaboraviv na ritualite otkako ja rodiv kerka mi , od pred skoro 3 meseci :)))
07.01.2012, 21:33
kikicka
4218
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981
off zaboraviv na ritualite otkako ja rodiv kerka mi , od pred skoro 3 meseci :)))
Јас така бевпослесевратив вонормала и сега станувам кафе правам за мене и мм когасака,ја средувам Леона,пелени појадокед др,семијам иго пијам кафето и цигарчето пуф паф мафија
07.01.2012, 21:44
mamicka77
1280
OOOOOOOOOOOOOOO jas kafeto go pijam duri koga ke ja sredam mila da jade i da ja presoblecam pa cisatm vo dnevna i na kraj kafeto
07.01.2012, 22:11
Тања РР
2029
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77
OOOOOOOOOOOOOOO jas kafeto go pijam duri koga ke ja sredam mila da jade i da ja presoblecam pa cisatm vo dnevna i na kraj kafeto
Од прилика вака изгледа и моето утро, немам посебен рутуал. Едно време прво пиев чаша вода со мед и јаболков оцет пред било што друго но сега баталив.
07.01.2012, 23:01
Tanjat7880
1256
Veke podolgo vreme(dve godini)sum bez rabota i mojot utrinski ritual koj mi e slobodno mozam da kazam dvigatel nautro e sledniot: -varam kafe 10-15minuti utrinska gimnastika dodeka mi se ladi kafenceto -go pijam kafeto so se drugarceto cigarce -se tushiram Otkoga sum na ovoj "rezim"nemam bolki vo vratot nitu grbot me boli i ednostavno dobivam energija,samo 10minutna lesna fizicka aktivnost me preporoduva!
08.01.2012, 00:21
AnnaMolly RR
6409
Јас пред да се роди Филип, кога ќе станев од спиење одев во ве-це, се миев заби, се чешлав (не се шминкам, освен за на свадби), се облекував и тргнував за на работа. Веднаш сум освестена, не ми треба кафе за да се освестам. Дури на работа го пијам првото кафе со колешките.
Сега прво го пресоблекувам Филип, му правам појадок, варам кафе и тој појадува, јас пијам кафе. (Ова преку викенд) Кога оди во градинка прво го облекувам него, го предавам на татко му да го носи во градинка, па јас се мијам, чешлам, облекувам и одам на работа. На пример, станувам во 06:45, а за на работа излегувам во 07:00. За 15 минути и дете спремно и јас.
08.01.2012, 09:24
Pepelaska *
3820
Пред да се роди М. станував пиев кафе , се спремав и одев на работа кога ќе бев 1 смена а ако бев 2 си спиев до 12 .
Сега се будам , варам кафе (ако спие Мартин ) седнувам на РР и раат си седам и пишувам, ако е станат го средувам него , па собата ја средувам кревети ова она, јадеме со него па после кафенце. А кога ќе се преселиме планирам други ритуали здравје
08.01.2012, 11:51
arh_diz
7198
Dokolku spie M stanuvam , odam vo wc ,mijam lice zabi se sreduvam,stavam nesto za dorucek za nego , stavam kafe i sednuvam na RR.Koga stanuva M prv se galime malku , go stavam na noksir mu pustam tv,jas odam da se sredam.Mu pravam dorucek i kafe za mene
08.01.2012, 12:34
mila28
1052
Jas uste pred da se porodam prvo sto pravev stom otvoram oci bese kafe, pa pota se spremav za rabota, inaku ne bev sposobna za nisto.
Sega otkako se porodiv eve 14 dena, prvo go sreduvam Filip(ima nekoj red fatenoo), mu davam da cicka, da go presoblecam i se selime vo dnevna i tamo kafence i PC, Filip mnogu saka da spie so muzika, taka da ke mu pustam nesto i dvajcata uzivame vo utroto. Se nadevam ova ke si potrae vaka. p.s.nie ziveem so sveki pa zatoa se ne i olesnato i seuste imam vreme za mene i toj moj ritual.
08.01.2012, 12:41
penelopa
3419
Мојот утрински ритуал пред излежување докај 09 одмарање докај 10 пред ТВ потоа доручек па кафе Сега: спиење докај 07.30 максимум 08 пресоблекување на потоа го ставам во Татамија да гледа цртани јас се средувам и правец кујна да измијам шишиња од млеко и нешто што останало од предходната вечер . Кафе си правам дури околу 12 кога ќе заспие
< Поракaта ја уредил penelopa -- 8.1.2012 12:42:03 >
08.01.2012, 14:35
Maca25
7558
Наутро прво нешто што правам е туширање. Без туш не можам очи да отворам. После спремање за на работа, па будење дете за во градинка.
08.01.2012, 15:50
Martins mom
3342
Секое утро околу 7 часот ме буди Мартин и следува ритуал со него, гушкање, галење и муабети на долго и широко(детето има навика се да ми прераскажува од претходниот ден ). Го преслекувам него, потоа себе, одиме во wc да се миеме и потоа тој си појадува, а јас пијам кафенце
08.01.2012, 16:28
Felly RR
7977
Утринско кафе, дефинитивно. Без кафе не можам да се расонам. Ако станеме со Матеа заедно, таа дури седи на нокширче јас варам кафе, и после цело време од нога си потпивнувам. Ми се случува и само два пати да шмркнам, ама мора да си сварам.
08.01.2012, 17:43
mami2
417
Мене ритуал ме асоцира на нешто благопријатно за душата и телото. Такво нешто наутро не правам. Секое утро е иста рутина: подготовка за на работа, подготовка на две деца за во градинка, погледнување на саат, местење кревети, градинка, гужви во сообраќај и денот почнал. На работа пијам кафе и ја слушам колешката како утрото се напила дома кафе на раат, изела овошје и се потсетувам дека и јас некогаш имав вакви лезетски утра, ама сега имам други занимации...Секој со своето.
08.01.2012, 18:06
Snowhite RR
5042
Можеби е чудно, ама јас немам утрински или било какви ритуали, секое утро ми е различно, заради тоа што избегнувам монотонија во животот, а и заради тоа што одам на работа во смени, освен, ако М е дома, т.е. ако не е во градинка, прво него го средувам, а потоа друго.
08.01.2012, 23:33
*viva*
36
utrinski ritual mi e ko stanuvam nautro pravec kujna.kafe za mene varam.toplam mleko za beebto pa drugo mleko toplam za pogolemata kerkicka ja spremvam nea za na gradinka, presoblekuvanje na bebeto .i kafeto istinato si go pijam taka si go sakam so cigarce
09.01.2012, 10:29
Melanija RR
7052
Прво во купатило да се средам и правец кујна.Ставам гезве за кафе и цигара.Па го пијам со уште 2 цигар.После во продавница по леб и млеко Во колку саат зависи кога ќе си кажам е тоа е слободен живот без пари
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
09.01.2012, 10:40
kopriva
109
Прво купатило па потоа една шоља топло чајче ( и во лето и во зима) и покрет спремање за во градинка....
09.01.2012, 12:56
vezilka RR
4931
Мислам дека никогаш не сум имала некој посебен ритуал од сабајле. Секогаш гледам да поспијам колку што можам повеќе..и после трк у купатило и спремај се за дневните обврски. Кафе пијам на работа..а ако сум дома откако се роди Никола, кога ќе имам време, некогаш дури на пладне..хе,хе, тоа ти е.
09.01.2012, 13:07
Mihaela 2010
4230
Stanuvam vo 7, se spremam za na rabota,podsreduvam niz kukja ako e nesto rasfrleno,okolu 7.30 doaga zenarta sto mi ja cuva malata,uklucuvam grealkite da stopli,i begam na rabota..kade go pijam prvoto utrinsko kafe..
09.01.2012, 15:02
zapce
361
Кога сум на работа станувам во 7 и 20 се мијам, се средувам малку од малку не ставам многу шминка, се облекувам го спремам малиот за во градинка и се рљазнесуваме, прво со сопругот го носиме малиот, па тој мене ме носи на работа и тој оди на работа. А кога сум дома си лежиме со Матеј, се гушкаме, пуштаме цртани и гледаме додека тато го пали огнот, па поттоа тој нешто ке јаде додека ние пиеме кафе. И потоа следува појадок и дневните обврски......................многу сакам да сум дома, одморив една недела и сакам уште еднааааааааааааааа.