за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Со оглед на тоа дека не има од секаде од Македонија, но и надвор од неа, ајде сите да си напишеме по нешто за нашиот роден град, но и за градот во кој моментално живееме. Било што... Нека биде некое место кое ќе го носите засекогаш во срцето, некој културен споменик, парк, нешто по што е карактеристичен и препознатлив...
Јас ќе почнам за моето Кратово. Препознатлив е по Радин мост и легендата поврзана со тој мост, многуте мостови и кули,а мое омилено место е Крши бавча, каде има два бора кои се стари околу 5 века. Ако патот ве нанесе натаму, не го одминувајте, посетете го, зошто нависитна е убаво, мало градче, кое вреди да се види.
< Поракaта ја уредил Elena -- 29.8.2009 23:36:12 >
29.08.2009, 23:41
Еца
6692
А не кажав ништо за мојот сегашен град Скопје. Калето зазема посебно место во мојот живот, во моето срце... Старата чаршија греота што не заживеа, а најмногу ја сакам детската учица во Н. Лисиче каде слободно може да си трчкаат децата(добро одвреме навреме ќе прелета некој мотор, ама ќе си добие и ќотек ), а од двете страни има дрворед.
30.08.2009, 10:00
acka
133
jas sum od probistip i gradceto e zakon mozebi nekoj go posetil od vas.probistip e poznat po rudnikot Zletovo i po Lesnovskiot Manastir mozam da kazam deka e mnogu ubavo ako nekoj do sega ne otisol da go vidi manastariot neka odi nema da zgresi mnogu e ubavo.a mojot segasen grad e Veles i mozam da kazam deka e mnogu ubavo poznat e po gemidziite i da ne zaboravam najveke e poznat po Koco Racin jas tolku znam a nekoja ako ima od veles neka me nadopolni slobodno i neka me popravi ako zgresiv nekade.
30.08.2009, 13:43
Весна
771
Јас сум родум од Куманово, но веќе 10 години се немам приберено таму, барем не подолго од два дена. На времето Куманово беше баш супер град, и театар и кино и фестивали и разноразни журки, пробрано друштво и немаше прибирање дома пред 4 часот наутро. Арно ама сега некако ми се чини дека нема ништо од тоа, замрен ми е културно-уметничкиот живот, барем на поминување така ми изгледа, а и по кажувањата на моите блиски. Како и да е, Куманово е навистина прекрасен град, а јас секогаш ќе си бидам горда кумановка Инаку, и јас сум во Н. Лисиче цееееели шест месеци и веднаш за Јана си ја таксирав детската улица, а и новото детско игралиште со фонтаничката . Ново Лисиче ми е најубавата, најсемејната населба во Скопје. Тивка, чиста, средена и со супер соседи . Едвај чекам да си ја родам Јана и после да си играме и шетаме низ населбата, мммм мераци. П.С.: ми иде да им ги избушам гумите на невоспитанковците со моторите, агрррррррррр, ме лутат мноооогу П.П.С.: кој си нема станче, нека си купи тука!
02.09.2009, 10:58
Еца
6692
Весна па ние може и сме се сретнале некогаш, но ете не се знаеме.Јас си киснам на детска и на новото игралиште сега со Мартина, јас сум во зградата на Мега, ех ќе треба едно дружење да организираме на новото игралиште
04.09.2009, 09:58
mami
8680
Цел живот сум во Скопје, иако за викенди редовно надвор од него(до пред да се роди Лука)...Ја сакам повеќе околината на Скопје- Водно, Матка, Треска..Го сакам Калето и камениот мост- ама оној што беше пред да го реновираат и упропастат, а она што најмногу сакав додека бев средно па и после тоа беше да одам пеш од Соборната Црква, по Партизанска и прекраснитот дрворед, се до карпош2..незнам зошто ама тој пат ми е некако посебно убав..ем на улица, ем некако одвоен со дрвјата, можев со часови да пешачам така
17.09.2009, 02:07
Еца
6692
ех мојот град... каде е тоа време...еве видете го мојот град сите кои не сте имале прилика да го посетите, а чека слики и приказни и за вашите градови
не сум била одамна таму..но и порано кога одев ми се допаѓаше многу..убаво, средено гратче
17.09.2009, 10:18
mother 29
4405
kOCANI VAZI ZA EDEN OD NAJCISTITE GRADOVI VO MK.
17.09.2009, 10:22
profesorica
5709
Во кочани сум била ама во Гевгелија не а баш би сакала, неодамна на мм му понудија работа во Гевгелија со куќа за живеење со се ама не прифативме.
17.09.2009, 10:31
mis.
3845
Па Гевгелија е премногу убаво место за живеење последниве години бидејќи се отворија работни места со овие хотеливе/касина.Многу луѓе се вработија и имаат одлиќни примања.Градот живна,се изнакупија коли се тргна на нагорна линија. Професорица доколку одбил работа од хотелите многу згрешил мажот ти бидејќи зимаат мноооогу пари.
17.09.2009, 10:43
mami
8680
мис комплетно си во право..а за Кочани немам зборови..многу убав град, имам братучетка таму и неколку пати сум била..преубаво е
17.09.2009, 10:45
profesorica
5709
Не! за фирма се работи и не е којзнае колку разлика со сегашната плата.
17.09.2009, 10:45
mother 29
4405
aha znaci ima sansi da se vidime:))
17.09.2009, 10:55
katence
222
jas nemam nekoi rodnini nadvor od skopje i ima nekoi mesta kade sto ne sum bila nikogas kako na primer eve gledam kocani,kratovo isto i bitola mnogu sakam da ja posetam i prilep.mozebi so mm treba da napravime edna turneja niz mk.
17.09.2009, 11:19
niki
4299
Mnogu mi e nostalgicna temava. Skopje e mojot grad i najmnogu mi nedostiga Gradski park, prosetki po kejot na Vardar, vozenje so velosiped do Sredno Vodno i pogledot od tamu na celiot grad, posebno navecer. Mi nedostiga i dnevo sabotno kafenisuvanje i razdvizenosta vo GTC i okolu. Mnogu nesta mi nedostigaat, edvaj cekam da si go posetam pak. Mi nedostiga Skopje vo prolet koga site ko od zimski son se budat i izleguvaat nadvor, taa atmosfera na ozivuvanje na gradot, lele toa go nemam doziveano tri godini.....
17.09.2009, 12:33
nadica
4381
јас сум од кавадарци еве тука можете да се информирате што се случува во мојот роден град
а сега живеам во неготино град кој ми е посебно драг ама немам најдено веб стр кога ќе најдам ќе ви пишам
17.09.2009, 17:30
karla
224
Jas sum od Veles. Si go sakam mojot grad, tolku mnogu prepoznatliv po poetite Kocho Racin, Kole Nedelkovski, Tinka Kolarova (pravata zena akterka), J.H.K. Dzinot i mnogu mnogu drugi poznati makedonski dejci. Shteta sto retki se tie Veleshani sto si go cenat potekloto barem po ovie lichnosti. Edinstveno nesto sto me voznemiruva e malogragjanshtinata koja veruvam ja ima vo sekoj pomal grad. Ako imate moznost povelete vo mojot grad, ke mi bide cest da bidete moi gosti.
17.09.2009, 17:33
srekna mama
316
и јас сум од Велес и го делам истото мислење со Карла
17.09.2009, 18:24
daniel
209
DELCEVO E NEZAMENLIVO'malo mirno
17.09.2009, 20:30
denicka
620
jas ne sum od veles ama imam rodnini tamu. i potpisuvam se sto kaza karla poz do velesani. mnogu ubavo gradce.
17.09.2009, 20:37
katence
222
veles e super gratce i mnogu sakam da go posetuvam.nie sekoja godina odime vo veles na pastrmajlii mmmm
17.09.2009, 20:50
katence
222
*gradce*
17.09.2009, 21:21
betpet
302
Па за Велес може да се каѓе дека ја има и најубавата фонтана во Македонија, а езерото Младост иако по малку го снемува попосетено е од посетители од Скопани одколку од Велешани. Поздрав до сите и кој не бил во Велес обавезно да го посети и да ја проба питата пастрмалија.