за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Кинески фармер смисли интересен начин како да се пробие... на меѓународниот пазар на овошје – одгледува круши со форма на бебе. Досетливиот фармер Џоа Ксианџхенг сезонава одгледал 10.000 круши, кои според некои наликуваат и на Буда. Џоа планира целата годинешна берба да ја пласира на европскиот пазар.
Џао цели шест години го развивал моделот бебе-круши, внимателно сместувајќи го секој плод во посебен калап. Иако цената на крушите е висока 5 фунти по парче, жителите од неговото село Хексија, северна Кина се тепаат да купат по некое парче.
- Се чини дека луѓето мислат дека се симпатични или пак дека носат среќа, па се тепаат да ги купат штом ќе ги скинам од дрво, вели Џоа.
23.09.2009, 09:51
Палешка РР
7505
Искрено...не би можела да изедам ваква круша
23.09.2009, 10:23
Jasna
44
Iskreno mene mi e malku morbidno....mislam sto se ne ke se izmisli ama nekoi raboti se preteruvaat
23.09.2009, 10:25
profesorica
5709
Многу чудна работа, до сега не сум видела вакво нешто, а случајно пребарувајќи го начекав.Замислете луѓето се тепале да ги купат??!! Страшно!!!
23.09.2009, 13:51
big_mama817
1331
konkurencija na pazar lugeto ne birat sredstva
24.09.2009, 00:32
Еца
6692
Не би купила, вака што ја гледам па нешто ми е безвезе, а не да ја јадам