cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Мајонез?!

clock-img

30.10.2009, 12:21

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

ја отварам темата како само мајонез,затоа што тој е специфичен за давање,има во состав живи јајца и "клима" за  салмонела!

дали давате/не давате?од кога?вашето видување за мајонезот како намирница во исхраната на нашите најмили?

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 6.10.2011 9:05:51 >

clock-img

30.10.2009, 12:23

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

Кратко и јасно: нит го јадам нит мислам да му давам на Дамјан.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

30.10.2009, 18:21

clock-img

ripce

pencil-img

2148

Кратко и јасно: нит го јадам нит мислам да му давам

потпишувам!

clock-img

30.10.2009, 18:23

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Ух, јас многу сакам мајонез, ама избегнувам во бременоста, ама затоа неможам да одолеам на руска салата, неееееее...user posted image
А Марио не сака ни да чуе за мајонез.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

31.10.2009, 10:53

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

во градинка секој втор  петок и даваат за ужинка.јас на почеток ,првиот месец му носев во петоци , зденка,да му даваат наместо мајонез,ама сега си јаде како сите деца!и башка едно парче леб со мајонез во 2 недели...не ми е алармантноuser posted image

clock-img

31.10.2009, 10:59

clock-img

mami

pencil-img

8680

мм не јаде мајонез ни под разно, јас го јадам само во сендвичи или руска салата(за лицето ми е ужасен) а на Лука сеуште не сме му дале, и ако му дадеме тоа ке биде во минимални количини

clock-img

31.10.2009, 10:59

clock-img

niki

pencil-img

4299

Многу го сакам, во руска салата посебно. Со него го премачкувам месото кога го печам на скара, или го употребувам во некои сосови и така го јаде. Само мајонез намачкан на лепче не сака да јаде па не и ни давам.

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

clock-img

31.10.2009, 11:07

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

А ЈАС СЕ ДАВАМ ВО МАЈОНЕЗ.мммммммммм   руско салатиче со екстра мајонез.јас јадам ајвар и мајонез на слоеви намачканоuser posted image хехехех

clock-img

31.10.2009, 11:11

clock-img

mis.

pencil-img

3845

Во градинка мајонез ли му даваат???user posted image

clock-img

31.10.2009, 11:15

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

да,секој втор петок за ужинка....така стои на менито..а како кај вас ..нема?!

clock-img

31.10.2009, 11:19

clock-img

mis.

pencil-img

3845

не нема такво нешто барем не пишува на менито.За учинка имаат обично кифла некоја ,овошје,пудинг,сутлијаш и тоа.Но мајонез не.user posted image

clock-img

31.10.2009, 11:24

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

aууууууу сум пишала за ужинка user posted image ..за доручек!немаат а? или пак може е различно менито!?

е да, за ужинка и овде имаат такви работи?!

clock-img

12.11.2009, 14:15

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

мајонезот е убав особено Томи и во руска салата и јас порано мноооогу го јадев но сега ич-штетен е, а Дамјан е мал ама и отпосле не мислам да му давам.

< Поракaта ја уредил profesorica -- 12.11.2009 14:19:26 >

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

06.10.2011, 07:02

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Миа многу сака мајонез user posted image Го отвора фрижидерот, ја зема теглата и бара да јаде. Сега почнав да не купувам (јаде само мм) и го бара во фрижидерот вика нез нез и плаче, не можам да ја смирам.
Може да изеде и две среди и тоа со апетит како за ништо друго. user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

06.10.2011, 08:01

clock-img

anedespo

pencil-img

940

Moite jadat i dvajcata

clock-img

06.10.2011, 08:17

clock-img

miana

pencil-img

6152

Jas ne jadam majonez i nikogas ne sum ni jadela( ne jadam ni ruska salata i takvi slicni salati koi sodrzat majonez) a kerkami go saka mnogu..Koga jade zolvami ili mm togas i ona jade so niv..Mnogu saka da jade kecap i majones vo kombinacija..E taka i jas ponekogas go jadam user posted image

clock-img

06.10.2011, 09:02

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Не сум му дала мајонез на Филип се уште. Еднаш само кечап проба кога јадевме печени компири и јас со кечап ги јадам и запна „тоа, тоа“ и морав да му дадам user posted image
Инаку мислам дека би јадел мајонез зашто се мачка на лепче, а тој се што се јаде намачкано на леб обожава!

Live and let live

clock-img

06.10.2011, 09:04

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Ние дома не сме и дале, ама затоа во градинка уште првиот ден кога беше, си се изнајадила, лепче и мајонезuser posted image user posted image user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

06.10.2011, 09:09

clock-img

miana

pencil-img

6152

ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR

Ние дома не сме и дале, ама затоа во градинка уште првиот ден кога беше, си се изнајадила, лепче и мајонезuser posted image user posted image user posted image

Zarem vo GRADINKA im davaat majonez???? user posted image Pa vo gradinka bi trebale da im davaat zdrava hrana  a ne masnotii....Ct,ct,ct- ne mi se veruva

clock-img

06.10.2011, 10:07

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

и немам дадено ни мајонез ни кечап, освен еднаш што проба мајонез од руска салата, ама не и се допадна вкусот.
А за во градинка чудно ми е како им даваат на толку мали деца мајонез?!?!

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

06.10.2011, 10:15

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

До сега ниеднаш немам видено мајонез на менито во градинка! Таму им прават мнооогу убави и здрави јадења!

Live and let live

clock-img

06.10.2011, 10:29

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR

Zarem vo GRADINKA im davaat majonez???? user posted image Pa vo gradinka bi trebale da im davaat zdrava hrana  a ne masnotii....Ct,ct,ct- ne mi se veruva

Е и мене тоа ми беше чудноuser posted image Ти дома ќе внимаваш што јаде, само здрава храна, да не каснела ова...... да не јадела она..... а во градинка user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

07.10.2011, 00:34

clock-img

nadica

pencil-img

4381

јас лично го обожавам мајонезот но на надица избегавам да и давам само ако ептен запне дека сака мајонез а тоа се случува ретко, ама затоа па за кечап неможам да ја премислам, кечап и паштета мислам дека би јадела секој ден user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

clock-img

17.10.2011, 14:21

clock-img

dostickage

pencil-img

2181

jas sum mnoooogu losa.tepam za  jadenje majonez za golemi a ne pa za mali.nikako

puno zejtin, konzervansi i emulgatori.toa e ultra kancerogeno.jas takvata hrana ja vikam karcinom sitno seckan na kocki,brrrrr

e sea so vika Petko Brzotrckovski so takva hrana se castam za Nova Godina i toa samo ponekogas nekade na gosti,doma nikako.

clock-img

17.10.2011, 14:31

clock-img

JovanaJ

pencil-img

911

Jas jadam i sakam majonez. Ne mnogu cesto ama jadam. mm go obozava, ne pominuva den da ne kasne nesto so majonez. E maliot sega za sega ne go saka, ne go jade voopsto. Ne mislam deka bi go zabranila dokolku pocne da go jade, ama ne bi sakala da e tolku cesto.....

Последни статии

article-img