cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Мед

clock-img

27.03.2009, 11:03

clock-img

vesna_kr

pencil-img

217

Дали ВАшето дете јаде мед? Од кога почнавте со давање на мед?

clock-img

27.03.2009, 12:44

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Мартина не го сака медот,и давав но се гади од него и доаѓа да поврати,затоа баталив,не и ни давам,нека помине време па пак ќе пробам.

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

27.03.2009, 16:11

clock-img

mis.

pencil-img

3845

Не сум давале мед не знам мислам дека содржи алергени и чисто од претпазливост ама може да пробам тој е веќе голем.

clock-img

27.03.2009, 19:44

clock-img

Srculence

pencil-img

10

Zapocnavme pose prviot rodenden da jademe med.Mnogu ne go sakame ama koga sme nastinati morame ,znaci najceto na zimo jadat nautro po edno lazice ,a letoto ne.

clock-img

28.03.2009, 19:48

clock-img

Aleksandra

pencil-img

309

Jas na Luka mu stavam po dve lazicki med vo siseto so mleko od sablaje pred da odi vo gradinka. So pogolemoto dete - Ana uste od prvata godina pred da odi vo gradinka piese celo sise caj so med i ceden limon i imase mnogu dobar imunitet ni edna bolest ne ne fati vo gradinkata, sto e vo sprotivno so pomalioto dete Luka da duvne vetre on e bolen, pa sega pieme mleko so med za da oformime barem nekakov imunitet bidejki medot mnogu dobro deluva na imunitetot i e antibaktroloski.

clock-img

30.03.2009, 14:58

clock-img

vesna_kr

pencil-img

217

Исто и ние,мед само со млеко во шишето сабајле.ЧАј никако не пие и со млеко уште од бебе и давам.

clock-img

21.05.2009, 23:00

clock-img

Боцко

pencil-img

806

Стефан има пробано само малку мед, и мислам дека не го сака премногу. Се обидувавме и со Малтекс, но исто така тешко. Малтексот е сличен на мед и богат е со витамини од групата Б, како и со многу калциум а не е толку благ.

Sometimes it is the people who no one imagines anything of, who do the things that no one can imagine.

clock-img

22.05.2009, 10:05

clock-img

niki

pencil-img

4299

Jade retko med, ako i jas jadam. Sum cula deka pred dve godini ne treba da se dava na deca bidejki e alergen, pa zatoa nikogas ne sum ja forsirala. Sestra mi na nejzinoto since ednas mu davase vo forma na nekoj lek za iskasluvanje i pedijatarot lom ja napravila sto na dete malo dava med, a toj imase okolu godina i pol i od togas go izbegnuvame.

clock-img

29.06.2009, 11:15

clock-img

mami

pencil-img

8680

а може од медот да му се прави шлаем и да повраќаuser posted image мм му купил завчера мед со млеч и прополис, природен, здрав бла, бла, бла и му ставив на два пати во млекото по една лажичка, и вчера почна да кашла, и на два пати ми поврати по цела топка шлаем...можное од медот да се исчистило грлото или пак не му прија медотuser posted image

clock-img

29.06.2009, 11:48

clock-img

niki

pencil-img

4299

Neznam mami, malo e tvoeto poarno pretpazlivo so medot, moze da e alergicen.
Jas ko mala mnogu sakav da jadam med, ama sekogas koga ke izedev poveke od edna lazicka povrakav. I toa me sledese duri do 5-6 godini. Majka mi strogo me kontrolirase koga jadam i kolku jadam med i se trudese da go izbegnuvam. Se sekavam duri deka od medot povrakav.

clock-img

29.06.2009, 13:01

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Мами, подобро немој да му даваш мед некое време,па мислам не е толку зорт!Остави нека помине време па потоа пробај пак ако се повтори дефинитивно ке знаеш дека му е од медот, и што понатаму...со педијатарот најдобро да си поразговараш.

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

29.06.2009, 13:05

clock-img

mami

pencil-img

8680

да да ..не му давам веќе..а на лекар сме попладне, кај матичната

clock-img

27.07.2009, 10:32

clock-img

mami

pencil-img

8680

Хранливи состојки на медот
(2 лаж.=42гр.)
јаглен хидрати- 30 г.
калиум- 22 мг.
калциум- 2 мг.
фосфор- 2 мг.
железо- 0,4 мг
натриум- 2 мг.
вит. Ц- 2 мг.
калории- 120

clock-img

05.10.2009, 11:03

clock-img

big_mama817

pencil-img

1331

ние почнавме послем првата година и секојден дозата ни е по една мала лажицаuser posted image

Децата се најголемо богаство :)

clock-img

05.10.2009, 11:07

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

После годинката почнавме со мед но не го конзумираме многу честоuser posted image

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

05.10.2009, 11:07

clock-img

Iva

pencil-img

626

Тео има 8месеци и еве почнав од време на време да му давам на врвот од лажичката. Најчесто медот го ставам во чај заедно со исцеден лимон. А Михајло еве редовно секој ден си јаде по една лажичка мед. Јас пораснав со мед и сакам тоа да стане пракса и со моите деца. 

clock-img

05.10.2009, 13:36

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

мојот не сака мед,ни во чај ,ни во млеко...никако.
незнам во што да му го ставам, да го исшверцувам ,а?
што ке кажете?

а многу сакам да си јаде мед?

clock-img

05.10.2009, 13:53

clock-img

STRUMFETA

pencil-img

566

Neznaev kolku bil steten medot i uste vo prviot mesec pocnav da mu ja topkam cuclata vo med, i toa po preporaka na svekrvami,demek taka trebalo.I Filip si go prifati,i jas taka topni pa topni od medot,koga na edna drugarka onaka slucajno i kazav,pa koga mi ukaza na stetnite dejstva na medot za novorodenceto,se zaprepastiv pa poveke za nisto ne ja slusam svekrvami.A filip edvaj go odviknav.Pred spienje placese i ja plukase cuclata zosto ne mu bese blagicka ama eve veke poveke od mesec nemame liznato med.user posted image No koga neznaes,toa ti e 

clock-img

05.10.2009, 14:03

clock-img

ostoun

pencil-img

436

Do 1 godina ne se dava med a treba pretpazlivo i so kapkite propolisuser posted image

clock-img

05.10.2009, 14:14

clock-img

mami

pencil-img

8680

во последно време му ставам по една лажичка мед или малтекс во млекото и му се допаѓа

clock-img

29.10.2009, 10:56

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

почнав да му го "шверчувам" медот во сокoт(пола шише чај+пола сок+пола лажиче мед ) и ајде во градинка!и палиuser posted image

clock-img

29.10.2009, 10:57

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

и јас му шверцувам чај и мед во сокот хахахах user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил profesorica -- 29.10.2009 10:58:02 >

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

29.10.2009, 10:58

clock-img

mami

pencil-img

8680

леле јас тоа му го правам со мултивитаминскиот сируп. не сака да го пие па го мешаме со сок и само така...

clock-img

29.10.2009, 11:03

clock-img

ripce

pencil-img

2148

ние уште не користиме мед... здравје после годината, инаку ние немаме потреба од шверцување чај, си го пиеме без проблем, дури сакаме и во неограничени количини, го сакаме и чајот од коприва (заради анемијата ни кажа д-р да пиеме), а мене ми бљак...user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.10.2009, 11:07

clock-img

mis.

pencil-img

3845

Ние дома немаме навика да конзумираме мед и ако купам тоа е најчесто кога ги правам оние шишарките,ежињата. и На Мартин немам му дадено.Треба да купам и да му дадам.Штета детето да не конзумира мед заради тоа што не користиме ние.Јас се чуствувам како лоша мајка.user posted image

Последни статии

article-img