ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR
Имам пријателка која работи како набавувач на храна во една скопска градинка и ми има кажано дека се купува квалитетна храна и се подготвува убаво и свежо секој ден. Дури рече дека они дома не се хранеле така, како што се хранат децата во градинка. Ај баш ќе ја прашам за мајонезов..да видам дали некој од овие намазиве е мајонез.
Cudno e toa sto ovie raboti gi nema vo menito , ama sin mi (a i drugi decinja) kazuvaat deka gi jadat. Golemi se i znaat da kazat sto jadat...mozebi se nekoi kombinacii...
Ama jas ne go kazav ova kako zamerka. Mene voopsto ne mi smeta toa sto nekogas ke im dadat majonez, pasteta ili nesto przeno...Nie toa doma mnogu retko go jademe pa ako jade malku vo gradinka ne e voopsto problem. Pa ne se otrovni tie
.
I doma ponekogas mu davam pasteta , retko ako nekogas ete jade, nisto strasno. Majonez ne jade bidejki ne mu se dopagal a nie go imame doma vo frizider sekogas, jas i mm sme ljubiteli na majonez....
Generalno ona sto go gledam na menito mi se dopaga i smetam deka e vo red. Nemam zamerki vo odnos na hranata...mene mi brckaat vo oci drugi raboti ...
...ama za toa vo druga tema