ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR
Тоа е онаа иста мисија за која позн ативе светски фаци плаќаа незамисливи суми за да ги стаат на листи, или не? Тоа со истражувањето е ок, ама ова со реалното шоу не ми баш ок. Па зарем со шоу бизнис ќе ја одржуваат мисијата. Зарем нема фондови во светов што поддржуваат научни истражувања. Ако нема, нека скратат од милјардатаглупости.
Инаку хипотетички кажано јас сакам на Марс.
ne naletav na takva informacija na sajtov, a gi ima aplikantite so kratko video vo koe objasnuvaat zosto se prijavuvaat i megu niv od tie sto gi razgledav nikoj ne mi e poznat, obicni luge, mnogu mladi ima, obrazovani, vozrasni, sekakavi
inaku imaat fond i primaat donacii za misijata no ova ke bide dolgogodisen proekt koj bara mnogu finansiski sredstva pa verojatno site resursi ke gi iskoristat zatoa i shouto, a plus eden vakov revolucioneren proekt da ne bide dokumentiran i prikazan za da se pofalat bar
interesno ke bide za gledanje, bidejki ke se prigotvuvaat vo ekstremni uslovi na koi ne sme naviknati, pomala gravitacija, minus temperaturi
mnogu mi ja zagolicaa ljubopitnosta edvaj cekam da pocne
a i 2023 da dojde
ama ne bi odela uf morbidna mi e pomislata za ne vrakanje nikogas, a i site rizici sto gi nosi, do tamu patuvanjeto ke trae 7 meseci
fascinantno morbidno, odam da citam uste